Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke vitamines bevatten mineralen Noten?

Tarwevrije, zuivelvrije en maïsvrije maaltijd

 1. Overweeg de volgende keer dat een verlangen naar een snack toeslaat, de crackers of chips te laten varen en in plaats daarvan een handvol noten te snoepen. Een groeiend aantal aanwijzingen suggereert dat noten, als onderdeel van een gezond dieet, een enorm gezondheidsvoordeel kunnen hebben, zegt de Academie voor Voeding en Dieetleer. De Amerikaanse Food and Drug Administration merkt op dat amandelen, hazelnoten, pinda's, pecannoten, pijnboompitten en walnoten - die allemaal minder dan 4 gram verzadigd vet per portie van 1,5 ounce bevatten - het risico op hartaandoeningen kunnen verminderen. Deze noten bevatten ook bepaalde vitamines en mineralen die de algehele gezondheid kunnen verbeteren.

Amandelen die rijk zijn aan antioxidanten

 1. Amandelen (ongeveer 23 noten per portie van 1 ons) zijn een geweldige bron van vitamine E, magnesium, calcium en folaat, volgens de Academie voor Voeding en Dieetleer. Vitamine E is een antioxidant waarvan bekend is dat het het lichaam beschermt tegen weefselschade veroorzaakt door vrije radicalen, en het speelt ook een belangrijke rol bij het sterk houden van het immuunsysteem tegen virussen en bacteriën. Magnesium is essentieel voor de functie van het lichaam, houdt de bloeddruk normaal, botten sterk en het hartritme stabiel. Calcium helpt bij het vormen en behouden van gezonde botten, terwijl foliumzuur belangrijk is om bloedarmoede en aangeboren afwijkingen te voorkomen.

Gezonde hazelnoten

 1. Soms worden hazelnoten, hazelnoten (ongeveer 21 noten per portie van 1 ons) genoemd, rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten. Net als amandelen zijn ze een zeer goede bron van vitamine E; ze bevatten ook koper en mangaan. Koper werkt met ijzer om het lichaam te helpen rode bloedcellen te vormen en zorgt er ook voor dat bloedvaten, zenuwen, botten en het immuunsysteem goed blijven functioneren. Men denkt dat mangaan artrose, bloedarmoede en premenstrueel syndroom voorkomt en behandelt.

Peanut Power

 1. Pinda's (ongeveer 28 noten per portie van 1 ons) zijn, net als hazelnoten, een uitstekende bron van mangaan. Ze bevatten ook weinig natrium en cholesterol en bevatten niacine, een type B-vitamine die helpt het spijsverteringsstelsel, de huid en de zenuwen goed te laten werken. Niacine speelt ook een belangrijke rol bij het omzetten van voedsel in energie.

Ziektebestrijdende pecannoten

 1. Pecannoten (ongeveer 19 helften per portie van 1 ons) bevatten een gezonde portie enkelvoudig onverzadigde vetten. Het meest opvallende is dat ze rijk zijn aan verschillende antioxidanten, stoffen die cellen kunnen beschermen tegen de effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die worden aangemaakt wanneer het lichaam voedsel afbreekt, of door blootstelling aan het milieu zoals tabaksrook en straling, en er wordt gedacht dat ze een rol spelen bij hartziekten en kanker.

Pijnboompitten en fosfor

 1. Pijnboompitten (ongeveer 167 noten per portie van 1 ons) zijn een zachte noot die wordt gevonden in de kegels van verschillende pijnbomen. Net als amandelen en hazelnoten zijn ze een goede bron van vitamine E. Ze bevatten ook fosfor, dat een belangrijke rol speelt bij de vorming van botten en tanden, en in hoe het lichaam koolhydraten en vetten gebruikt. Fosfor helpt ook bij de nierfunctie, spiercontracties, normale hartslag en zenuwsignalering.

Walnotenhelften

 1. Walnoten (ongeveer 14 helften per portie van 1 ons) zijn een integraal onderdeel van het mediterrane dieet, een eetstijl die bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen. Net als pecannoten bevatten walnoten antioxidanten. Ze zijn ook een uitstekende bron van alfa-linoleenzuur (ALA), de plantaardige vorm van omega-3, een vetzuur. Het is aangetoond dat ALA ontstekingen vermindert en kan helpen bij het voorkomen van chronische ziekten zoals hartaandoeningen en artritis. Het wordt belangrijk geacht voor de ontwikkeling van de hersenen en de gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407