Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zalmhuid: kun je het eten en wat zijn de voordelen

Overzicht

 1. Zalmhuid is over het algemeen veilig voor mensen om te eten. Andere factoren - zoals de individuele gezondheid of waar u uw zalm vandaan haalt - kunnen echter van invloed zijn op het al dan niet eten van zalmhuid.

 2. Zalm is zowel lekker als voedzaam. Het is niet alleen een bron van eiwitten, maar biedt ook omega-3-vetzuren, vitamine B en D en mineralen zoals niacine en fosfor. Veel mensen die rood vlees in hun maaltijden willen vervangen, wenden zich tot zalm vanwege de gezondheidseigenschappen.

 3. Terwijl sommige mensen de huid willen verwijderen voordat ze een zalmfilet koken, zweren anderen door de huid aan te laten en op te eten voor een extra gezondheidsvoordeel.

Gezondheidsvoordelen

 1. De huid van een zalm bevat de hoogste concentratie omega-3-vetzuren bij de vis. Er zijn sterke aanwijzingen dat deze vetzuren triglycerideniveaus kunnen verlagen en uw kansen op hartaandoeningen kunnen verminderen, volgens de Mayo Clinic.

 2. Kokenfilets met de huid erop kunnen ook voedingsstoffen en oliën in de zalm zelf houden die anders verloren zouden kunnen gaan tijdens het bereidingsproces.

 3. Zalm is een van de vissen die de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) aanbeveelt om twee tot drie keer per week te eten voor gezondheidsvoordelen.

Veilige vormen en doses

 1. Veel van de zalmvoorraden in de wereld zijn vervuild door milieuvervuiling. Maar als het gaat om blootstelling van de mens, hebben deze toxines een cumulatief effect. Dat betekent dat het over het algemeen nog steeds veilig is om zalm en zalmhuid in conservatieve hoeveelheden te consumeren.

 2. Het is ook belangrijk om te letten op waar uw zalm vandaan komt. De FDA heeft met de hulp van het Environmental Protection Agency (EPA) aanbevelingen opgesteld om mensen te adviseren hoe ze veilig vis kunnen eten.

 3. De meest besmette vis wordt gekweekt vanuit de Atlantische Oceaan. In het wild gevangen zalm uit de Atlantische Oceaan is iets minder besmet. Als je zalm in de Atlantische Oceaan is gevangen, is het misschien het beste om te voorkomen dat je zijn huid opeet. De beste soort zalmhuid om te koken en te eten is afkomstig van een in het wild gevangen Pacifische zalm.

Risico's en bijwerkingen

 1. Zalmhuid is over het algemeen veilig voor mensen om te eten. Het is echter bekend dat vissen verontreinigd zijn door verontreinigende stoffen in onze lucht en water.

 2. Chemicaliën die polychloorbifenylen (PCB's) worden genoemd, kunnen door hun huid en in andere vissen die ze eten, door zalm worden opgenomen. PCB's zijn een bekend carcinogeen en zijn in verband gebracht met geboorteafwijkingen.

 3. Methylkwik wordt ook geabsorbeerd door zalm tijdens hun leven. Deze chemicaliën kunnen giftig zijn voor mensen wanneer ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. Zwangere vrouwen zijn vooral gevoelig voor negatieve bijwerkingen van deze toxines en kunnen deze zelfs doorgeven aan hun ongeboren kind. Methylkwik is ook in verband gebracht met aangeboren afwijkingen.

 4. Ouders willen misschien ook op hun hoede zijn voor de effecten van deze toxines op hun jonge kinderen. Een studie uit 1995 wees uit dat gevilde zalm uit het gebied van de Grote Meren 50 procent minder pesticiden had dan zalm met de huid erop.

Takeaway

 1. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, wilt u misschien helemaal geen zalmhuid hebben om aan de veilige kant te zijn.

 2. Voor de meeste andere mensen zullen de voordelen van het eten van zalmhuid waarschijnlijk opwegen tegen de risico's voor als de zalm uit niet-verontreinigde wateren komt.

 3. Zalmvel kan op zichzelf worden gekookt, afgezien van het vlees van de vis, om smakelijke recepten te maken die je misschien nog nooit eerder hebt geprobeerd. Krokant gebakken zalmhuid heeft een soortgelijke textuur als spek, maar zonder veel van de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met dat natriumarm varkensvleesproduct. En gebakken zalmhuid kan uit elkaar worden gehaald om te dienen als salade-garnering (denk aan croutons zonder koolhydraten!), Gebruikt in sushi of gegeten zoals het is voor een gezonde snack.

 4. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, wilt u misschien helemaal geen zalmhuid hebben om aan de veilige kant te zijn.

 5. Voor de meeste andere mensen zullen de voordelen van het eten van zalmhuid waarschijnlijk opwegen tegen de risico's voor als de zalm uit niet-verontreinigde wateren komt.

 6. Zalmvel kan op zichzelf worden gekookt, afgezien van het vlees van de vis, om smakelijke recepten te maken die je misschien nog nooit eerder hebt geprobeerd. Krokant gebakken zalmhuid heeft een soortgelijke textuur als spek, maar zonder veel van de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met dat natriumarm varkensvleesproduct. En gebakken zalmhuid kan uit elkaar worden gehaald om te dienen als salade-garnering (denk aan croutons zonder koolhydraten!), Gebruikt in sushi of gegeten zoals het is voor een gezonde snack.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407