Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zelfgemaakte Detox-drankjes: 5 belangrijke gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies

 1. Zo veel van ons werken elke dag hard en hebben het gevoel dat we er nauwelijks doorheen kunnen komen zonder een soort energieboost. We hebben de neiging om suiker te gebruiken voor een snelle pick-up, maar dat doet echt meer kwaad dan goed. Veel mensen realiseren zich niet dat het trage en zelfs opgeblazen gevoel dat we gedurende de dag krijgen, het gevolg kan zijn van overtollige gifstoffen in het lichaam. Detox-dranken helpen op natuurlijke wijze ontstekingen te verminderen, energie te stimuleren, de spijsvertering te ondersteunen, de lever te reinigen en een gezonde huid te bevorderen.

 2. Window.onload = function () {hellobar ("contentUpgrades"). Show (506884);};

 3. Een studie uit 2011, gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine, beoordeelde het gebruik van klinische ontgiftingstherapieën door erkende natuurgeneeskundigen in de Verenigde Staten. Honderd zesennegentig natuurgeneeskundigen vulden een enquête in over het gebruik van klinische ontgiftingstherapieën; 92 procent van de respondenten gaf aan detox-therapieën te gebruiken en meer dan 75 procent gebruikte detoxificatie om patiënten te behandelen voor blootstelling aan het milieu, algemene reiniging en preventieve geneeskunde, gastro-intestinale aandoeningen en auto-immuunziekten. (1)

 4. Maar u hebt geen arts nodig om uw lichaam te ontgiften. Detox-drankjes zijn eenvoudig te maken - er zijn een aantal groenten, fruit en kruiden die ontgifting stimuleren, terwijl ze vitaminen en mineralen bieden die het lichaam goed laten functioneren. Experimenteer vandaag met detoxdranken en merk op hoe licht, fris en helder u zich daarna voelt.

 5. Ik voorspel dat je ontgiften een onderdeel van je gezondheidsroutine wilt maken, en je kunt elke combinatie van detox-waterrecepten gebruiken om uit te kiezen om alle detox-watervoordelen te krijgen.

Waarom kiezen voor Detox-drankjes?

 1. Als u het woord "detox" hoort, denkt u dan onmiddellijk dat het vasten of een speciale formule vereist? Het is echt veel eenvoudiger dan dat. Detox-drankjes kunnen worden gemaakt met ingrediënten die u al thuis hebt, zoals citroen, appelazijn, komkommers en watermeloen. Er is niets bijzonders aan.

 2. Elke dag worden we blootgesteld aan milieuverontreinigende stoffen, conserveermiddelen, zware metalen, pesticiden en kankerverwekkende chemicaliën. We inhaleren, nemen in of komen in contact met deze gifstoffen en ze worden opgeslagen in de weefsels en cellen in ons lichaam. Veel van deze toxines hebben schadelijke kanker-, reproductieve, metabole en mentale gezondheidseffecten aangetoond. Detox-drankjes helpen ons om toxische overbelasting te voorkomen voordat het een groot gezondheidsprobleem wordt. (2)

 3. Enkele tekenen van een giftige overbelasting zijn onder meer:

Waarom kiezen voor Detox-drankjes?

 1. Als u het woord "detox" hoort, denkt u dan onmiddellijk dat het vasten of een speciale formule vereist? Het is echt veel eenvoudiger dan dat. Detox-drankjes kunnen worden gemaakt met ingrediënten die u al thuis hebt, zoals citroen, appelazijn, komkommers en watermeloen. Er is niets bijzonders aan.

 2. Elke dag worden we blootgesteld aan milieuverontreinigende stoffen, conserveermiddelen, zware metalen, pesticiden en kankerverwekkende chemicaliën. We inhaleren, nemen in of komen in contact met deze gifstoffen en ze worden opgeslagen in de weefsels en cellen in ons lichaam. Veel van deze toxines hebben schadelijke kanker-, reproductieve, metabole en mentale gezondheidseffecten aangetoond. Detox-drankjes helpen ons om toxische overbelasting te voorkomen voordat het een groot gezondheidsprobleem wordt. (2)

 3. Enkele tekenen van een giftige overbelasting zijn:

5 grote voordelen van Detox Drinks

 1. Milieuverontreinigende stoffen, pesticiden, zware metalen en chemicaliën worden opgeslagen in onze weefsels en cellen. Dit beïnvloedt de functie van het immuunsysteem, ons humeur, metabolisme en ons vermogen om ziekten te bestrijden; in feite kunnen symptomen van slechte gezondheid bij mensen zonder gediagnosticeerde ziekte ook verband houden met de opbouw van toxines.

