Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wheat Bran Vs. Haverzemelen

Alternatieven

 1. Het consumeren van meer zemelen of volle granen kan uw risico op hartaandoeningen verlagen, volgens een studie gepubliceerd in "Circulation" in 2010. U kunt zemelen toevoegen aan gebakken producten in plaats van maximaal één -vierde van de bloem, strooi het op yoghurt of in smoothies of kook het met water of melk om een ​​warme ontbijtgranen te maken. Tarwezemelen en haverzemelen bieden verschillende voordelen voor de gezondheid en voeding, dus misschien wilt u beide in uw dieet opnemen.

Calorieën en belangrijke voedingsstoffen

 1. Een portie haverzemelen van 1 kop, ongeveer 94 gram, levert 231 calorieën, 6,6 gram vet, 16,3 gram eiwit en 62,2 gram koolhydraten. Elke kop tarwezemelen, die slechts 58 gram weegt, bevat 125 calorieën, 2,5 gram vet, 9 gram eiwit en 37,4 gram koolhydraten. Je kunt twee keer zoveel tarwezemelen eten terwijl je nog steeds minder calorieën en minder vet verbruikt dan als je zou kiezen voor haverzemelen.

Type vezel en inhoud

 1. Tarwezemelen bieden ook meer vezels, met 24,8 gram per kopje, dan haverzemelen, die slechts 14,5 gram per kopje bevat. Het type vezel in deze twee soorten zemelen is echter anders. Tarwezemelen bestaan ​​voor meer dan 90 procent uit onoplosbare vezels, terwijl slechts tussen 50 en 60 procent van de vezels in haverzemelen onoplosbaar is. Oplosbare vezels, zoals die in haverzemelen, absorberen water en vormen een gel in het spijsverteringskanaal, terwijl onoplosbare vezels bulk toevoegen zonder water te absorberen.

Belangrijke mineralen

 1. Beide soorten zemelen bevatten grote hoeveelheden van alle essentiële mineralen behalve calcium. Hoewel haverzemelen meer fosfor bevatten, 69% van de dagelijkse waarde leveren in vergelijking met 59% van de DV in tarwezemelen, zijn tarwezemelen hoger in kalium, zink, ijzer, selenium, mangaan, koper en magnesium. Zowel haver als tarwezemelen zijn natriumvrij voedsel. Kalium helpt bij bloeddrukbeheersing, zink en koper helpen uw immuunsysteem gezond te houden en selenium werkt als een antioxidant. Je hebt fosfor en magnesium nodig voor het vormen van DNA en sterke botten en mangaan voor het verwerken van cholesterol.

Vitamine-gehalte

 1. Welk type zemelen rijker is aan vitamines, is een beetje opgooien, waarbij tarwezemelen meer niacine, riboflavine en vitamine B-6 leveren en haverzemelen die meer thiamine, pantotheenzuur bevatten en folaat. Noch is een bijzonder goede bron van vitamine A, B-12, C, E of K. U hebt de B-vitamines nodig die worden geleverd door haver en tarwezemelen om het voedsel dat u eet om te zetten in energie en om uw zenuwstelsel en lever goed te laten functioneren.

Potentiële gezondheidsvoordelen

 1. Tarwezemelen zijn met name nuttig voor spijsverteringsproblemen, omdat de onoplosbare vezels uw ontlasting kunnen vergroten en uw risico op constipatie en andere spijsverteringsproblemen kunnen beperken. Haverzemelen, met zijn hoge gehalte aan oplosbare vezels, kunnen u helpen uw bloedsuikerspiegel beter te beheersen. Een studie gepubliceerd in het "European Journal of Clinical Nutrition" in september 2011 wees uit dat het consumeren van 6 gram oplosbare vezels per dag uit haverzemelen je kan helpen je cholesterol- en triglycerideniveaus te verlagen en ook de hoeveelheid energie die je uit je voedsel absorbeert te beperken, waardoor het makkelijker wordt om een ​​gezond gewicht te behouden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407