Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wilde zalmvoeding

Andere voedselgroepen

 1. Wilde zalm is vetarm, rijk aan eiwitten en vol vitamines en mineralen. Er zijn verschillende soorten zalm, en het kan op de boerderij worden gekweekt of in het wild worden gevangen. Wilde zalm heeft minder vet dan gekweekte zalm, en het is hoger in hart gezond omega-3 vet. Eet alleen gegrilde zalm en gebruik restjes om eiwit en gezond vet aan salades toe te voegen of sandwiches met zalmsalade te maken.

Types

 1. Er zijn twee hoofdindelingen van zalm - Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. Terwijl Atlantische zalm maar één soort heeft, heeft Pacifische zalm vijf soorten: Chinook, Sockeye, Coho, Pink en Chum. Soorten verschillen in vleeskleur en vetgehalte; bijvoorbeeld, chinook en sockeye bevatten meer vet dan roze en chum. De meeste Atlantische zalm die je kunt kopen, is gekweekt en komt van over de hele wereld. Pacifische zalm wordt meestal in het wild gevangen en komt uit Alaska en de Pacific Northwest.

Omega-3 vetzuren

 1. Wilde zalm, vooral chinook en sockeye, bevat zeer veel omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren zijn essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Ze zijn noodzakelijk voor een normale hersenfunctie en ook voor een goede groei en ontwikkeling. Volgens de American Heart Association bevorderen omega-3-vetzuren de gezondheid van het hart door bloedtriglyceriden te verlagen en de ophoping van plaque in bloedvaten te voorkomen. Een portie van 6 gram wilde zalm levert 2,4 gram omega-3-vetzuren.

Vitamine D

 1. Vitamine D is nodig voor veel belangrijke functies in het lichaam, en toch zijn er zeer weinig natuurlijk voorkomende voedselbronnen ervan. Zalm, vooral de soorten sockeye en chinook, bevatten zeer veel vitamine D. Een portie sockeye zalm van 6 gram levert bijna twee keer de hoeveelheid vitamine D die wordt aanbevolen door de Food and Nutrition Board om de voedingswaarde te waarborgen.

Selenium

 1. Een andere belangrijke voedingsstof die door wilde zalm wordt geleverd, is selenium. Selenium is een sporenmineraal dat werkt met andere vitamines om oxidatieve stress te voorkomen. Selenium is ook noodzakelijk voor de schildklierfunctie en is een integraal onderdeel van verschillende systemen in het lichaam die zich verdedigen tegen kanker. Een portie van 6 gram wilde zalm levert meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid selenium.

Vitamine B-12

 1. Wilde zalm is een zeer goede bron van vitamine B12. Vitamine B12 is essentieel voor een goede zenuwfunctie, productie van rode bloedcellen en DNA-synthese. Een portie wilde zalm van 6 ons levert meer dan twee keer je dagelijkse vitamine B12-innamebehoeften op.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407