Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke soorten pasta verhogen de bloedsuikerspiegel?

B Vitaminen

 1. Koolhydraten bevatten suikers, zetmeel en cellulose. Tijdens het spijsverteringsproces is de snelheid waarmee koolhydraten worden afgebroken en opgenomen in de bloedbaan afhankelijk van hun moleculaire structuur - of het nu eenvoudige of complexe koolhydraten zijn. Het voedsel dat met koolhydraten wordt gegeten, speelt ook een rol bij de absorptiesnelheid in de bloedbaan. Omdat het koolhydraten zijn, kunnen bepaalde soorten pasta de bloedsuikerspiegel verhogen. Als u op uw gewicht let of een gezondheidsprobleem hebt, zoals diabetes, is het belangrijk dat u uw pasta's kent.

Koolhydraten en bloedsuikerspiegel

 1. Uw lichaam houdt de bloedsuikerspiegel onder controle door het hormoon insuline in de bloedbaan vrij te geven wanneer de bloedsuikerspiegel wordt verhoogd. Pasta gemaakt van griesmeel, farina en geraffineerd durumtarwemeel worden sneller verteerd dan pasta gemaakt van volkoren durumtarwe. De snelheid waarmee pasta en andere eenvoudige koolhydraten gemaakt van geraffineerde bloemproducten worden verteerd, heeft invloed op uw bloedsuikerspiegel en draagt ​​bij aan die hoge en lage suikerwaarden die energie uitputten en honger veroorzaken. Langdurig eten van deze producten kan bijdragen aan obesitas en de gezondheid schaden.

Kookmethoden

 1. De manier waarop u pasta kookt, kan bijdragen aan een verhoogde bloedsuikerspiegel. Hoe langer je het kookt, hoe zachter de pasta wordt. De koolhydraten in pasta die zacht worden door koken, breken snel af tijdens het spijsverteringsproces, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt verhoogd. Kort de kooktijd in en eet je pasta beetgaar - iets stevig. Volgens Joan Marie Warner, MS, RD, CDE, Utah Department of Health, wordt pasta die gedurende 40 minuten is gekookt, beschouwd als een hoge Glycemische indexclassificatie; pasta gekookt gedurende 15 minuten heeft een gemiddelde GI rating en pasta gekookt gedurende ongeveer 6 minuten heeft de laagste GI rating. De Glycemische Index beoordeelt koolhydraten volgens de snelheid waarmee ze de bloedsuikerspiegel verhogen.

Voedingsmiddelen combineren

 1. U kunt de toename van de bloedsuikerspiegel vertragen door pasta van geraffineerde bloem te combineren met andere voedingsmiddelen, zoals groenten, geraspte kaas of olijfolie. Een studie gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition in februari 2003 vergeleek de effecten van pastamaaltijden met en zonder toegevoegde vezels en vet op bloedglucose - bloedsuikerspiegel. Pastamaaltijden die 30 gram meervoudig onverzadigd vet en 3 gram natriumpropionaat bevatten dat aan één groep deelnemers aan de studie werd gevoerd, vertraagden de snelheid van de spijsvertering en verminderden de bloedstroom van glucose en insuline in vergelijking met deelnemers aan de studie die pasta zonder vet aten.

Gezondheidsvoordelen in witte pasta

 1. Volkoren pasta's bevatten meer vitamines, mineralen en eiwitten dan witte pasta's, volgens de Kansas State University. Verrijkte witte pasta bevat echter enkele voedingsvoordelen, zoals ijzer en B-vitamines. Omdat pasta een plantaardig eiwit is, bevat het niet een of meer aminozuren die nodig zijn om als een volledig eiwit te worden beschouwd. Dierlijke eiwitbronnen zijn complete eiwitten. Maak van je pastamaaltijd een complete proteïne door deze te bedekken met geraspte kaas of te eten met vetarm vlees, kip of vis.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407