Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Werkt chocolade als een laxeermiddel?

Voordelen voor de gezondheid

 1. Chocolade is afkomstig van cacaobonen die groeien op de Theobroma cacaoplant, een tropische boom afkomstig uit Zuid-Amerika. Naast de verleidelijke smaak van deze culinaire delicatesse, heeft chocolade bepaalde eigenschappen die gezondheidsvoordelen kunnen bieden, hoewel onderzoek dat deze claims ondersteunt beperkt is. Hoewel cacaodoppen een laxerend effect kunnen hebben, is er geen bewijs dat het eten van chocolade een laxerend effect heeft.

Laxeermiddelen

 1. Voedingsmiddelen met laxerende effecten helpen constipatie te verlichten en stoelgang te veroorzaken. Deze voedingsmiddelen bevatten over het algemeen grote hoeveelheden vezels die helpen het vocht in uw spijsvertering te verhogen en bulk te creëren. Hoewel sommige voedingsmiddelen natuurlijke laxeermiddelen zijn die losse stoelgang bevorderen, helpen vezelsupplementen ook bij de behandeling van constipatie. Cacaodoppen zijn een afvalproduct van de productie van chocolade. Deze kaf kan werken als een laxeermiddel, maar onderzoek is beperkt. De peulenschillen zijn geen ingrediënt in chocoladegebak, maar dit afvalproduct levert soms mulch voor plantages of voer voor vee.

Chocolate

 1. Hoewel de chocolade in drankjes, desserts en snoeprepen constipatie mogelijk niet verlicht, zijn er talloze claims van andere gezondheidseigenschappen, waaronder effecten met betrekking tot antioxiderende eigenschappen, cardiovasculaire gezondheid, hoge cholesterol en huidaandoeningen. Studies zijn niet doorslaggevend en aanvullend wetenschappelijk onderzoek kan deze gezondheidsclaims bevestigen of ontkennen.

Voedingsmiddelen die ontlasting losmaken

 1. Voedingsmiddelen die de neiging hebben om als laxeermiddelen te werken wanneer ze worden ingenomen, omvatten vers en gedroogd fruit, zoals bessen, rabarber, perziken, abrikozen en rozijnen. De eetbare schillen op fruit bevatten een groot deel van de vezels die ze bieden. Groenten die constipatie helpen verlichten, zijn spinazie, kool, sla, broccoli en maïs. Bonen, erwten, amandelen en volle granen helpen ook bij het bevorderen van regelmatige stoelgang.

Overwegingen

 1. Hoewel chocolade een veel voorkomend type voedsel is, kan het bij sommige mensen problemen veroorzaken, vooral bij mensen met allergieën of overgevoeligheden voor dit product. Chocolade kan het risico op hoofdpijn, obesitas, hoge bloeddruk en bloedingen verhogen. Het kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden bij mensen met diabetes. Als u chronische constipatie heeft, neem dan contact op met uw arts, vooral als dieetveranderingen of ontlastingverzachters geen verlichting bieden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407