 2. Een 2000-studie gepubliceerd in Alternative Therapies in Health and Medicine onderzocht of een zevendaags detox-programma, zoals een zware metalen detox, het welzijn kan verbeteren en de activiteit van leverontgifting kan verbeteren paden. Als gevolg van de detox was er een toename van 23 procent in leverontgiftingscapaciteit en een toename van de urinesulfaat-tot-cretinineverhouding na behandeling, hetgeen een trend in de richting van verbeterde leverfunctie aangeeft. (3)

 3. Wanneer u de lever reinigt met een reinigingsdrank en uw spijsverteringskanaal de kans geeft om te rusten door detoxdranken en smoothies te gebruiken in plaats van zware maaltijden, vermindert u ziekteverwekkende ontstekingen en zwelling in de lichaam. Sommige detox drinken ingrediënten, zoals watermeloen, komkommer, aardbeien en gember helpen ontstekingen te verminderen terwijl ze je spijsvertering verlichten. (4)

 4. Detox-drankjes kunnen uw metabolisme en energieniveaus verhogen, waardoor u zich de hele dag fris en licht voelt. Sommige soorten fruit, zoals voordeelrijke grapefruit, bevatten zelfs speciale enzymen die het lichaam helpen suiker te gebruiken, waardoor het metabolisme wordt gestimuleerd en gewichtsverlies wordt bevorderd.

 5. Een studie uit 2013, gepubliceerd in het Journal of Chiropractic Medicine, evalueerde de effecten van een 21-dagen detox-programma. Zeven deelnemers hielden zich aan een dieet met onbeperkte verse of bevroren groenten en fruit en minstens 64 ons water per dag. Ze mochten tijdens het programma ook complexe koolhydraten en eiwitshakes consumeren.

 6. Als gevolg van de detox vertoonden de zeven deelnemers op korte termijn gewichtsverlies (gemiddeld 11,7 pond) en verbeteringen in hun lipidenprofielen. Totaal cholesterol en lipoproteïne cholesterol met lage dichtheid daalden. (5)

 7. Door gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en ontstekingen te verminderen, bevorderen detoxdranken de gezondheid van de huid en minimaliseren de tekenen van veroudering. Wanneer de huid verstopt raakt met verontreinigende stoffen en chemicaliën, leidt dit tot rimpels, droogheid en andere tekenen van veroudering.

 8. Het versterken van de metabolische mechanismen van de huid met fruit en groenten verbetert de glans van de huid. Veel detox-drinkingrediënten zijn vaak vitamine C-voedingsmiddelen, die ook kunnen helpen om veroudering op natuurlijke wijze te vertragen en wonden te helen door nieuw littekenweefsel te vormen. (6)

 9. De ingrediënten van een detoxdrank werken samen om ontstekingen te verminderen, de lever te reinigen en op natuurlijke wijze het energieniveau te verhogen. Zonder dat de toxine u overbelast, zult u zich lichter en verfrist voelen in tegenstelling tot leven met vermoeidheid, stemmingswisselingen en hersenmist.

 10. Ingrediënten zoals citroen, rozemarijn en munt zullen het lichaam verjongen en kunnen zelfs de mentale alertheid verbeteren. Deze krachtige voedingsmiddelen helpen je ook om de hydratatie te herstellen, vooral na het sporten of een drukke dag. (7)

De beste ingrediënten voor Detox-drankjes

 1. Munt - Wist u dat munt een van de hoogste antioxiderende eigenschappen van voedsel heeft? Het is het perfecte ingrediënt voor detoxdranken omdat het de zintuigen prikkelt en een maagklachten of een indigestie verzacht. Munt verbetert de galstroom door de maag en versnelt het spijsverteringsproces, waardoor het lichaam wordt ontgift. Het heeft ook antimicrobiële eigenschappen en kan worden gebruikt om de mondgezondheid te ondersteunen. (15)

 2. Gember - De medicinale voordelen van gember komen van gingerolen, de olieachtige hars van de wortel die werkt als een zeer krachtig antioxidant en ontstekingsremmend middel. Gember dient als een effectief spijsverteringshulpmiddel en natuurlijke remedie tegen misselijkheid. Het kan worden toegevoegd aan elke detoxdrank om een ​​opgeblazen gevoel, constipatie en gastro-intestinale problemen te helpen verlichten. Het is ook bekend dat gember het lichaam verwarmt en de ophoping van gifstoffen in de organen afbreekt. (16)

 3. Rosemary - Rosemary maakt deel uit van de mintfamilie en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het is ook een fantastische ontgifter; het werkt door de galstroom van het lichaam te verbeteren, wat essentieel is voor de vetstofwisseling en ontgifting. Door te helpen de prestaties van de galproducerende galblaas te verbeteren en de microflora in de darm in evenwicht te brengen, verhoogt rozemarijn de opname van voedingsstoffen en helpt het om toxische overbelasting om te keren of te voorkomen. (17)

