Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Winterpompoen Allergie

Voedselrijke

 1. Winterpompoen is inheems in Noord-Amerika en was een nietje in Indiaanse diëten. Volgens de World's Healthiest Foods-website wordt winterpompoen tussen augustus en maart geteeld, met het hoogseizoen in oktober en november. Winterpompoen is meestal geen allergeen voedsel. Er zijn echter preventieve maatregelen die u kunt nemen en behandeling is beschikbaar via een arts als u een winterpompoenallergie vermoedt.

Voedingswaarden

 1. WHFoods legt uit dat winterpompoen over het algemeen een aanvaardbaar voedingsmiddel is met tal van voedingsvoordelen die kunnen helpen hartaandoeningen, darmaandoeningen en longkanker te voorkomen. Een portie winterpompoen van 1 kopje overtreft je dagelijkse inname van vitamine A en bevat ook hoge niveaus van mangaan, vitamine C, vezels en kalium. Andere voedingsstoffen zijn vitamine B1, B3, B5 en B6, evenals koper en folaat.

Allergische symptomen

 1. Volgens de American Academy of Allergy, Astma and Immunology zijn de meest voorkomende soorten voedselallergiesymptomen extern en verschijnen ze op de huid in de vorm van huiduitslag en netelroos. Uw huid kan ook rood worden en opzwellen. Een allergie voor de winterpompoen kan ook zwelling van tong en mond veroorzaken. Diarree en braken kunnen ook voorkomen in combinatie met ademhalingsaandoeningen zoals piepende ademhaling.

Ernstige reacties

 1. Een ernstige allergie voor de winterpompoen gepaard met een lage tolerantie ervoor kan leiden tot een ernstiger reactie. In sommige gevallen is de allergische reactie zo ernstig dat uw lichaam snel in een shocktoestand komt. De American Academy of Allergy, Asthma and Immunology meldt dat deze reactie beter bekend staat als anafylaxie. Symptomen van anafylaxie zijn piepende ademhaling, beklemming op de borst, duizeligheid en bewusteloosheid. Het niet behandelen van anafylaxie kan de dood tot gevolg hebben.

Overwegingen

 1. WHFoods meldt dat winterpompoen een van de minst allergene voedingsmiddelen is en geen hoog gehalte aan purines en oxalaten bevat. Dit sluit echter de mogelijkheid van een winterpompoenallergie niet uit, vooral als u allergisch bent voor andere voedingsmiddelen in de Cucurbitaceae-familie. Voorbeelden hiervan zijn meloenen en komkommers. Als u eenmaal op een dergelijk voedsel reageert, eet dan geen andere soorten in de Cucurbitaceae-familie totdat u een test en een diagnose van een arts ontvangt. Sommige voedselallergieën zijn zelfs na verloop van tijd ontgroeid.

Preventie / Solution

 1. Het vermijden van winterpompoen en soortgelijke voedingsmiddelen zal uw reactiekansen verminderen als u een winterpompoenallergie heeft. De American Academy of Allergy, Astma and Immunology beveelt aan dat u een diagnose van een allergoloog krijgt voordat u medicijnen voor voedselallergieën neemt. Huidpriktesten en bloedtesten worden uitgevoerd om te zien op welke allergenen u reageert. Ernstige reacties op de accidentele consumptie van winterpompoen kunnen worden behandeld met epinefrine-opnamen op een eerste hulpafdeling. Frequente anafylaxie bij voedselallergieën kan uw arts ertoe aanzetten epinefrine aan u voor te schrijven zodat u uzelf kunt injecteren als dat nodig is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407