Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zal het eten van complexe koolhydraten voor het slapengaan mijn slaap beïnvloeden?

Kip Tandoori

 1. Of u nu gewichtsverlies, spieropbouw of een betere nachtrust wilt, u kunt zich afvragen wat de ideale timing en samenstelling van uw maaltijden en snacks is. Complexe koolhydraten, zoals zetmeel en vezelachtige groenten, hebben over het algemeen meer tijd nodig om te verteren dan eenvoudige koolhydraten, zoals snoep en fruit, hoewel er uitzonderingen zijn. Beslissen of je complexe koolhydraten eet voordat je naar bed gaat, is vooral een kwestie van voorkeur, maar het helpt om te weten hoe je keuzes je gewichtsdoelstellingen en gezondheid kunnen beïnvloeden. [! 34699 => 1130 = 2!

 1. Complexe koolhydraten zijn een goede bron van voeding en energie, maar eten vlak voor het slapengaan kan uw slaap verstoren en leiden tot gewichtstoename als u meer calorieën eet dan uw lichaam verbrandt.

Over complexe koolhydraten

 1. Koolhydraten bestaande uit drie of meer suikermoleculen kwalificeren als complexe koolhydraten. Granen, granen, zetmeelrijke groenten en vezelachtige groenten zijn bijvoorbeeld complexe koolhydraten. Niet alle complexe koolhydraten worden echter als gezonde keuzes beschouwd.

 2. Geraffineerde koolhydraten, zoals bijvoorbeeld die in witte bloem, worden tijdens het maalproces van vezel ontdaan. Bovendien hebben zetmeelrijke groenten, zoals aardappelen, maïs en groene erwten, allemaal invloed op uw bloedsuikerspiegel met verschillende snelheden en in verschillende mate. Volgens de Harvard T.H. Chan School of Public Health, het zetmeel in gebakken aardappelen wordt bijna net zo snel omgezet in bloedsuiker als de suiker in snoep of frisdrank.

Effect op gewicht

 1. Hoewel bepaalde complexe koolhydraten, zoals broccoli, havermout en linzen, zeker op elk moment van de dag gezondere keuzes maken dan suikerhoudende frisdranken, desserts en geraffineerde granen, is het eten van koolhydraten voor het slapen gaan niet noodzakelijk een recept voor gewichtstoename.

 2. Je hebt misschien gehoord dat voedsel dat je eet vlak voor het slapengaan verandert in vet, en het is waar dat calorieën die niet nodig zijn om aan de onmiddellijke energiebehoefte te voldoen, worden opgeslagen als glycogeen of vet. Maar dit is een basaal metabolisch proces dat plaatsvindt na maaltijden of snacks, ongeacht het tijdstip van de dag. Uiteindelijk bepaalt het totale aantal calorieën dat je verbruikt en niet verbrandt - niet de caloribron of de timing - hoeveel je verliest of aankomt.

Effect op slaap

 1. Als u problemen heeft met slapen of 's nachts slapen, kan het helpen om uw laatste maaltijd of snack minstens twee tot drie uur voor het slapengaan te eten. In plaats van hongerig naar bed te gaan, eet je echter een snack met een complexe koolhydraat zoals een kleine portie havermout of yoghurt met granola.

 2. Voedingsmiddelen die complexe koolhydraten en eiwitten combineren, zoals pindakaas op tarwebrood of ontbijtgranen met magere melk, kunnen u zelfs helpen slapen. Koolhydraten leveren het aminozuur tryptofaan, dat een slaapverwekkende werking heeft, aan je hersenen af, legt de National Sleep Foundation uit.

Aanvulling van energiewinkels

 1. Als u een rigoureus trainingsschema volgt, en met name als u 's avonds traint, moet u mogelijk vóór het slapengaan uw koolhydraatvoorraad aanvullen. Het consumeren van complexe koolhydraten kan je helpen je glycogeenvoorraden aan te vullen, de afbraak van spieren te remmen en te helpen bij spierherstel.

 2. Wat betreft gewichtsproblemen, gebruikt uw lichaam voortdurend energie van recent geconsumeerd voedsel, slaat het overtollige calorieën op als vet en maakt het energie vrij uit glycogeen en vetopslag om aan de vraag te voldoen. Gewichtstoename of gewichtsverlies vindt plaats over dagen en weken in plaats van uren. Raadpleeg uw arts over uw voedselkeuzes en maaltijdtiming als u een dieet-gerelateerde ziekte zoals diabetes heeft. [! 34699 => 1130 = 6!

 3. Als u een rigoureus trainingsschema volgt, en met name als u 's avonds traint, moet u mogelijk vóór het slapengaan uw koolhydraatvoorraad aanvullen. Het consumeren van complexe koolhydraten kan je helpen je glycogeenvoorraden aan te vullen, de afbraak van spieren te remmen en te helpen bij spierherstel.

 4. Wat betreft gewichtsproblemen, gebruikt uw lichaam voortdurend energie van recent geconsumeerd voedsel, slaat het overtollige calorieën op als vet en maakt het energie vrij uit glycogeen en vetopslag om aan de vraag te voldoen. Gewichtstoename of gewichtsverlies vindt plaats over dagen en weken in plaats van uren. Raadpleeg uw arts over uw voedselkeuzes en maaltijdtiming als u een dieet-gerelateerde ziekte zoals diabetes heeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407