Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke vruchten zijn goed voor vrouwen die zwanger proberen te worden?

Let op en tips

 1. Proberen zwanger te worden kan een opwindende, hoewel stressvolle tijd zijn in het leven van een vrouw. Wat je eet, drinkt, weegt, rookt en hoe actief je bent, beïnvloedt allemaal je kansen om zwanger te worden. Een app zoals MyPlate is een geweldig hulpmiddel om uw voedings- en trainingsplan bij te houden.

 2. Een gezond dieet eten - een dieet dat rijk is aan ijzer, zink, foliumzuur en antioxidanten - verbetert uw kansen. Fruit is een uitstekende bron van deze voedingsstoffen, terwijl het ook andere voordelen biedt, zoals mineralen, hydratatie en brandstof. Sommige vruchten kunnen beter zijn dan andere wanneer je zwanger probeert te worden.

Let op en tips

 1. Vruchten die goede keuzes maken wanneer u zwanger wilt worden, zijn sinaasappels, gedroogde abrikozen en aardbeien en andere vruchten die rijk zijn aan vitamine C, zink en folaat.

Pomp uw strijkijzer op

 1. Van ijzersuppletie is aangetoond dat het het risico op onvruchtbaarheid vermindert. Voordat u opraakt om supplementen bij uw plaatselijke apotheek te kopen, moet u echter overwegen of u het ijzer in uw dieet kunt verhogen door middel van voedsel.

 2. Veel mensen denken dat "rundvlees" als ze proberen meer ijzer te eten, maar fruit is ook een optie. Geniet van ijzer met de beste vriend van ijzer, vitamine C.

 3. Vitamine C helpt het lichaam ijzer op te nemen, waardoor het effectiever is. IJzerhoudend fruit omvat zongedroogde tomaten, abrikozen, rozijnen, kokosnoot, pompoen, watermeloen, grapefruit en pruimen.

Zink: een beetje gaat een lange weg

 1. Gedroogde abrikozen, pruimen, gedroogde perziken, avocado, vijgen, bananen, bramen en frambozen zijn allemaal heerlijke manieren om van zink te genieten.

 2. Onderzoek uitgevoerd aan de Northwestern University geeft aan dat het ei of gamete vlak voor piekbemesting van eieren net zo veel als 50 procent meer zink nodig heeft voordat het verder kan in zijn ontwikkelingsreis. Dit betekent dat het handhaven van een voldoende voorraad zink gunstig is, zo niet kritisch.

Essentieel folaat voor neurale ontwikkeling

 1. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan om 400 microgram foliumzuur te nemen vanaf een maand voorafgaand aan het proberen zwanger te worden. Supplementen zijn een verzekeringspolis, maar er gaat niets boven het vers krijgen van voedingsstoffen uit voedselbronnen.

 2. Eet deze folaathoudende vruchten om de kans op aangeboren afwijkingen kort na de conceptie te verkleinen: avocado, mango, sinaasappels, sinaasappelsap, tomatensap, aardbeien, bramen, meloen en papaja.

Denk "C" voor conceptie

 1. Als u problemen hebt gehad om zwanger te raken vanwege een laag progesteron, kan het verhogen van uw vitamine C via dieet of suppletie helpen.

 2. Resultaten van een onderzoek uitgevoerd aan de Sapporo Medical University en het Sapporo Toho Hospital in Japan geven aan dat vitamine C-suppletie de hormoonspiegels verbeterde van 53 procent van de vrouwen die eerder problemen hadden om zwanger te raken.

 3. Citrusvruchten, zoals sinaasappels, guave, papaja en kiwi's, zijn een uitstekende manier om vitamine C te krijgen

Fruit aan uw dieet toevoegen

 1. Als u niet goed bent geweest in het opnemen van fruit in uw dieet, voer dan een kleine, geleidelijke verhoging uit om constipatie te voorkomen.

 2. Overweeg om rozijnen aan uw ontbijtgranen toe te voegen, pak sinaasappelschijfjes voor een verfrissende traktatie, voeg avocado toe aan uw salades of sandwiches, eet chips en salsa of drink een met bessen gevulde smoothie als na het diner tussendoortje.

 3. Hoewel USDA ChooseMyPlate.com dagelijks minimaal 1,5 tot 2 kopjes fruit suggereert, beweren veel experts dat meer beter is.

 4. Als u niet goed bent geweest in het opnemen van fruit in uw dieet, voer dan een kleine, geleidelijke verhoging uit om constipatie te voorkomen.

 5. Overweeg om rozijnen aan uw ontbijtgranen toe te voegen, pak sinaasappelschijfjes voor een verfrissende traktatie, voeg avocado toe aan uw salades of sandwiches, eet chips en salsa of drink een met bessen gevulde smoothie als na het diner tussendoortje.

 6. Hoewel USDA ChooseMyPlate.com dagelijks minimaal 1,5 tot 2 kopjes fruit suggereert, beweren veel experts dat meer beter is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407