Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke kazen zijn het beste voor Dieters?

Natriumoverweging

 1. Kaas is een nietje in diëten over de hele wereld - maar in de diëtistenwereld - wordt het vaak als verboden limieten gekoppeld. Dit komt mede door het verzadigde vetgehalte van kaas. Uit groeiend bewijs blijkt echter dat, hoewel kaas een matige hoeveelheid verzadigd vet heeft, het een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen biedt die het waard zijn om in een dieet op te nemen. Natuurlijk, als je probeert af te vallen, moet je kieskeuriger zijn met je kazen en ook kijken naar je portiegroottes.

Gezondheidsvoordelen van kaas

 1. Kaas wordt vaak geroemd om zijn hoge calciumgehalte. In feite is het de nummer twee bron van calcium in de voeding in het Amerikaanse dieet - maar het biedt zoveel meer dan dat. Kaas is ook rijk aan eiwitten en fosfor en is van nature glutenvrij. Natuurlijke kaas wordt gemaakt van vier basisingrediënten: melk, zout, enzymen en een levende cultuur - of probiotica - die de spijsvertering en darmgezondheid kunnen helpen. Kaas bevat echter vaak veel natrium, dus als u een natriumarm dieet volgt, moet u mogelijk uw inname van kaas beperken.

Cottage Cheese

 1. Kwark vindt vaak zijn weg op de borden van de lijn - en om een ​​goede reden. Het is rijk aan eiwitten, waardoor je vet en calorieën vol en laag blijft. Een 1/2 kop magere kwark bevat slechts 81 calorieën en 1 gram vet, met 14 gram eiwit. Kwark heeft een neutrale smaak waardoor het een veelzijdige keuze is. Voor het ontbijt kunt u fruit en kaneel toevoegen aan uw cottage cheese, of voor een hartige lunch, kunt u komkommers, paprika en wortels fijnhakken en deze in uw cottage cheese mengen. Wees echter kieskeurig met kwark. De volvette variëteiten kunnen vijf keer zoveel vet bevatten als de vetarme en niet-vette versies. Het enige nadeel van cottage cheese is het natriumgehalte, ongeveer 460 milligram - 20 procent van uw dagelijkse totaal - in een portie van 1/2 kop.

Feta-kaas

 1. Traditionele Griekse fetakaas wordt gemaakt van schapen- of geitenmelk, maar de feta die je in Amerika vindt, komt meestal uit koemelk. Feta heeft minder calorieën dan andere kazen, slechts 75 calorieën per ons, dus het is een goede keuze voor lijners. Een andere reden waarom feta een goede keuze is, is dat het een rijke smaak heeft en een beetje veel helpt. Het is rijk aan natrium, hoewel - 1 ons bevat 260 milligram - dus ga gemakkelijk met de feta en zorg ervoor dat je veel water drinkt op de dagen dat je feta eet.

Mozzarellakaas

 1. Mozzarella-kaas krijgt een slechte rap omdat het de nummer een keuze is voor pizza's, maar mozzarella kan eigenlijk een onderdeel zijn van elk dieet. Mozzarella-kaasstengels - niet de gefrituurde mozzarella's - vormen ook een snelle, eenvoudige snack die je de hele dag op het goede spoor kan houden. Een enkel stokje magere kaas met mozzarella bevat slechts 80 calorieën en levert 7 gram eiwit. Mozzarella is verkrijgbaar in volvette en halfvolle mozzarella. Als je op dieet bent, kies dan voor halfvolle mozzarella, die minder vet en minder calorieën bevat dan volvette mozzarella. Beide soorten hebben ongeveer 200 milligram natrium per ounce.

Parmezaanse kaas

 1. Wat Parmezaanse kaas zo geweldig maakt voor lijners is dat het een sterke smaak heeft. Je hebt maar een hagelslag nodig om die zoute, nootachtige smaak te krijgen waar Parmesan om bekend staat. Je kunt het in salades of soepen gooien voor een extra kick - en een eetlepel bevat slechts 21 calorieën en heeft minder dan 1,5 gram vet, plus 90 milligram natrium.

De slechtste kaaskeuzes voor Dieters

 1. Net zoals sommige kazen betere keuzes zijn voor lijners, zijn anderen die waar u uit de buurt moet blijven als u op dieet bent. Een voorbeeld hiervan is blauwe kaas, die 8 gram vet en 100 calorieën bevat, per portie van één ons. Geitenkaas bevat 103 calorieën en bijna 9 gram vet per ons, en roomkaas heeft bijna 10 gram vet en 99 calorieën per ons. Het is ook een goed idee om speciale kazen zoals Gruyere, die 117 calorieën en iets meer dan 9 gram vet per ounce bevat, en fontina, die 110 calorieën en bijna 9 gram vet per portie van 1 ounce bevat, te vermijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407