Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke snack is gezonder, pinda's of amandelen?

Aanbevolen porties

 1. De noten die u koopt, kunnen een gezondheidsclaim dragen die is goedgekeurd door de American Heart Association, waarin wordt opgemerkt dat het dagelijks eten van 1,5 ons noten het risico op hartaandoeningen kan verminderen. De verklaring geldt voor pinda's en amandelen, maar naast hun cardiovasculaire voordelen, bieden ze elk verschillende hoeveelheden vitamines en mineralen. Pinda's bevatten meer B-vitamines, maar amandelen zijn een betere keuze voor vitamine E en mineralen.

Voedingswaarde van pinda's versus amandelen

 1. Als het gaat om macronutriënten, maakt het niet uit of u pinda's versus amandelen eet, omdat ze bijna gelijk zijn. Het eiwit in amandelen bedraagt ​​6 gram in een portie van 1 ons. Amandelen bevatten 170 calorieën en 3 gram vezels per ounce, zegt USDA National Nutrient Database.

 2. Er zijn 166 calorieën in pinda's en 2 gram vezels, volgens USDA National Nutrient Database. Het eiwit in pinda's is ongeveer 7 gram per portie. Een portie noten van 1 ons is afhankelijk van de grootte van de noten, maar wordt meestal beschreven als één handvol. Cleveland Clinic merkt op dat een portie van 1 ons 24 hele amandelen en 35 pinda's is.

Beide bevatten gezond vet

 1. Het verschil in vetgehalte is minimaal. Amandelen hebben 15 gram en pinda's bevatten 14 gram totaal vet in een portie van 1 ons. Een groot percentage van het vet - 80 procent in pinda's en 88 procent in amandelen - bestaat uit onverzadigde vetten,

 2. Deze gezonde vetten verlagen uw risico op hart- en vaatziekten door het cholesterolgehalte in uw bloed te verlagen en ontstekingen te bestrijden, zegt Harvard Health. Volgens Harvard Health moet ongeveer 20 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën uit vetten komen, en zoveel mogelijk uit onverzadigd vet.

Verschillen in vitamines en mineralen

 1. Amandelen en pinda's bevatten dezelfde vitamines, maar in verschillende hoeveelheden. Amandelen zijn de noot om te kiezen als je je inname van antioxidant vitamine E moet verhogen. Ze hebben 45 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in een portie van 1 ons, volgens NIH, dat is drie keer meer dan je krijgt van pinda's .

 2. Aan de andere kant zijn pinda's betere bronnen van de B-vitamines, vooral foliumzuur en niacine. Een portie van 1 ons pinda's bevat 10 procent van uw ADH van folaat en ongeveer 24 procent van de ADH van niacine. Amandelen hebben slechts de helft van de foliumzuur en een vierde van de niacine van pinda's.

 3. Beide soorten noten zijn goede bronnen van magnesium. Een portie pinda's van 1 ons bevat 12 procent van de ADH, terwijl amandelen 19 procent van je dagelijkse magnesium leveren.

 4. Wanneer voedingsmiddelen worden beschreven als een goede bron van voedingsstoffen, betekent dit dat ze 10 tot 19 procent van de ADH bevatten, volgens de USDA Dietary Reference Intakes. Je krijgt minder dan 10 procent van de ADH van calcium, kalium en zink uit 1 ons amandelen en pinda's. Amandelen bevatten echter twee keer meer ijzer en vijf keer meer calcium dan pinda's.

Let op uw natriuminname

 1. Het zal je misschien verbazen dat pinda's en amandelen, als ze in olie worden geroosterd, slechts 1 gram meer vet bevatten dan droog geroosterde variëteiten. Pinda's absorberen niet veel van de olie die wordt gebruikt tijdens het braden, merkt Linda Minges op, een geregistreerde diëtist bij de North Carolina Cooperative Extension Service.

 2. Noten bevatten van nature weinig natrium, maar als u ze zout koopt, gaat het natrium tot 186 en 189 milligram per portie van respectievelijk 1 amandel en pinda's.

 3. Het zal je misschien verbazen dat pinda's en amandelen, als ze in olie worden geroosterd, slechts 1 gram meer vet bevatten dan droog geroosterde variëteiten. Pinda's absorberen niet veel van de olie die wordt gebruikt tijdens het braden, merkt Linda Minges op, een geregistreerde diëtist bij de North Carolina Cooperative Extension Service.

 4. Noten bevatten van nature weinig natrium, maar als u ze zout koopt, gaat het natrium tot 186 en 189 milligram per portie van respectievelijk 1 amandel en pinda's.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407