Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke voedingsmiddelen moet u vermijden als epilepsiepatiënt

Gezonde Pepperoni met mate

 1. Als u epilepsie heeft, kunt u een hogere frequentie van aanvallen ervaren na het eten van bepaalde voedingsmiddelen, omdat sommige voedingsmiddelen epileptische episodes kunnen veroorzaken, volgens de Epilepsie Society. Het vermijden van deze voedingsmiddelen en het eten van regelmatige, uitgebalanceerde maaltijden kan het risico op aanvallen verminderen en uw algehele gezondheid verbeteren.

Geraffineerde koolhydraten

 1. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift "Neurology" in 2006 meldde dat de helft van een patiëntengroep die werd behandeld met een dieet dat alleen glycemische voedingsmiddelen had, 90 procent minder aanvallen vertoonde. De Epilepsie Vereniging adviseert dat bij sommige patiënten met epilepsie, fluctuerende bloedglucosespiegels aanvallen kunnen veroorzaken. Vermijd hoog-glycemisch voedsel om uw bloedglucosewaarden in evenwicht te brengen, waardoor uw bloedglucosewaarden stijgen. Deze voedingsmiddelen omvatten geraffineerde koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals pizza, frisdranken, witbrood, cakes, bagels, witte rijst, witte pasta en chips. Kies in plaats daarvan voedingsmiddelen met een lage glycemische index zoals volle granen, bruine rijst, volkorenbrood en pasta, peulvruchten, yoghurt en noten.

Bepaalde groenten en fruit

 1. De meeste groenten en fruit zijn laag-glycemisch, wat betekent dat ze er niet voor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel drastisch stijgt en daalt. Als u epilepsie heeft, beveelt de Epilepsie Society echter aan dat u bepaalde groenten en fruit die in het middelste tot hoge glycemische bereik vallen, vermijdt. Deze voedingsmiddelen bevatten mango's, rozijnen, bananen, aardappelpuree en dadels.

Mononatriumglutamaat

 1. Het levensmiddelenadditief mononatriumglutamaat - MSG - wordt gebruikt als smaakstof en conserveermiddel in verschillende voedingsmiddelen. Een dierstudie gepubliceerd in 2004 in "Neuroscience Letters" concludeerde dat een teveel aan MSG de zenuwen van ratten fysiek kan veranderen en epileptische aanvallen kan veroorzaken. Als u epilepsie heeft, is het het beste om dit voedingsadditief te vermijden, ook al is niet vastgesteld of een hoeveelheid MSG epileptische aanvallen bij mensen kan veroorzaken of verergeren.

Ginkgo-noten

 1. Onderzoek gepubliceerd in 2001 in het tijdschrift "Epilepsia" meldde dat het consumeren van een grote hoeveelheid ginkgo-noten ongeveer vier uur na het eten kan leiden tot braken en epileptische aanvallen. Ginkgo-noten worden vaak gegeten in Japan en China. De studie merkte op dat dit voedsel epileptische aanvallen veroorzaakte bij personen die in het verleden geen epilepsie of epileptische aanvallen hadden gehad. Als je epilepsie hebt, is het het beste om niet teveel ginkgo-noten te eten, omdat ze giftig voor de zenuwen kunnen zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407