Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wordt u 's morgens door een appel beter wakker dan door een kopje koffie te drinken?

Aanbevolen bedragen

 1. Cafeïne van koffie biedt absoluut een betere ochtendwakker dan de fructose in een appel, maar beide keuzes bieden gecompliceerde voordelen. Als je aan het begin van je dag traint, levert een appel voldoende brandstof voor een training van een uur. Als je appels een vast onderdeel van je dieet maakt, kan je ademhaling verbeteren. Het drinken van koffie vóór een ochtendtraining vertraagt ​​het gebruik van glycogeen als spierbrandstof. In plaats daarvan begin je met het verbranden van vet.

Cafeïne

 1. Als u slaapt, daalt uw lichaamstemperatuur enigszins en daalt uw bloeddruk. Terugkeren naar je normale niveaus kost tijd, dus je ervaart een trage periode wanneer je voor het eerst wakker wordt. Een kop warme koffie biedt warmte om de ochtendkoeling tegen te gaan, maar bevat ook chemische verbindingen die je snel in een volledige wakkere toestand brengen. De 100 milligram cafeïne in een typisch kopje koffie verhoogt je hartslag en versnelt je ademhaling. Cafeïne verhoogt ook uw bloeddruk en stimuleert uw centrale zenuwstelsel. Cafeïne maakt u alerter en bevordert een gevoel van welzijn.

Koolhydraten

 1. Koffie levert bijna geen calorische energie. Als je hongerig wakker wordt en alleen koffie drinkt, kan je bloedglucosespiegel snel opraken. Een appel levert geen stimulerende cafeïne maar levert voldoende koolhydraatenergie voor een snelle start. Een grote rauwe appel van 223 gram bevat 116 calorieën. Ongeveer de helft van de ongeveer 10 gram suikers in een appel bestaat uit snelwerkende sucrose en glucose. Fructose, de andere helft, heeft meer tijd nodig om te verteren, dus een appel levert langere tijd stabiele energie dan een kopje koffie met suiker. Verteerbare vezels in de appel vergroten de energievoorziening en zorgen ervoor dat je maag vol aanvoelt.

Lange-termijneffecten

 1. Zowel koffie als appels bevatten antioxidanten die op de lange termijn echte gezondheidsvoordelen bieden. Als je overdag zes koppen of minder koffie drinkt, daalt je risico op het ontwikkelen van diabetes en daalt je kans op hart- en vaatziekten. Als u koffie drinkt, neemt uw risico op leverkanker met de helft af, volgens de Family Health Guide van Harvard Medical School. Matig koffiedrinken verlaagt uw kansen om aan welke oorzaak dan ook te sterven met 15 tot 19 procent, volgens een artikel gepubliceerd in de "New York Times" in 2006. Als u regelmatig koffie drinkt, loopt u geen extra risico op hypertensie.

Apple-voordelen

 1. Appels kunnen uw gezondheid ook verbeteren op manieren die vroege ochtendactiviteiten ten goede komen. Appels bevatten veel fytonutriënten, antioxidanten die de appelhuid zijn kleur geven. Regelmatig appels eten verbetert je ademhaling. Als je wekelijks meer dan twee appels eet, reageren je bronchiën minder heftig op irriterende stoffen en valt je risico op astma, volgens een artikel gepubliceerd in "Nutrition Journal" in 2004. Flavonoïden in appels verbeteren de longfunctie, beschermen je tegen longkanker en van chronische obstructieve longziekte. Als je elke week vijf of meer appels eet, kunnen je longen 138 milliliter meer lucht vasthouden tijdens een geforceerde expiratoire volumetest, vergeleken met iemand die geen appels eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407