Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wordt Raw Coconut Fattening?

Verzadigd vetgehalte

 1. Als je een zwak hebt voor kokosnoot - het tropische fruit dat zoveel smaak toevoegt aan Duitse chocoladesuikerglazuur, kokoscake en Thaise kokoscurry - vraag je je misschien af ​​of het goed of slecht is voor jou. Het feit is dat voedingsfeiten over kokos verwarrend kunnen zijn. Vaak gebruikt in desserts met een hoog vetgehalte en rijke sauzen, kan kokosnoot lijken op een verwennerij in de voeding, waardoor een hoog aantal op uw calorieteller staat. Maar dat betekent niet dat kokosnoot altijd een dieetramp is.

Gebruikt

 1. Kokosnoot wordt al duizenden jaren over de hele wereld verbouwd. Volgens Dr. Thomas Ombrello van de afdeling Biologie van Union County College worden er jaarlijks ongeveer 17 miljard kokosnoten geoogst. Kokosnoot wordt rauw gebruikt in snoep en andere zoetigheden; de olie wordt gebruikt voor het bakken en koken, evenals in verschillende non-food producten zoals verf en zeep; de melk wordt gebruikt om te koken; en het water uit jonge kokosnoten wordt geconsumeerd als een gezondheidsdrank met veel voedingsstoffen.

Vetfeiten

 1. Het valt niet te ontkennen dat kokosnoot veel vet bevat. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw stelt dat 1 kop rauwe kokosnoot ongeveer 24 gram verzadigd vet bevat. Met dit hoge vetgehalte is rauw kokosvlees ook een zeer calorierijk voedsel, met 283 calorieën per kopje, zegt de USDA. Gezien deze hoge vet-grammen en calorietellingen, zou rauwe kokosnoot kunnen leiden tot gewichtstoename bij regelmatig eten.

Gezondheidsclaims

 1. Sommige publiciteit heeft kokosnoot als een echt gezondheidsvoedsel besproken. Kokosnootliefhebbers hebben de tropische traktatie aangeprezen als een rijke bron van "goed" vet en andere voedingsstoffen, in staat om energie te geven en het "de sportdrank van de natuur" te noemen, volgens Dr. Glenn D. Braunstein van Mt. Sinai Medical Center. Hoewel het bewijs voor deze claims ontbreekt, merkt Harvard Medical School op dat tropische oliën zoals die van kokosnoten worden geoogst, matig zijn en gezonder zijn dan transvetten.

Overwegingen

 1. Het komt erop neer dat rauwe kokosnoot veel vet en calorieën bevat, en calorierijk voedsel kan leiden tot gewicht en vettoename als het niet wordt meegenomen in uw totale dagelijkse calorie-inname en lichamelijke activiteit. Hoewel kokosnoot enkele voedingsstoffen en kleine hoeveelheden onverzadigd vet bevat, wordt het over het algemeen beschouwd als een voedsel waarvan met mate moet worden genoten, vooral als u probeert uw gewicht te verliezen of te behouden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407