Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke groenten zijn goed voor de leverfunctie?

Rogge en gerst

 1. Uw lever is het grootste solide orgaan in uw lichaam. Het zet voedingsstoffen uit voedingsmiddelen om in vormen die uw lichaam kan gebruiken en produceert gal, die afvalproducten naar uw darmen stuurt. Je lever helpt ook om vet te verteren en slaat koolhydraten op als glycogeen. Dit orgaan kan gestrest raken wanneer het wordt blootgesteld aan ongezond voedsel of milieuverontreinigende stoffen en niet zo efficiënt kan werken. Eet voor een gezonde lever voedingsmiddelen die de leverfunctie stimuleren.

Geniet van artisjokbladeren

 1. Uw lever produceert gal, die helpt toxines, inclusief cholesterol, naar uw dikke darm te transporteren voor verwijdering. Hoog cholesterol is een risicofactor voor hartziekten. Gal stimuleert ook de ritmische beweging van uw darmen, waardoor een ophoping van toxines wordt voorkomen. Artisjokken bevatten cynarine, wat de productie van gal bevordert. Ze beschikken ook over silymarine, een flavonoïde waarmee reacties buiten je lever kunnen plaatsvinden, waardoor deze wordt beschermd. Flavonoïden zijn antioxidanten die groenten hun verschillende tinten geven,

Eet uw bladgroenten

 1. Groene bladgroenten beschermen uw lever, meldt Edward F. Group III, DC, een gecertificeerde klinische voedingsdeskundige, op de website van het Global Healing Center. Ze doen dit door metalen, chemicaliën en pesticiden uit voedsel en het milieu te neutraliseren. Door rucola, spinazie, mosterdgroen en witlof aan uw dieet toe te voegen, kunt u ook de galstroom vergroten, waardoor uw lichaam van afvalproducten vrijkomt. Eet ze rauw, gekookt of geperst of voeg ze toe aan een smoothierecept voor een gezond ontbijt of een snack.

You Can't Beat Beets

 1. Bieten bevatten het flavonoïde betalain, dat de algehele levergezondheid ondersteunt. Betalain helpt uw ​​lever om toxines te wijzigen, zodat uw lichaam ze kan verwijderen. Volgens de geregistreerde holistische verpleegster Julie Daniluk is uw lichaam beter in staat om hormonen, cholesterol en energieniveaus in evenwicht te brengen wanneer uw lever vrij is van chemicaliën en toxines. Voeg rauwe bieten toe aan de salade, pers ze of kook ze en meng ze met pasta of bruine rijst.

Eet meer broccoli

 1. Kruisbloemige groenten, waaronder broccoli, bloemkool en spruitjes, verhogen de hoeveelheid glucosinalaat in uw lichaam. Glucosinolaat is een organische verbinding die de productie van enzymen in uw lever verhoogt, die op hun beurt de spijsvertering ondersteunen en uw lichaam van gifstoffen ontdoen. Evenzo activeren kool en kimchi twee enzymen die je lever ontgiften.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407