Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zetmeelvrij dieet

Stap 7

 1. Voedingsexperts zijn het erover eens of zetmeel een goede zaak is voor diegenen die proberen af ​​te vallen. Voorstanders van vetarme diëten adviseren meestal om een ​​aanzienlijk deel van de calorieën uit zetmeel te halen, terwijl voorstanders van koolhydraatarme diëten aanbevelen om zetmeel ernstig te beperken of te vermijden. Diëten die geen zetmeel bevatten, kunnen beperkend zijn, waardoor ze moeilijk te houden zijn en het is niet gegarandeerd dat ze gewichtsverlies veroorzaken, hoewel het verwijderen van zetmeel het gemakkelijker kan maken om calorieën te snijden, wat u moet doen als u wilt verliezen gewicht.

Te vermijden voedingsmiddelen op een zetmeelvrij dieet

 1. Bij een zetmeelvrij dieet moet je granen, erwten, maïs, aardappelen, limabonen en alle soorten peulvruchten, inclusief gedroogde bonen en linzen, opgeven. voedingsmiddelen zijn belangrijke bronnen van zetmeel. Dit betekent geen pasta, rijst, havermout, brood, cake of koekjes meer. Zetmeelrijk voedsel wordt tijdens de spijsvertering afgebroken tot suikers, en daarom bevelen sommige diëten aan deze te beperken of te vermijden. Wanneer veel suiker snel in de bloedbaan wordt vrijgegeven, kan uw lichaam een ​​grote hoeveelheid insuline afgeven om de bloedsuikerspiegel terug te brengen. Dit kan ertoe leiden dat u zich weer hongerig voelt en het moeilijker maakt om af te vallen. Hoewel toegevoegde suikers en suikerhoudende voedingsmiddelen niet noodzakelijkerwijs verboden zijn op een zetmeelvrij dieet, zou het eten van hen niet logisch zijn omdat het de potentiële voordelen van het vermijden van zetmeel zou tegengaan.

Voedingsmiddelen op een zetmeelvrij dieet

 1. Wanneer u zetmeelrijke voedingsmiddelen vermijdt, bestaat uw dieet voornamelijk uit niet-zetmeelhoudende groenten, fruit, magere eiwitrijke voedingsmiddelen, zuivelproducten, noten en zaden. Als u probeert af te vallen, probeer dan bij elke maaltijd minstens 25 tot 30 gram eiwit te krijgen, omdat deze hoeveelheid is aangetoond om mensen te helpen hun eetlust te beperken en hun gewicht te beheersen, meldt een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Voeding in 2015. De groenten en fruit helpen je voedingsvezels te krijgen, waardoor het legen van de maag wordt vertraagd en je je langer vol voelt.

Potentiële voordelen van een zetmeelvrij dieet

 1. Een studie gepubliceerd in Mayo Clinic Proceedings in 2003 wees uit dat het volgen van een zetmeelvrij dieet met veel verzadigd vet gedurende zes weken resulteerde in gewichtsverlies zonder het cholesterolgehalte nadelig te beïnvloeden. Sommige zetmeelrijke voedingsmiddelen, zoals aardappelen in welke vorm en geraffineerde granen, werden geassocieerd met gewichtstoename in een studie gepubliceerd in het New England Journal of Medicine in 2011, dus het eten van minder porties van deze voedingsmiddelen kan helpen bij het afvallen.

 2. Een andere studie, gepubliceerd in het New England Journal of Medicine in 2010, wees uit dat een dieet met veel eiwitten en een lage glycemische index nuttig kan zijn voor gewichtsverlies. De glycemische index schat hoe snel voedingsmiddelen met koolhydraten de bloedsuikerspiegel verhogen nadat u ze hebt gegeten. Diëten die alle zetmelen elimineren, kunnen laag zijn op de glycemische index, zolang ze ook suikerhoudende voedingsmiddelen elimineren en eiwitrijk kunnen zijn, afhankelijk van wat u besluit te eten om de zetmeelrijke voedingsmiddelen die u niet eet te vervangen.

Mogelijke nadelen van een zetmeelvrij dieet

 1. Sommige zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn belangrijke bronnen van voedingsstoffen, dus als u ze vermijdt, kunt u enkele potentiële gezondheidsvoordelen verliezen die aan deze voedingsmiddelen zijn verbonden. Volle granen leveren bijvoorbeeld ijzer, B-vitamines, selenium, magnesium en vezels en kunnen het risico op hartaandoeningen helpen verminderen en u helpen uw gewicht te beheersen. Een studie gepubliceerd in Public Health Nutrition in 2011 wees uit dat het eten van ten minste drie porties volle granen per dag hartaandoeningen en diabetes type 2 tot 30 procent verlaagde. Graanvezel wordt ook geassocieerd met gewichtsverlies en vetverlies, volgens een overzichtsartikel gepubliceerd in Nutrients in 2013. Bonen zijn voedingskrachtcentrales, die vezels, eiwitten, magnesium, ijzer, kalium en foliumzuur bevatten en ze kunnen helpen het risico op kanker te verminderen , diabetes, hartaandoeningen en obesitas.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407