 4. Paardenbloem - Paardenbloemgroen verhoogt de urineproductie en dient als een natuurlijk laxeermiddel. Paardebloemen helpen de spijsvertering door de juiste stroom van gal te handhaven en de lever te reinigen. Ze zijn een rijke bron van vitamine C, die helpt bij de opname van mineralen en ontstekingen vermindert. Paardebloemen kunnen ook worden gebruikt voor verlies van eetlust, maagklachten, darmgas en galstenen. (18)

 5. Appelazijn - Het drinken van appelazijn verhoogt het metabolisme en versnelt het gewichtsverlies. Het bevat een organisch zuur genaamd azijnzuur, waarvan is aangetoond dat het je metabolisme verbetert. Het ondersteunt ook de spijsvertering met zijn enzymen en probiotica en bestrijdt op natuurlijke wijze zure reflux. Voeg appelazijn toe aan detoxdranken om je levende en lymfestelsel te reinigen. Het helpt de pH van uw lichaam in evenwicht te brengen en bevordert cardiovasculaire stimulatie. (19)

 6. Aloë Vera-gel - Aloë vera-gel heeft laxerende en ontstekingsremmende eigenschappen die de spijsvertering helpen, de pH-balans normaliseren, gistvorming verminderen en spijsverteringsbacteriën aanmoedigen. De enzymen in aloë vera helpen bij het afbreken van de eiwitten die we eten in aminozuren en veranderen de enzymen in brandstof voor elke cel in het lichaam. Hierdoor kunnen de cellen goed functioneren en wordt het immuunsysteem versterkt. Voeg aloë vera toe aan detoxdranken om ontstekingen te verminderen, de spijsvertering te bevorderen en de gezondheid van de huid te bevorderen. (20)

 7. Er zijn een aantal groenten, fruit en kruiden die aan water kunnen worden toegevoegd om ontgifting te ondersteunen. Elke component heeft specifieke componenten die ontgifting bevorderen en tegelijkertijd het immuunsysteem stimuleren en chronische ziekten voorkomen. Om uw eigen detoxdrank te maken, kunt u de voordelen doorlezen en de ingrediënten combineren die specifiek op uw behoeften zijn afgestemd.

 8. Watermeloen - Watermeloen bevat weinig calorieën en helpt het lichaam te hydrateren. Het bestrijdt ontstekingen en schade door vrije radicalen en levert vitamine A en vitamine B, beide bekend vanwege hun anti-verouderings eigenschappen.

 9. Watermeloen bevat een grote hoeveelheid lycopeen, een bepaald type carotenoïde dat verantwoordelijk is voor het geven van watermeloen zijn dieprode of roze kleur en dient als een krachtige antioxidant. Studies hebben aangetoond dat lycopeen een rol speelt bij de preventie van chronische ziekten en osteoporose, hart- en vaatziekten en hypertensie kan voorkomen. Watermeloen levert ook kalium en magnesium, die belangrijk zijn voor ontgifting en het beheersen van de bloedstroom en hydratatieniveaus in het lichaam. (8)

 10. Komkommer - Komkommervoeding heeft een aantal indrukwekkende voordelen als het gaat om het bestrijden van schade door vrije radicalen en ontsteking. Ze bevatten ook enkele krachtige polyfenolverbindingen die kunnen helpen om veroudering op natuurlijke wijze te vertragen die wordt veroorzaakt door oxidatieve stress. Komkommers zijn diuretica, dus ze stimuleren het plassen, wat helpt om de lever te reinigen, lichaamstoxines weg te spoelen en waterretentie te voorkomen. (9)

 11. Citroen - Citroen bevat ascorbinezuur, dat helpt het lichaam te ontgiften; het helpt ook de spijsvertering, houdt je huid gloeiend en zorgt voor vitamine C, die de productie van witte bloedcellen stimuleert en de immuunsysteemfunctie stimuleert.

 12. De voordelen van citroenwater zijn het vermogen om de huid te verjongen, het lichaam te genezen en energie op te voeren. Een detox met citroenwater kan je ook helpen af ​​te vallen omdat citroen pectine bevat, een soort vezel dat je helpt om langer vol te blijven. (10)

 13. Limoen - Het toevoegen van limoensap aan detoxdranken levert vitamine C en antioxidanten. Van vitamine C is bekend dat het de fysieke prestaties verbetert, het immuunsysteem verhoogt en schade door vrije radicalen bestrijdt. Kalk helpt ontgifting door het bevorderen van de activiteit van een enzym in de lever genaamd glutathione-S-transferase (GST). Ze bevatten ook flavonoïden die het spijsverteringsstelsel stimuleren en de secretie van gal en zuren verhogen. (11)

 14. Grapefruit - Wist je dat alleen het ruiken van het aroma van grapefruit de autonome zenuwen, het vetmetabolisme en de eetlust beïnvloedt? Onderzoek uitgevoerd aan het Karolinska Instituut in Zweden heeft aangetoond dat grapefruit gewichtsverlies ten goede komt.

