Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Worteldieet

Vitamine- en mineraalabsorptie

 1. Wortelen bevatten weinig calorieën en zijn een geweldige bron van vitamines en vezels. Sommige diëten bevatten wortelen als de belangrijkste voedselbron en beloven snel gewichtsverlies en andere gezondheidsvoordelen. Hoewel wortels in een gezond voedingsplan moeten worden opgenomen, kunnen te veel wortels in uw dieet onaangename gevolgen hebben.

Dieettypen

 1. Het Add a Carrot-dieet is precies dat - u eet een hele wortel aan het begin van elke maaltijd. Je kunt een andere zeer caloriearme kruisbloemige groente vervangen, maar wortelen hebben de voorkeur vanwege hun enorme voedingswaarde. De knapperige, vezelrijke wortel zorgt ervoor dat je je sneller vol voelt, zodat je minder eet. Volgens het boek 'Wees je eigen therapeut' van psychotherapeut Thayer White uit 1995 zijn acceptabele vervangers onder meer komkommers, courgettes, rapen en zelfs dille-augurken, zelfgemaakt groentesap of soep. Thayer zegt dat zelfs gewoon water dat vóór een maaltijd wordt ingenomen, het volledige gevoel zal helpen produceren.

 2. De Carrot Juice Fast is een crashdieet dat snel gewichtsverlies en lichaamszuivering belooft. Voor dit 7-daagse dieet moet je 8 oz drinken. wortelsap, bij voorkeur biologisch, elke 2 tot 3 uur gedurende een week. De website voor alternatieve geneeswijzen van Nature Cure Methods beweert dat het dieet het lichaam ontgift en zelfs ziekten kan omkeren. De website suggereert dat een ontgiftingsdieet alleen mag worden uitgevoerd als u een chronische aandoening wilt behandelen.

Tijdsbestek

 1. Het dieet Een wortel toevoegen heeft geen specifiek tijdsbestek. Drie wortels per dag is niet overdreven veel, maar als je een oranje tint aan je handpalmen of andere delen van je huid opmerkt, verminder dan het aantal wortels dat je dagelijks verbruikt.

 2. Hoewel de website van Nature Cure Methods vermeldt dat sommige volgers de Carrot Juice Fast langer dan een week hebben gebruikt, lijkt 7 dagen het magische getal. Alle ontgiftingsvoordelen van het nuttigen van niets anders dan wortelsap moeten binnen 3 tot 7 dagen voltooid zijn.

Voordelen

 1. Een kopje rauwe wortelen bevat minder dan 53 calorieën, volgens de World's Healthiest Foods-website, en biedt 600 keer de minimale aanbevolen dagelijkse waarde of DV van de Food and Drug Administration. Wortelen bevatten veel vitamine B1, B3, B6, K en C. Wortelen zijn een goede bron van voedingsvezels, mangaan, molybdeen, magnesium, foliumzuur, kalium en fosfor. Rijk aan antioxidanten, wortelen bevatten ook chloor en zwavel die de lever helpen giftig afval te spoelen. Je weet waarschijnlijk dat wortels een goed gezichtsvermogen bevorderen, maar het zal je misschien verbazen dat wortels ook calcium bevatten en eigenschappen hebben die kunnen helpen beschermen tegen longkanker. Een studie gepubliceerd in het mei 1990 nummer van het tijdschrift "Nutrition Reviews" vond dat het consumeren van grote hoeveelheden groenten en fruit met veel carotenoïden - een belangrijk ingrediënt in wortelen en een voorloper van vitamine A - geassocieerd is met een lager risico op longkanker kanker. Uit het onderzoek bleek dat alleen het nemen van vitamine A-supplementen dit voordeel niet laat zien.

Overwegingen

 1. Hoewel wortelen over het algemeen een uitstekende aanvulling zijn op elk eetplan, pas op voor het eten van te veel wortels. Beta-caroteen, een soort carotenoïde, wordt in uw lichaam omgezet in vitamine A. Overmaat vitamine A wordt opgeslagen in vet en kan uw huid oranje of geel maken, een aandoening die carotoderma wordt genoemd. Verveling is een belangrijke overweging wanneer u het wortelsap snel volgt. Elk dieet of vast dieet dat het eten van één voedingsmiddel meer verplicht dan elk ander, wordt snel monotoon en maakt het dieet moeilijker te volgen.

Waarschuwingen

 1. Zoals bij elk vasten, elimineert het Carrot Juice Fast de meeste voedingsstoffen en mag het niet langer dan een paar dagen achter elkaar worden gevolgd. Er is geen bewijs dat wortelen een ziekte genezen. Raadpleeg uw arts voordat u een dieet volgt, vooral vasten of een crashdieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407