Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Werkt Apple Cider Vinegar voor Candida? Plus, hoe te gebruiken

Overzicht

 1. Candida is een groep gisten die schimmelinfecties in verschillende delen van het lichaam kan veroorzaken. Er zijn meer dan 20 verschillende soorten candida, maar Candida albicans is de meest voorkomende oorzaak van infectie.

 2. Candida leeft normaal in het lichaam zonder problemen te veroorzaken. Ze kunnen worden gevonden in de darmen en op een soort weefsel dat slijmvliezen wordt genoemd, die de vagina en mond bekleden.

 3. Candida zijn opportunistische schimmels die in de juiste omstandigheden uit de hand kunnen lopen. Een overgroei van candida veroorzaakt een infectie met verschillende symptomen. In de vagina staat een candida-infectie algemeen bekend als een schimmelinfectie. Een infectie in de mond wordt spruw genoemd. Mensen met diabetes krijgen vaker schimmelinfecties.

 4. Appelazijn (ACV) is een wetenschappelijk bewezen schimmelwerend middel. Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat het de groei van candida-teelt in een petrischaal kan remmen.

 5. Hoewel het belangrijk is op te merken dat een petrischaaltje veel anders is dan een persoon, kunt u mogelijk verdunde ACV gebruiken om een ​​schimmelinfectie te behandelen door deze in te nemen of rechtstreeks op het getroffen gebied aan te brengen . Er is waarschijnlijk weinig risico om deze aanpak te proberen.

Zegt het onderzoek?

 1. Volgens onderzoek heeft ACV voordelen als antibacterieel en antischimmelmiddel. Een onderzoek uit 2018 wees uit dat onverdunde (of mild verdunde) ACV de groei van candida kan voorkomen. De onderzoekers ontdekten dit effect in een candidacultuur, een kleine steekproef van deze organismen.

 2. Er is echter meer onderzoek nodig om te ontdekken of ACV werkt om gist in het menselijk lichaam te bestrijden. Het lijkt erop dat deze opportunistische schimmel niet van ACV houdt. Het gebruik van ACV kan uw lichaam mogelijk minder gastvrij maken voor schimmel, wat betekent dat het niet uit de hand zou lopen en een infectie zou veroorzaken.

Wordt het gebruikt als behandeling?

 1. U kunt ACV gebruiken om Candida op verschillende manieren te bestrijden. U kunt het nemen om een ​​overgroei te behandelen of het in uw dagelijkse routine opnemen om toekomstige infecties te voorkomen.

 2. Appelazijn kan recht, onverdund worden ingenomen. Probeer tweemaal per dag 1 eetlepel te nemen. Als je de smaak niet lekker vindt, probeer dan een druppel honing toe te voegen. Volg het met een glas water.

 3. Ga door met deze routine dagelijks tot uw candida-infectie verdwijnt of zolang als u wilt. Misschien wilt u het gewoon aan salades toevoegen om de voordelen te krijgen.

 4. Om een ​​spruw-infectie te behandelen, kunt u ACV rechtstreeks op het geïnfecteerde weefsel aanbrengen.

 5. Meng 1/2 kopje ACV in 1 kopje water. Gorgel en zwaai deze oplossing 15 seconden rond je mond. Spuug en herhaal minstens drie minuten.

 6. Herhaal dit twee tot drie keer per dag totdat de infectie is verdwenen.

 7. Voeg 1 eetlepel ACV toe aan een kopje zwarte thee. Een studie uit 2009 toont aan dat de polyfenolen in zwarte thee de groei van candida vertragen. De smaak van de thee helpt ook de sterke smaak van ACV te maskeren.

 8. Drink deze tinctuur tweemaal per dag om een ​​infectie te behandelen en eenmaal per dag als preventieve maatregel.

 9. Appelazijn is een geweldige saladedressing. Het in je salades doen is waarschijnlijk een gemakkelijkere manier om het in je dieet op te nemen, omdat je waarschijnlijk van de smaak zult genieten. Meng ACV met olijfolie voor een snelle en gemakkelijke dressing, of word creatief en kruid het op met gedroogde kruiden of wat knoflook.

