Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wordt kokend vlees van vet ontdaan?

Hoger risico op hartziekten

 1. Vet geeft vleessmaak, maar verlaagt ook de algehele voedingswaarde. De eenvoudigste manier om de hoeveelheid vet in uw vlees te verminderen, is om zichtbaar vet van de randen te knippen voordat u het kookt. Bepaalde bereidingsmethoden kunnen ook helpen het algehele vetgehalte van uw vlees te verminderen, maar u kunt uw stuk vlees niet volledig ontdoen van elke gram vet die het bevat. Koken is een methode die het vetgehalte kan verminderen, maar dit niet opheft.

Fat

 1. Vet is een essentieel onderdeel van uw dieet omdat het u van energie voorziet en uw lichaam aanmoedigt om goed te functioneren. Er bestaan ​​echter goede vetten en slechte vetten. Het meeste vlees bevat verzadigde vetten, die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Verzadigd vet verhoogt uw totale cholesterolgehalte, wat uw risico op hartaandoeningen kan verhogen. Verzadigd vet kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van diabetes type 2. Wanneer u de hoeveelheid vet in uw vlees vermindert, kunt u uw risico op het ontwikkelen van gevaarlijke gezondheidsproblemen verminderen.

Boiling

 1. Wanneer vlees een temperatuur van 464 graden Fahrenheit bereikt, worden de vetten weggesmolten van het vlees, volgens MayoClinic.com. Het koken van je vlees kan helpen het vetgehalte iets te verlagen, maar zal je vlees niet ontdoen van al het vet dat het bevat. Omdat kokend water slechts een temperatuur van 212 F bereikt, zal het vet niet volledig van het vlees wegsmelten. Je smelt het vet misschien een beetje, maar de temperatuur is niet heet genoeg om alles kwijt te raken.

Instructies

 1. Kook uw vlees voor een smaakvol en mals gerecht, maar niet om het vetgehalte aanzienlijk te verminderen. Als je vlees kookt, kan het zacht en sappig worden. Hiermee kunt u een mager stuk vlees kiezen, omdat u niet op het vet hoeft te vertrouwen om uw vlees te bevochtigen en op smaak te brengen. Snijd uw vlees van zichtbaar vet voordat u kookt om het vetgehalte verder te verminderen. Breng je water of bouillon aan de kook en voeg het bijgesneden vlees toe. Zet het vuur laag en laat het vlees drie tot vier uur sudderen, wat langzaam kookt, of tot het vlees gaar is.

Overwegingen

 1. Als u het vetgehalte van uw vlees aanzienlijk meer wilt verlagen dan bij koken, kunt u andere kookmethoden overwegen. Wanneer je je vlees braadt, kook je het op een temperatuur hoger dan 464 F, zodat het vet waarschijnlijker smelt. U kunt vergelijkbare resultaten bereiken als u uw vlees op een hoge temperatuur grilt. Kies om te beginnen een mager stuk vlees en u hoeft zich minder zorgen te maken om het vet kwijt te raken. Bovenste ronde, onderste ronde, entrecote en ossenhaas behoren tot de laagste in vet. Extra mager rundergehakt of wit vlees gevogelte zijn extra opties die al vetarm zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407