Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke peulvruchten zijn eiwitten?

Vitaminen

 1. Peulvruchten zijn een soort eetbare zaaddozen die in twee helften worden gesplitst. Soorten peulvruchten zijn bonen, linzen en pinda's. Peulvruchten zijn veelzijdig en voedzaam en bevatten vezels, foliumzuur, kalium en ijzer. Peulvruchten worden ook aanbevolen als een gezond alternatief voor van dieren afkomstige voedingsmiddelen vanwege hun eiwitgehalte. Alle peulvruchten worden beschouwd als goede bronnen van plantaardig eiwit, hoewel er enkele variaties zijn tussen peulvruchten met betrekking tot welke aminozuren en hoeveel eiwit ze bieden.

Beans

 1. Bonen zijn één type peulvrucht. Ze bieden niet alle essentiële aminozuren en worden daarom beschouwd als een "onvolledige" eiwitbron. Hoewel dit decennia geleden als een potentieel probleem werd beschouwd, wordt nu begrepen dat het eten van een normaal gevarieerd dieet je gemakkelijk kan helpen aan al je aminozuurbehoeften te voldoen. Met andere woorden, het feit dat bonen een "onvolledige" eiwitbron zijn, maakt ze niet minder voordelig dan "complete" bronnen. Verschillende bonen leveren verschillende hoeveelheden eiwitten. Adzuki-bonen, een kleine rode boon die in Japanse gerechten wordt gebruikt, bevatten 17 g eiwit in één gekookt kopje. Een kopje zwarte bonen bevat 15 g eiwit; een kopje bruine bonen bevat 13 g eiwit; en een kopje kikkererwten bevat 12 g eiwit.

Linzen

 1. Linzen zijn een ander soort peulvruchten. Deze kleine, lensvormige peulvruchten kunnen als bijgerecht worden gegeten of worden toegevoegd aan stoofschotels en soepen. Net als bonen bevatten linzen niet alle essentiële aminozuren, hoewel ze nog steeds als een uitstekende eiwitbron worden beschouwd als u een gevarieerd dieet eet. Een kopje gekookte linzen bevat 18 g eiwit.

Peanuts

 1. Pinda's zijn - ondanks hun naam en de overtuiging van veel mensen dat ze gek zijn - eigenlijk een soort peulvrucht. Een kopje rauwe Virginia-pinda's bevat 36 g eiwit.

Peas

 1. Erwten vallen ook in de categorie peulvruchten. Erwten zijn heel en gesplitst verkrijgbaar en kunnen als bijgerecht worden gegeten of aan soepen worden toegevoegd. Een kop gekookte hele groene erwten bevat 8 g eiwit. Een kop gekookte spliterwten bevat 16 g eiwit.

Sojabonen

 1. In tegenstelling tot andere peulvruchten bevatten sojabonen alle essentiële aminozuren, waardoor het een complete eiwitbron is. Een kopje gekookte volwassen sojabonen bevat 28 g eiwit. Een kopje groene sojabonen, ook bekend als edamame, bevat 22 g eiwit. Sojabonen kunnen worden gemaakt tot tofu, vaak gebruikt als vleesvervanger in vegetarische gerechten. Een portie tofu van 1 kopje bevat 40 g eiwit.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c