Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke vruchten zijn geen citrus?

Voorzorgsmaatregelen

 1. De meeste mensen zouden waarschijnlijk niet de tijd nemen om een ​​fruit als citrus of niet-citrus te classificeren, tenzij ze maag-darmproblemen hebben en citroenzuur moeten vermijden. Populaire citrusvruchten zijn sinaasappels, grapefruit en citroenen en staan ​​erom bekend dat ze vol zitten met vitamine C en ontgiftende middelen. Hoewel ze misschien niet zo populair zijn als de meeste citrusvruchten, zitten sommige niet-citrusvruchten ook vol met belangrijke voedings- en gezondheidsvoordelen.

Apples

 1. Appels zijn afkomstig uit Zuidwest-Azië en behoren tot de rozenfamilie, die een kern van zaden bevat, samen met pruimen, perziken en een paar andere vruchten. Tot op heden zijn er ongeveer 7.000 verschillende soorten appels, maar de meest populaire appels zijn de zoete rode heerlijke appels en de scherpe granny smith appels, die het beste worden gebruikt bij het koken. Volgens de University of Illinois Extension hebben appels veel gezondheidsvoordelen die variëren van het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het verlagen van cholesterol en het bestrijden van verschillende soorten kanker met krachtige antioxidanten.

Pears

 1. De officiële staatsfruit van Oregon, peren zijn een van de oudste gecultiveerde vruchten. Deze vrucht is ook een lid van de rozenfamilie. Peren zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren en in tegenstelling tot de meeste soorten fruit, hoewel zoet en sappig, smaken licht korrelig. Peren dateren uit het stenen tijdperk; de vroege kolonisten brachten ze naar de Verenigde Staten en ze leken te gedijen in de Pacific Northwest. Net als appels zijn peren geweldig om verschillende vormen van kanker te bestrijden en essentiële antioxidanten te leveren.

Watermelon

 1. Hoewel er veel discussie is over de vraag of een watermeloen eigenlijk fruit of groente is, beschouwen de meeste mensen het als een niet-citrus, tropisch fruit en een lid van de familie Cucurbitaceae. Oorspronkelijk werden wild in Zuid-Afrika gekweekt, maar watermeloenen worden nu het hele jaar door commercieel geteeld in gebieden zoals de Verenigde Staten, China en Rusland. Meestal langwerpig gevormd en groeiend tot verschillende maten, deze vruchten zijn 92 procent water en worden het best genoten in de zomer wanneer ze de zoetste zijn. Watermeloen zit boordevol vitamine A, B en C, die allemaal helpen om ziekten te bestrijden en energie te produceren.

Frambozen

 1. Vaak gevonden als bevroren of verwerkt tot sap of puree, zijn frambozen een ander niet-citrusfruit dat de rozenfamilie deelt met peren en appels. Het is onbekend wanneer deze kleine vruchten voor het eerst werden gekweekt, maar ze worden nu vanaf het midden van de zomer gekweekt in veel landen. Frambozen zijn te vinden in verschillende kleuren, waaronder zwart, rood, paars of zelfs wit. Ze hebben een zoete smaak gevolgd door bitterheid. Frambozen dienen als geweldige antioxidanten en bevatten ellaginezuur, een krachtig middel tegen kanker. Volgens de Universiteit van Illinois kunnen frambozen, omdat ze veel vezels bevatten, ook helpen het cholesterol te verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407