Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke spieren werken dipjes?

Voordelen van push-ups en dips

 1. Dips zijn een lichaamsgewichtsoefening die zelfs zonder dure apparatuur kan worden uitgevoerd. Je kunt thuis zelfs een duiktraining doen.

 2. Dips zijn een samengestelde push-type oefening die tegelijkertijd een groot aantal spieren traint. Deze oefening is gericht op het bovenlichaam. Dips kunnen op twee verschillende manieren worden uitgevoerd om verschillende delen van meerdere spieren in uw bovenlichaam te bewerken.

Voordelen van push-ups en dips

 1. Voordelen van de Dips-oefening zijn gericht op spieren op uw borst, bovenarmen en schouders.

Parallel bar dips en spieren

 1. Parallelle staafdips - ook wel borstdips genoemd - worden uitgevoerd met behulp van een speciaal ontworpen parallelle staafmachine of met behulp van voorwerpen die stevig en van gelijke hoogte zijn zodat uw knieën de grond.

 2. Om parallelle staafdips uit te voeren, grijpt u de twee handen van de machine en begint u met uw armen volledig uitgestrekt met u boven de staven en uw benen gekruist en gebogen. Laat vervolgens jezelf zakken totdat je ellebogen in een hoek van 90 graden zijn gebogen voordat je weer omhoog gaat naar de startpositie om een ​​herhaling te voltooien.

 3. De hoofdspier van de borstspier is de primaire spier die tijdens parallelle staafdips wordt gewerkt. Volgens ExRx.net zijn andere zwaar belaste spieren de pectoralis minor, de voorste deltoïde en rhomboid in de schouders, de triceps en de latspieren in de rug. De trapeziusspier in de bovenrug wordt geactiveerd als stabiliserende spier tijdens parallelle staafdips.

Bench Dips and Muscles Worked

 1. Bench dips, of triceps dips, worden uitgevoerd met behulp van een of twee gewichtsbankjes of oppervlakken van gelijke hoogte. Hiermee kunt u thuis dipoefeningen doen. Beginners kunnen hun voeten op de vloer houden, maar naarmate je sterker wordt, zal het plaatsen van je benen over een oppervlak van gelijke hoogte de oefening uitdagender maken.

 2. Begin door uw handen achter u op een bank te plaatsen zodat uw vingers naar voren wijzen. Plaats je hielen op een andere bank of op de vloer. Breng jezelf omhoog zodat je armen gestrekt zijn en dit is de startpositie. Laat vervolgens jezelf zakken totdat je armen in een hoek van 90 graden zijn voordat je terugkeert naar de startpositie om één herhaling te voltooien.

 3. De triceps-spier aan de achterkant van de bovenarm is de primaire spier die tijdens de oefening van de bankdips wordt gewerkt. Volgens ExRx.net worden de borstspieren van de borst ook tijdens de oefening bewerkt. De hoofdactie komt echter van de triceps, omdat de triceps-spier verantwoordelijk is voor het uitstrekken van de elleboog, wat de primaire actie is in triceps-dips.

Denk aan uw opties

 1. Dips vereisen aanzienlijke schouderflexibiliteit. Als u in het verleden een schouderblessure of een verminderd bewegingsbereik van de schouder heeft, kunnen andere oefeningen worden vervangen om op dezelfde spieren te richten. Waaronder:

 2. Overweeg te strekken voordat u dips uitvoert om uw spieren en schoudergewrichten op te warmen.

 3. Dips vereisen aanzienlijke schouderflexibiliteit. Als u in het verleden een schouderblessure of een verminderd bewegingsbereik van de schouder heeft, kunnen andere oefeningen worden vervangen om op dezelfde spieren te richten. Waaronder:

 4. Overweeg te strekken voordat u dips uitvoert om uw spieren en schoudergewrichten op te warmen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407