Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn aardappelen goede koolhydraten?

Gebaseerd op kookmethode

 1. Om een ​​koolhydraat als een goede koolhydraten te beschouwen, moet het naast de koolhydraten ook vitamines en mineralen bevatten. Het belangrijkste is dat een goede koolhydraat vezels moet bevatten. Vezel is nuttig bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel, het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en het creëren van een vol gevoel. Aardappelen voldoen aan deze definitie onder bepaalde parameters, waaronder de manier waarop ze worden bereid en de hoeveelheid die wordt geconsumeerd. Sommige mensen die bepaalde soorten zetmeel of voedingsmiddelen met een hoge glycemische index moeten vermijden, moeten echter hun consumptie van aardappelen beperken.

Vitaminen en mineralen

 1. De aardappel voldoet aan de goede koolhydraatbehoefte van vitamines en mineralen. Een middelgrote aardappel bevat meer kalium dan een banaan, ongeveer de helft van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine C en aanzienlijke hoeveelheden vitamine B-1, B-6 en folaat. Deze vitamines en mineralen zijn allemaal essentieel, wat betekent dat uw lichaam ze via voedingsbronnen moet verkrijgen.

Fiber

 1. Aardappelen bevatten ook de tweede vereiste voor het label "goede koolhydraten". Ze bevatten vezels. De USDA Nutrient Database bevat een middelgrote aardappel met een schil van 3,8 gram vezels, ongeveer 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Interessant is dat een deel van het zetmeel in aardappelen 'resistent zetmeel' is, wat betekent dat het bestand is tegen spijsvertering. Dit gebeurt wanneer aardappelen worden gekookt maar vervolgens koud worden gegeten, zoals in aardappelsalade. Hoewel het geen vezels is, werkt dit resistente zetmeel op vergelijkbare manieren en kan het vergelijkbare gezondheidsvoordelen hebben.

Aanvullende voordelen

 1. Aardappelen zijn goede voedselkeuzes als u vet, natrium of cholesterol in uw dieet probeert te verminderen omdat ze deze stoffen niet bevatten. Ze hebben ook een hoge verzadigingsindex. Dit betekent dat het je kan helpen je vol te voelen zonder te veel te eten.

Waarschuwing

 1. De voordelen van aardappelen en hun aanduiding als goede koolhydraat kunnen teniet worden gedaan door de manier waarop ze worden bereid. Om te voorkomen dat voedingsstoffen verloren gaan door koken of koken, houdt u de huid aan tijdens het bereiden van het gerecht. Hoewel de schil op je voeding het beste is, als je je aardappel zonder vel wilt, wacht dan tot na het koken om hem te schillen. Frituren van aardappelen of het bereiden ervan met volle boter, room of kaas verandert dit gezonde, vetvrije voedsel in een calorisch, vetrijk voedsel dat moet worden vermeden.

Wanneer een goede koolhydraat slecht voor u is

 1. Door aardappelen kan een goede koolhydraat zijn voor gezonde personen, suggereert Harvard School of Public Health hoeveel je eet vanwege hun hoge snel verteerbare zetmeelgehalte. Dit zetmeel is vergelijkbaar met suiker en snoep in de manier waarop het de bloedsuikerspiegel beïnvloedt. Hierdoor moeten mensen die diabetes of prediabetica hebben slechts beperkte porties van deze groente eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407