Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke kruiden helpen ontstekingen te verminderen?

Welke kruiden helpen ontstekingen te verminderen?

 1. In sommige gevallen kan ontsteking zelf echter schadelijk zijn. Veel aandoeningen kunnen bijvoorbeeld ervoor zorgen dat ontstekingen verhoogd blijven, wat resulteert in weefselschade.

 2. Er bestaat een reeks ontstekingsremmende medicijnen om ontstekingen in het lichaam te beheersen. Ze hebben echter vaak bijwerkingen en zijn mogelijk niet altijd effectief.

 3. Natuurlijke verbindingen die in bepaalde kruidenmiddelen aanwezig zijn, kunnen ook ontstekingsremmend zijn. Er is echter veel minder onderzoek op dit gebied.

 4. Dit artikel bevat kruidengeneesmiddelen met het meeste bewijs voor hun ontstekingsremmende eigenschappen.

Kurkuma

 1. Kurkuma komt meestal in de vorm van een geel poeder uit de wortel van de kurkuma.

 2. Het bevat een chemische stof genaamd curcumine, die ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben.

 3. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat kurkuma ontstekingen en ongemak bij mensen met artritis kan verminderen.

 4. Het werkt door de productie van moleculen te beperken die cytokines worden genoemd, die ontstekingen veroorzaken.

 5. Onderzoekers blijven onderzoeken hoe curcumine ontstekingen beïnvloedt in een reeks andere aandoeningen, zoals inflammatoire darmaandoeningen. Curcumine heeft de meest substantiële bewijsbasis voor zijn ontstekingsremmende effecten in vergelijking met andere kruidenremedies.

 6. Kurkuma is verkrijgbaar in de vorm van capsules, tabletten, thee, pasta's en extracten. Methoden voor het nemen van kurkuma zullen variëren, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Ginger

 1. Gember, of Zingiber officinale, is een tropische plant die al lang een plaats heeft in traditionele medicijnen.

 2. Gember kan ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Er zijn aanwijzingen dat veel van de bestanddelen van ginger de productie van cytokines en de activiteit van cyclooxygenase-enzymen kunnen beperken, die ontstekingen bevorderen.

 3. Onderzoek heeft aangetoond dat de ontstekingsremmende eigenschappen van gember nuttig kunnen zijn bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder artritis en pijn.

 4. Gember kan vers of een gedroogde wortel zijn. Het kan ook komen in de vorm van tabletten, capsules en thee.

Groene thee

 1. Groene thee komt uit Camellia sinensis-bladeren. Onderzoek heeft het in verband gebracht met een aantal gezondheidsvoordelen, zoals helpen bij gewichtsverlies.

 2. Groene thee heeft ontstekingsremmende eigenschappen die aan sommige van deze specifieke gezondheidsvoordelen ten grondslag kunnen liggen.

 3. Er zijn bijvoorbeeld aanwijzingen dat een component van groene thee processen die ontstekingen in de artritis veroorzaken, kan verstoren.

 4. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat groene thee een positief effect kan hebben op ontstekingen bij mensen met metabole stoornissen. Onderzoekers suggereren dat het deze ontstekingsremmende effecten kan veroorzaken.

 5. Groene thee wordt meestal geleverd als een warme of koude drank. Het is ook mogelijk om capsules, tabletten en crèmes te kopen die groene thee bevatten.

 6. Veel andere kruidenremedies kunnen ook ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Voorbeelden hiervan zijn:

 7. Er is echter niet veel onderzoek beschikbaar naar deze remedies. Zonder dit onderzoek is het niet mogelijk om met zekerheid te zeggen of deze ontstekingsremmende effecten bestaan ​​of dat het effectieve behandelingsopties zijn voor mensen met inflammatoire aandoeningen.

 8. Hoewel er een grotere wetenschappelijke basis bestaat voor de remedies in dit artikel, bevindt het onderzoek op dit gebied zich nog in een vroeg stadium.

 9. Wetenschappers hebben bijvoorbeeld veel onderzoek gedaan naar de ontstekingsremmende voordelen van kurkuma. De kwaliteit van deze studies is echter niet hoog genoeg om de bewering te ondersteunen dat kurkuma ontstekingen bij mensen effectief kan verminderen.

 10. Het is ook belangrijk om te onthouden dat studies op dit gebied de neiging hebben om sterk geconcentreerde vormen van deze kruidenremedies te gebruiken.

 11. In sommige gevallen worden bepaalde verbindingen geïsoleerd. Een voorbeeld hiervan is curcumine uit kurkuma. Dit betekent dat de effecten kunnen verschillen bij het nemen van verschillende vormen van de remedie.

Risico's

 1. Zoals bij elk medicijn, kunnen er bijwerkingen en complicaties optreden bij het nemen van kruidenremedies.

 2. Omdat de Food and Drug Administration (FDA) geen kruidenmiddelen reguleert, kunnen de exacte ingrediënten en kwaliteit van deze producten variëren. Dit betekent ook dat er minder betrouwbare informatie is over de veiligheid van deze producten.

 3. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health zijn kurkuma, gember en groene thee over het algemeen veilig.

 4. Dat gezegd hebbende, enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

 5. Het is ook mogelijk dat deze kruidenmiddelen een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Groene thee kan bijvoorbeeld interageren met bepaalde bètablokkers zoals nadolol.

 6. Het is belangrijk om kruidenmiddelen te bespreken met een arts, die u verder kan adviseren over mogelijke geneesmiddeleninteracties.

Samenvatting

 1. Er zijn aanwijzingen dat de kurkuma, groene thee en gember ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

 2. Voor mensen met inflammatoire gezondheidsproblemen kan het consumeren van deze kruidenremedies nuttig zijn om ontstekingen te verminderen.

 3. Er is echter meer kwalitatief onderzoek nodig om deze effecten te bevestigen. Deze kruiden zijn over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om een ​​arts te raadplegen voordat u ze in combinatie met andere soorten medicijnen gebruikt.

 4. Artikel laatst beoordeeld op di 5 februari 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407