Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zal het eten van chocolade voordat u uw spieren vermoeit?

Mogelijke bijwerkingen van Ester-C?

 1. Suikerhoudende voedingsmiddelen zoals chocolade zijn niet uw beste keuze voor een snack vóór een training. De suiker in de chocolade kan je een kleine boost geven, maar het kan worden gevolgd door een dramatische daling van energie. Bovendien kan de overtollige suiker echt schade aanrichten aan je spijsvertering.

Sugar Surge

 1. Hoewel het suikergehalte in chocolade kan variëren, afhankelijk van het type en de fabrikant, zijn de meeste chocoladerepen een geconcentreerde suikerbron. Als je suiker consumeert voordat je gaat trainen, stijgt je bloedsuikerspiegel, waardoor je energieniveau licht stijgt. De toename van de bloedsuikerspiegel zorgt er echter ook voor dat uw lichaam insuline afgeeft om de bloedsuikerspiegel weer normaal te maken. Dit kan een dramatische daling van de bloedsuikerspiegel en energieniveaus veroorzaken, dus je zult je meer vermoeid voelen tijdens je training.

Effecten op hydratatie

 1. Uw spijsverteringskanaal heeft vloeistof nodig om suikerachtige lekkernijen, zoals chocolade, te verdunnen en uw spieren hebben ook water nodig om suiker uit uw bloedbaan te absorberen. Deze factoren kunnen uw hydratatiestatus beïnvloeden. Zelfs een lichte uitdroging kan leiden tot spiervermoeidheid en de prestaties beïnvloeden. U moet vóór de training zoete traktaties vermijden, omdat de resulterende veranderingen in uw vloeistofniveaus buikpijn en diarree kunnen veroorzaken.

Hoe zit het met cafeïne?

 1. Voor duursporters kan cafeïne de prestaties en het energieniveau helpen verbeteren, volgens het American College of Sports Medicine. Als je chocolade eet voor de verhoging van de cafeïne, kun je echter erg teleurgesteld zijn in de resultaten. Hoewel chocolade een bron van cafeïne is, bevatten de meeste chocoladerepen geen significante hoeveelheden - ongeveer 45 milligram cafeïne per reep. Het college zegt dat je ongeveer een hoeveelheid koffie nodig hebt, ongeveer 100 milligram, om de effecten te voelen.

Over donkere chocolade

 1. Een studie uit 2012, gepubliceerd in het European Journal of Nutrition, onderzocht de effecten van consumptie van donkere chocolade vóór inspanning op de antioxidantstatus en oxidatieve stress bij een groep fietsers. De onderzoekers ontdekten dat de chocolade de antioxidantstatus en stressrespons verbeterde, maar het veroorzaakte ook een toename van insuline en bloedsuikerspiegel. Hoewel donkere chocolade bescherming biedt tegen celbeschadiging, doet het misschien niet veel om de energie te verbeteren of spiervermoeidheid te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407