Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke groenten veroorzaken wimpergroei?

Papaya's mogelijke effecten op haar

 1. Wimpergroei kan optreden bij het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze de haargroei bevorderen. Voedingsstoffen zoals vitamine E, B-complex en C verhogen de bloedcirculatie door je lichaam en stimuleren haarzakjes, volgens Holistic Online. IJzer, een essentieel mineraal, speelt ook een essentiële rol bij de wimpergroei. Het eten van een uitgebalanceerd dieet met voedingsmiddelen uit alle voedselgroepen is de beste manier om je wimpers en haargroei te verbeteren.

Spinazie

 1. Spinazie is een nutritionele krachtpatser die uw wimpergroei op verschillende manieren kan helpen. Spinazie, geclassificeerd als een donkergroene bladgroente, bevat rijke hoeveelheden ijzer. Volgens MayoClinic.com is ijzer nodig voor een goede haargezondheid. Als uw dieet onvoldoende ijzer bevat, wordt de haargroei belemmerd en kan haarverlies optreden. Het eten van een portie gekookte spinazie van 1 kop levert volgens de World's Healthiest Foods 35 procent van je dagelijkse voedingsbehoeften aan ijzer op. Spinazie biedt een uitstekende bron van de haar-gezonde B-complex voedingsstoffen van vitamine B2, of riboflavine en B6, of pyridoxine. Het eten van 1 kop gekookt of 2 kopjes verse spinazie levert u respectievelijk 26 en 22 procent van uw dagelijkse voedingsbehoeften van deze vitamines. Spinazie is een uitstekende bron van antioxidanten vitamine C en E. Vitamine C helpt bij de ijzerabsorptie, volgens MyPyramid van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Een portie gekookte spinazie van 1 kop levert respectievelijk 29 en 19 procent van de dagelijkse voedingsbehoeften voor de voedingsstoffen.

Winterpompoen

 1. Soorten winterpompoen kunnen uw wimpergroei helpen. Deze groenten bevatten rijke hoeveelheden vitamine A, C, E en de B-complexvitaminen, volgens de Produce for Better Health Foundation. Uitstekende bronnen van deze haar-gezonde voedingsstoffen zijn onder andere herfstoogst kalebassen zoals pompoen, zoete aardappelen, butternut, spaghetti, Hubbard, banaan, boterbloem, carnaval, delicata, courgette, herfstbeker en yams.

 2. Help uw wimpergezondheid door te genieten van squash in soepen, stoofschotels, stoofschotels of als bijgerechten. Eet de hele pompoen, inclusief de zaden, het vlees en de wortel. Squash kan worden gebakken, gekookt, geraspt, gegrild en / of geroosterd. Winterpompoen kan eenvoudig worden verwisseld voor pompoen in recepten. Kies bij het kiezen van verse kalebassen alleen die met felgekleurde, vlekvrije schillen, volgens What's Cooking America.

Wortelen

 1. Wortelen bevatten grote hoeveelheden antioxidant vitamine A en respectabele hoeveelheden vitamine C, volgens de Produce for Better Health Foundation. Een portie rauwe wortels van 1/2-kops zal voldoen aan meer dan 200 procent van uw dagelijkse voedingsbehoeften voor deze voedingsstof. Hoe helderder de kleur, hoe hoger het gehalte aan voedingsstoffen. Dezelfde portiegrootte levert ook een respectabele 6 procent van uw dagelijkse vitamine C-toewijzing. Geniet van oranje, rode en / of gele wortels als onderdeel van uw dieet. Als je niet van rauwe wortels houdt, zal het drinken van wortelsap of het koken van je wortels voordelen hebben voor voedingshaar.

Donkere groenen

 1. Donkere groenten bevatten tal van gezonde haarvoedingsstoffen, waaronder vitamine C en E. Groenten die in deze categorie vallen, zijn slasoorten zoals romaine, boter en rood blad. Mosterdgroen, paardenbloemgroen, raapstelen, boerenkool, boerenkool en paksoi helpen je wimpergroei. Andere groenten zijn broccoli, andijvie en waterkers, volgens MyPyramid van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c