Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zal gedroogd fruit leiden tot gewichtstoename?

Hoge energie

 1. Uw gewicht en gezondheid zijn afhankelijk van vele factoren, van uw genetica tot uw activiteitsniveaus, dus u kunt niet op één voedsel rekenen om uw plan voor gewichtsverlies te maken of te breken. Gedroogd fruit heeft de neiging om meer calorieën te bevatten dan zijn verse tegenhangers, waardoor het waarschijnlijker is om gewichtstoename te activeren, maar je zult niet aankomen als je niet meer calorieën eet dan je verbrandt. Als u de portiegrootte controleert, levert gedroogd fruit voedingsstoffen die u misschien kunnen helpen af ​​te vallen.

Gedroogd fruit, calorieën en gewichtstoename

 1. De balans tussen het aantal calorieën dat u eet versus het aantal calorieën dat u verbrandt, heeft invloed op uw gewicht - regelmatig eten van teveel calorieën veroorzaakt gewichtstoename, terwijl iets minder eten dan u nodig heeft, bevordert gewichtsverlies.

 2. Gedroogd fruit past in vrijwel elk dieet, of het nu om calorieën gaat voor gewichtsverlies of een dieet dat is ontworpen voor gewichtsbehoud of gewichtstoename. Omdat gedroogd fruit krimpt tijdens het uitdrogingsproces als het water wordt verwijderd, is het echter aanzienlijk hoger qua calorieën dan vers fruit. Terwijl een druif en een rozijn bijvoorbeeld vergelijkbare calorieën bevatten, bevat een kopje rozijnen meer stukjes fruit dan een kopje druiven, dus bevat het meer calorieën - ongeveer 400, vergeleken met 100 calorieën in een kopje druiven. Gedroogde appels en abrikozen zijn ook calorierijker dan hun verse tegenhangers en leveren ongeveer 4 keer zoveel calorieën per portie van 1 kop.

 3. Als u probeert kilo's te winnen, kan het toevoegen van veel gedroogd fruit nuttig zijn omdat u gemakkelijk extra calorieën per portie kunt innemen, maar dit kan het verlies vertragen als u op dieet bent om af te vallen. Meet altijd uw portiegrootte; als je per ongeluk meer serveert dan je van plan bent, kunnen die extra calorieën snel oplopen.

Bewijs voor gedroogd fruit en gewichtsverlies

 1. Hoewel het hoge caloriegehalte van gedroogd fruit je gewichtsverlies kan blokkeren als je te veel eet, bevordert het toevoegen van gedroogd fruit aan je dieet waarschijnlijk geen gewichtstoename en kan het in verband worden gebracht met gewichtsverlies, volgens een 5-jarige voedingsenquête gepubliceerd in Nutrition Research in 2011. De auteurs analyseerden de voedingspatronen van ongeveer 13.000 Amerikanen en ontdekten dat degenen die gedroogd fruit aten - minstens een achtste kopje per dag - een lagere incidentie van obesitas hadden dan mensen die geen gedroogd fruit at. Deze bevindingen betekenen niet noodzakelijkerwijs dat het eten van gedroogd fruit gewichtsverlies veroorzaakt, omdat mensen die gedroogd fruit aten ook gezonder diëten hadden dan degenen die dat niet deden. Ze suggereren echter dat gedroogde vruchten niet direct leiden tot gewichtstoename.

Potentiële voordelen voor gedroogd fruit

 1. Hoewel alleen geen voedsel je zwaarder maakt, levert gedroogd fruit wel wat voedingsstoffen op die gepaard gaan met vetverlies. Het is vaak rijk aan vezels, waardoor je je na je maaltijden vol blijft voelen en helpt bij het afvallen. Voedingsvezels verzachten ook je ontlasting en dragen bij aan de omvang ervan, die constipatie bestrijdt om je regelmatig te houden.

 2. Je krijgt ook heilzaam ijzer, een mineraal dat je weefsels van zuurstof voorziet, waardoor je je energiek kunt voelen en actief kunt blijven. IJzer speelt ook een rol in de immuunfunctie en het is essentieel voor DNA-synthese, die betrokken is bij de productie van nieuwe cellen.

Dieetvriendelijk gedroogd fruit kopen

 1. Of u nu gewichtsverlies of gewichtstoename wilt, kies de gezondste soorten gedroogd fruit. Vermijd gedroogd fruit gezoet met toegevoegde suiker, inclusief fruit gezoet met "natuurlijke" suikers, zoals sapconcentraat, bruine rijststroop of honing. Suiker verhoogt het caloriegehalte zonder toevoeging van voedingswaarde. Dus zelfs als u probeert aan te komen, krijgt u meer voordelen door een grotere portie ongezoet fruit te eten om meer calorieën op te nemen. Hoewel gedroogd fruit toegevoegde suiker kan bevatten, wordt het vaak in grote hoeveelheden gebruikt tijdens het drogen van scherp fruit, zoals veenbessen, dus controleer altijd de etiketten op de hoeveelheid toegevoegde suiker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407