 15. Het enzym in grapefruit, AMP-geactiveerd eiwitkinase (AMPK) genaamd, helpt uw ​​lichaam suiker te gebruiken, wat uw metabolisme verhoogt en gewichtsverlies bevordert. AMPK wordt meestal geactiveerd tijdens het sporten om spieren te helpen opgeslagen suiker en vet te gebruiken voor energie. Grapefruit stimuleert ook het immuunsysteem omdat het rijk is aan vitamine C, het lichaam hydrateert en zelfs de gezondheid van huid en hersenen bevordert. (12)

 16. Frambozen - Frambozen bevatten ketonen, natuurlijke chemicaliën waarvan wordt gedacht dat ze je helpen snel af te vallen. Dierstudies hebben aangetoond dat frambozenketonen helpen om door vet geïnduceerde verhogingen van het lichaamsgewicht en het gewicht van de lever en de viscerale vetweefsels te voorkomen. Of ketonen helpen bij het afvallen van mensen staat nog ter discussie, maar frambozen bevatten ook veel vitamine C- en B-vitamines. Ze bevorderen de huid gezond en natuurlijk langzaam veroudering. (13)

 17. Aardbeien - De meeste gezondheidsvoordelen van aardbeienvoeding zijn te wijten aan de aanwezigheid van ontstekingsremmende antioxidanten. Aardbeien bevatten anti-verouderende flavonoïden die het risico op chronische ziekten, waaronder kanker en hart- en vaatziekten, kunnen verlagen.

 18. Aardbeien toevoegen aan detoxdranken zal ook het verouderingsproces vertragen, de huid beschermen, vitamine A en C geven en ontgiften. A- en C-vitamines zijn vooral nodig tijdens het detoxproces van het lichaam om gifstoffen te neutraliseren en te elimineren - wat leidt tot verminderde ontsteking, een regelmatig spijsverteringssysteem en pH-balans. (14)

Natuurlijke Detox-recepten

 1. Hoewel er populaire detoxdranken zijn zoals de Rescue Cleanse, raad ik aan er zelf een te maken. U kunt vergelijkbare voordelen krijgen als Rescue Cleanse andere commerciële detoxdranken zoals de Rescue Cleanse in zelfgemaakte detoxdranken.

 2. Recepten water Detox:

 3. Na het toevoegen van de ingrediënten aan een glazen pot of kan het 3-5 uur of een nacht staan. Voeg ijs toe aan je detoxdrank voordat je ervan geniet. Al deze ideeën voor detox-waterrecepten vragen om 12 ons water, maar je kunt altijd met deze porties spelen en de combinaties aanpassen. Elke combinatie van deze geweldige detox-drinkingrediënten helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, energie op te voeren, ontstekingen te verminderen en gewichtsverlies te bevorderen.

 4. Je kunt ook mijn recept voor Secret Detox Drink proberen, dat ook appelazijn, citroensap en cayennepeper bevat. Als je op zoek bent naar een gember detox, probeer dan mijn gember detox Switchel recept. Er zijn ook tal van detox smoothie recepten om uit te kiezen. Probeer enkele van mijn Gezonde Detox Smoothie-recepten.

 5. Recepten thee Detox:

 6. Paardebloemthee - Steile paardebloemwortels of bloemen 30 minuten in kokend water. Je kunt de wortels en bloemen vervormen of met je thee drinken. Paardenbloemthee helpt de lever te reinigen; het dient als een diureticum en een goede bron van vitamine A.

 7. Groene thee - Groene thee bevat krachtige antioxidanten en het kan ontstekingen verminderen, de bloeddruk verlagen, het cholesterolgehalte verlagen, tekenen van veroudering minimaliseren en het geheugen verbeteren. Je kunt groene thee vinden in de meeste supermarkten of groene theebladeren kopen en ze 3-5 minuten in kokend water laten trekken en vervolgens laten uitlekken.

 8. Gemberthee - Gemberthee kalmeert de spijsvertering, vermindert ontstekingen en verlicht misselijkheid of maagklachten. Je kunt gemberthee vinden in de meeste supermarkten of het zelf maken door verse gemberwortel 10 minuten in kokend water te laten trekken. Voeg rauwe honing of citroen toe voor de smaak en extra ontgiftende voordelen.

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407