Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zemelenmuffins en vezels

Varianten Aanbevelingen

 1. Een vezelrijk voedsel, zemelen kunnen worden gemaakt van haver of tarwe. Het maken van een muffin met zemelen is een slimme manier om uw inname van bepaalde vitamines en mineralen te stimuleren, en niet te vergeten vezels. Ondanks de goede dosis voedingsvezels die een zemelenmuffin te bieden heeft, zijn er nadelen aan het eten van dergelijk zemelenrijk voedsel.

Muffins met vezels

 1. Een kleine muffin van haverzemelen levert 3 gram vezels, en een middelgrote muffin van haverzemelen levert 5,2 gram vezels. Een grote muffin van haverzemelen bevat 6,4 gram vezels, wat ongeveer een derde is van de minimum 20 gram vezels die je elke dag zou moeten hebben, volgens de Harvard School of Public Health. Als je uitgaat voor een extra grote muffin van haverzemelen, verbruik je 7,7 gram vezels. Een muffin van tarwezemelen levert 2,8 gram vezels.

Vezelvoordelen

 1. Vezel is een voedingsstof die aanwezig is in plantaardig voedsel, het deel dat het menselijk lichaam niet kan verteren. Naast het vullen van je maag zodat je na een maaltijd tevreden bent, kan vezels ook het risico op bepaalde gezondheidsproblemen verminderen. De Harvard School of Public Health merkt op dat vezels het cholesterol kunnen verlagen, wat je helpt beschermen tegen hartziekten. Het krijgen van veel vezels in je dieet kan volgens het University of Maryland Medical Center ook je kansen op het ontwikkelen van diabetes type 2, constipatie en bepaalde soorten kanker, zoals prostaat- en borstkanker, verminderen.

Het nadeel

 1. Ondanks de vezelvoordelen van een zemelenmuffin hebben zowel muffins van haver als tarwezemelen een aantal nadelen. Een daarvan is het suikergehalte van de muffins. Een kleine muffin van haverzemelen bevat ongeveer 5,5 gram suiker; een middelgrote, 9,3 gram; en een grote muffin, 11,5 gram. Een muffin van jumbohaverzemelen bevat 13,8 gram suiker, wat meer is dan de helft van de limiet van 6 theelepels voor vrouwen en meer dan een derde van de dagelijkse limiet van 9 theelepels voor mannen. Een muffin van tarwezemelen heeft 7,8 gram suiker. Hoewel de muffins niet noodzakelijk zout smaken, kunnen ze ook een grote dosis natrium bevatten. Een kleine muffin van haverzemelen bevat 259 milligram natrium; een middelgrote, 444 milligram; een grote muffin, 546 milligram; en een jumbo, 660 milligram. Het laatste bedrag is bijna een derde van uw dagelijkse limiet van 2.300 milligram. Een muffin van tarwezemelen bevat 179 milligram natrium. Het onder controle houden van uw suiker- en natriuminname is een goede manier om uw risico op een hartaanval en beroerte te verlagen.

Zemelenmuffins in uw dieet opnemen

 1. Zemelenmuffins kunnen zeker een plaats hebben in uw gezond eetplan zolang u van plan bent. Als u bijvoorbeeld een muffin van jumbo-haverzemelen hebt, moet u dit op andere plaatsen in uw dieet compenseren, zodat u niet te veel overboord gaat op natrium en suiker voor een dag. Muffins van tarwezemelen bevatten meestal minder vet dan muffins van haverzemelen, dus als u op zoek bent naar manieren om uw vetinname te verminderen, kies dan voor de tarweversie. Een andere truc om je vetinname lager te houden, is om een ​​mini of kleine muffin te kiezen in plaats van de grootste die je kunt vinden. Je kunt thuis ook zelf zemelenmuffins maken, zodat je volledige controle hebt over hoeveel suiker en zout je gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407