Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Yoghurt voor het ontbijt om gewicht te verliezen

Stap 10

 1. Als u overtollige kilo's wilt laten vallen, bent u niet de enige. Colorado State University Extension zegt dat 50 miljoen volwassenen die in de Verenigde Staten wonen, elk jaar een dieet proberen. Maar veel lijners halen hun langetermijngewichtdoelen niet. Naast het beperken van calorieën en regelmatig sporten, kan het nuttigen van yoghurt bij het ontbijt helpen bij het beheersen van het gewicht.

Voordelen

 1. Een onderzoeksteam van de Universiteit van Tennessee ging op onderzoek uit of het consumeren van yoghurt het gewichtsverlies verhoogde. Hun onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het januari 2005 nummer van "International Journal of Obesity." De wetenschappers ontdekten dat degenen die drie porties magere yoghurt per dag consumeerden, meer gewicht verloren - vooral vet rond hun buik - dan lijners die yoghurt misten. Een artikel gepubliceerd in het november 2001 nummer van "Obesity Research" merkt op dat volwassenen die dagelijks ontbijt consumeren, meer kans hebben op gewichtsbeheersing op de lange termijn dan degenen die het ontbijt overslaan.

Mechanismen

 1. Vetarme yoghurt is van nature rijk aan eiwitten, maar arm aan calorieën. Eiwitrijke diëten kunnen helpen bij het afvallen door de eetlust te verminderen en de stofwisseling te stimuleren. Dit gebeurt gedeeltelijk omdat eiwit een hoog thermisch effect heeft. Dat betekent dat je lichaam veel energie gebruikt om het te verteren, waardoor je je calorieverbranding gedurende de dag verhoogt. Het ontbijt bevordert gewichtsbeheersing door honger te verminderen en u te helpen later op de dag gezonde voedselkeuzes te maken. [! 36934 => 1130 = 4!

 1. Er is niets mis met het consumeren van yoghurt op zichzelf. Je kunt echter meer opwinding toevoegen door gezonde smaakversterkers toe te voegen, zoals een calorievrije zoetstof, verse of bevroren bosbessen of volkoren granen. Bovendien kan yoghurt worden gebruikt als basis voor een gezonde smoothie. Overweeg om yoghurt in een blender te mengen met vers fruit, ijs, havermout en eiwitpoeder.

Overwegingen

 1. Hoewel er wetenschappelijk bewijs is voor de voordelen van gewichtsbeheersing van yoghurt en ontbijt, is er geen onderzoek gedaan naar de vraag of yoghurt eten als ontbijt gewichtsverlies bevordert. Ook zijn veel soorten commercieel verkrijgbare yoghurt rijk aan toegevoegde suiker. Kies voor natuurlijke yoghurt zonder toegevoegde suikers.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407