 10. Om ACV op uw huid te gebruiken, mengt u dit in wat organische kokosolie. Een onderzoek uit 2007 toont aan dat maagdelijke kokosolie bijna net zo effectief kan zijn als voorgeschreven antischimmelmedicijnen. Koop kokosolie die 100 procent puur is voor de beste resultaten.

 11. Meng 1 theelepel ACV in 1 eetlepel kokosolie. Je kunt dit mengsel op de vulva aanbrengen of in de vagina steken, en het ook via de mond innemen. Om in de vagina te steken, verwijdert u een tampon uit de applicator en vult u de applicator met het mengsel.

 12. Meer informatie over het gebruik van kokosolie om een ​​schimmelinfectie te behandelen.

 13. Houd er rekening mee dat kokosolie de latex in condooms kan afbreken, dus u moet zich onthouden van seks tijdens het gebruik van deze behandeling of een andere anticonceptiemethode gebruiken als u zwangerschap wilt voorkomen .

 14. Verberg de sterke smaak van ACV door het in uw dagelijkse smoothie te mengen.

 15. Voeg 1 tot 2 eetlepels toe aan elke standaard smoothie. Probeer de smaak van ACV aan te vullen door appels, kaneel en nootmuskaat toe te voegen.

 16. Je kunt ook een groen drankje maken en andere natuurlijke schimmelwerende middelen zoals knoflook, radijs en kruidnagel mengen.

 17. Veel mensen vinden dat het mengen van ACV in een warm bad de huid kalmeert en hydrateert. Het kan ook een effectieve manier zijn om schimmelinfecties te bestrijden of te voorkomen. Badwater komt wel in de vagina. Het lastige deel is voldoende ACV gebruiken om het effectief te maken.

 18. Vul het bad maximaal voor de helft en voeg 2 kopjes ACV toe. Laat ongeveer 15 minuten weken. Terwijl je in bad zit, oefen je je Kegel-oefeningen. Dit helpt je bekkenbodemspieren te versterken.

Zijn de bijwerkingen?

 1. Appelazijn heeft een zeer hoog veiligheidsprofiel.

 2. Over het algemeen zijn er geen negatieve bijwerkingen verbonden aan het drinken ervan, hoewel teveel een brandend gevoel in uw keel kan veroorzaken omdat het zuur is. Het kan ook je tandglazuur aantasten. Het is het beste om ACV te verdunnen voordat u het gebruikt.

 3. Er is weinig onderzoek gedaan naar de actuele toepassing van ACV, maar de meeste mensen hebben er geen problemen mee. Stop het gebruik als u enige irritatie of vreemde bijwerkingen ervaart.

Om mee te nemen

 1. Als uw symptomen na een week niet verbeteren, maak dan een afspraak met uw arts. Gistinfecties hebben veel dezelfde symptomen als ernstigere aandoeningen. Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en bacteriële vaginose worden vaak aangezien voor schimmelinfecties. Onbehandeld, kunnen deze aandoeningen u het risico op ernstige complicaties inhouden en uw kwetsbaarheid voor andere soa's vergroten.

 2. De enige manier om er zeker van te zijn dat u de juiste aandoening behandelt, is door u op gist te laten testen. Als u positief test voor een schimmelinfectie, volg dan de behandelingsaanbevelingen van uw arts. U kunt ook uw arts vragen om appelazijn aan uw behandelplan toe te voegen.

 3. Van ACV wordt gedacht dat het natuurlijk en veilig is voor mensen met diabetes die terugkerende schimmelinfecties ervaren. Overweeg andere behandelingen zoals kokosolie, zonder recept verkrijgbare zetpillen of antischimmelmedicijnen op recept.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407