Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zalmolie versus Visolie

Onregelmatige bloedglucosewaarden bij diabetes

 1. De omega-3-vetzuren in visolie helpen uw cardiovasculaire gezondheid te beschermen door cholesterol te verlagen, ontstekingen te bestrijden en de bloeddruk te verlagen. Ze zijn ook nodig in je hersenen en zenuwstelsel. Extracten van olie uit verschillende vissen worden gebruikt om supplementen te produceren. De hoeveelheid omega-3 en andere vetten die u krijgt, is afhankelijk van de bron van de visolie. Zalmolie overtreft anderen vanwege het hoge gehalte aan omega-3.

Visolie-overzicht

 1. Visolie bevat twee soorten omega-3-vetzuren: eicosapentaeenzuur of EPA en docosahexaeenzuur of DHA. Supplementen vermelden ze meestal afzonderlijk op het etiket, maar als u één waarde voor omega-3 tegenkomt, vertegenwoordigt dit de hoeveelheid EPA en DHA samen. Deze gecombineerde waarde is een goede manier om verschillende soorten visolie te vergelijken, vooral omdat ze geen afzonderlijke aanbevolen innames hebben. In plaats daarvan beveelt het Institute of Medicine aan dat vrouwen dagelijks 1,1 gram totale omega-3 vetzuren consumeren, terwijl mannen 1,6 gram moeten krijgen. Alle soorten visolie bevatten 123 calorieën in een portie van 1 eetlepel, die volledig uit vetzuren komt.

Omega-3 vetzuren

 1. Een eetlepel zalmolie bevat 4,25 gram gecombineerde EPA en DHA, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Ter vergelijking: dezelfde portie menhadenolie heeft 2,95 gram, terwijl sardineolie 2,8 gram heeft en levertraan 2,4 gram. Haringolie heeft 1,4 gram per eetlepel. Het aandeel van DHA tot EPA is bijna gelijk, met ongeveer 50 procent tot 60 procent van de totale omega-3 afkomstig van DHA in zalm, levertraan en sardine-olie. Haring en menhaden oliën zijn het tegenovergestelde: ongeveer 50 procent tot 60 procent van hun totale olie is EPA.

Andere vetten

 1. Omega-3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetten. Visolie bevat ook enkelvoudig onverzadigd vet, verzadigd vet en cholesterol. De vijf soorten visolie bevatten ongeveer 3 tot 4 gram verzadigd vet in 1 eetlepel. Hun gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten varieert van 3,6 gram tot 7,69 gram en ze hebben 66 tot 104 milligram cholesterol. Je zult het niet vinden in supplementen, maar menhadenolie wordt ook gehydrogeneerd tot een vast product dat wordt gebruikt in gebak en andere voedingsmiddelen. Gehydrogeneerde menhadenolie bestaat uit niets anders dan verzadigde vetten.

Nutriënten in visolie

 1. Levertraan is de enige visolie die van nature vitamine A en D levert. Vitamine A is er in verschillende vormen, en twee van hen - retinol en netvlies - kunnen zich ophopen tot toxische niveaus in jouw lichaam. Een eetlepel levertraan heeft 13.600 internationale eenheden vitamine A in de vorm van retinol. Dit bedrag overschrijdt de toelaatbare bovenste inname van 10.000 internationale eenheden, wat het meeste is dat u veilig op één dag kunt consumeren. Je krijgt ook bijna het dubbele van de aanbevolen inname van een hele dag vitamine D.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407