Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke vis heeft het hoogste en laagste kwikniveau?

Bron van omega-3 vetzuren

 1. Vis is een van de beste bronnen van eiwitten, omega-3-vetzuren en andere voedingsstoffen, waaronder ijzer, kalium en B-vitamines. Helaas is een groot deel van onze wereldmarkt voor zeevruchten besmet met veel giftig kwik. (Daar kun je industriële afvoer van bedanken!)

Wat is Mercurius?

 1. Dus we weten dat kwik niet echt goed voor je is. Maar voordat we ingaan op waarom, laten we beginnen met het beantwoorden van de vraag, wat is kwik?

 2. Methylkwik - de meest giftige van de kwikverbindingen - wordt gevormd wanneer anorganisch kwik wordt opgelost in zowel zoet- als zeewater. De cascade begint wanneer deze giftige stof in de voedselketen wordt ingebed na te zijn geconsumeerd door fytoplankton, een eencellige alg, die vervolgens wordt geconsumeerd door kleinere dieren.

 3. Dit is met name problematisch omdat de kleinere vissen niet-organisch kwik als afval afwerpen, terwijl methylkwik behouden blijft. Naarmate we hogerop komen in de voedselketen, worden kleinere vissen geconsumeerd door grotere vissen en die vissen worden geconsumeerd door nog grotere vissen - allemaal met behoud van methylkwik totdat het zijn weg vindt naar de mens in een proces dat biomagnificatie wordt genoemd.

Waarom is Mercurius slecht voor ons?

 1. De bezorgdheid over kwiktoxiciteit is niet alleen beperkt tot alleen ontwikkelingslanden - de effecten zijn verstrekkend en relevant voor alle mensen over de hele wereld. Een onderzoek in november 2012 in het Journal of Preventive Medicine Public Health heeft aangetoond dat hoge niveaus van kwik het centrale zenuwstelsel kunnen beschadigen en schadelijke effecten kunnen hebben op de hersenen - met name verminderde aandacht en geheugen, evenals symptomen zoals beven en een verminderd gezichtsvermogen .

 2. En een studie uit juli 2012 in het Journal of Biomedicine and Biotechnology koppelde hoge blootstelling aan kwik aan een verhoogd risico op hartaandoeningen. Onderzoekers denken dat dit komt door het vermogen van kwik om de productie van vrije radicalen te verhogen en tegelijkertijd antioxidanten in het lichaam te verminderen, wat resulteert in oxidatieve stress.

Hoe kunt u voorkomen dat u te veel kwik eet?

 1. Over het algemeen is het een goede vuistregel voor het kwikgehalte om rekening te houden met de grootte van de vis. Kleinere vissen zoals zalm, sint-jakobsschelpen, sardines en garnalen bevatten minder kwik dan hun grotere roofdieren zoals grootoogtonijn en zwaardvis.

 2. De standaard portiegrootte vis is ongeveer vier gram - of de grootte van de palm van je hand, volgens de Amerikaanse Food Drug Administration. Gebruik de volgende gids om u te helpen bij het kiezen van vis met het laagste kwikgehalte en ontdek hoe vaak u andere populaire soorten zeevruchten moet eten.

Zeevruchten met het laagste kwikgehalte

 1. Eet 2 tot 3 keer per week:

Vissen met matige niveaus van kwik

 1. Eet 1 portie per week:

Vis met de hoogste kwikniveaus

 1. Te vermijden vissen:

 2. Bij het maken van keuzes over zeevruchten is het belangrijk om een ​​geïnformeerde consument te zijn die de verschillen tussen de variëteiten en de herkomst van hun vis begrijpt. Zeevruchten kunnen en moeten met mate deel uitmaken van een uitgebalanceerd eetplan dankzij de ontstekingsremmende omega-3 vetzuren en magere eiwitten in vis. In feite beveelt de American Heart Association aan om minstens twee porties vis van 3,5 ounce per week te eten - kies dus verstandig!

 3. Te vermijden vissen:

 4. Bij het maken van keuzes over zeevruchten is het belangrijk om een ​​geïnformeerde consument te zijn die de verschillen tussen de variëteiten en de herkomst van hun vis begrijpt. Zeevruchten kunnen en moeten met mate deel uitmaken van een uitgebalanceerd eetplan dankzij de ontstekingsremmende omega-3 vetzuren en magere eiwitten in vis. In feite beveelt de American Heart Association aan om minstens twee porties vis van 3,5 ounce per week te eten - kies dus verstandig!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407