Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn appels yoghurt gezond?

Zeewier toevoegen aan uw dieet

 1. Gesneden appels met vanilleyoghurt zorgen voor meer dan alleen een goede smaakcombinatie. Ze vullen elkaar aan, met yoghurt die voedingsstoffen levert die je niet van appels krijgt, en appels die de vezels en vitamine C invullen die yoghurt mist. Ondanks hun voordelen, kunnen hun collectieve calorieën, koolhydraten en suiker meer zijn dan je zou moeten consumeren in een snack.

Calorieën en koolhydraten bekijken

 1. Een kopje magere vanilleyoghurt bevat 208 calorieën en 34 gram koolhydraten. Een grote appel heeft de helft van de calorieën, maar bijna dezelfde hoeveelheid koolhydraten. Wanneer je ze samen mengt, komt het totaal uit op 324 calorieën, 65 gram totale koolhydraten en 57 gram suiker. Deze hoeveelheid calorieën werkt voor een lichte lunch, maar gezonde snacks moeten ongeveer 100 tot 200 calorieën blijven. De totale koolhydraten zijn gelijk aan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een hele dag, en ze missen zetmeel of complexe koolhydraten voor duurzame energie. Schakel over naar vetvrije yoghurt of yoghurt met een caloriearme zoetstof, en calorieën en koolhydraten dalen naar een gezonder bereik.

 1. Yoghurt bevat geen vezels, maar voeg één grote appel met zijn schil toe en u verbruikt 5,4 gram vezels. Dit bedrag is gelijk aan 22 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vrouwen en 14 procent van de mannen. Appels zijn een goede bron van oplosbare en onoplosbare vezels. Oplosbare vezels helpen het cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden, terwijl onoplosbare vezels het ruwvoer is dat constipatie voorkomt. Yoghurt bevat slechts 2 milligram antioxidant vitamine C, maar een grote appel voegt 10 milligram toe, dus je hebt minimaal 13 procent van de ADH.

Yoghurt verhoogt mineralen en B-12

 1. Zoals alle zuivelproducten is yoghurt een rijke bron van calcium en vitamine B12. Een portie magere vanille-yoghurt van 1 kop heeft 419 milligram calcium. Omdat een grote appel slechts 13 milligram calcium bevat, krijg je een aanzienlijk voordeel bij het opbouwen van botten als je de twee samen eet. Appels bevatten geen vitamine B12, terwijl 1 kopje yoghurt de helft van uw ADH levert. Yoghurt maakt ook een groot verschil in de hoeveelheid kalium. Een appel heeft slechts 239 milligram kalium, maar 1 kopje magere vanilleyoghurt levert 537 milligram. Eet de twee samen om 17 procent van uw aanbevolen hoeveelheid voor kalium te krijgen.

Variabelen maken het verschil

 1. Als u de schil van de appel verwijdert, verliest u de helft van de totale vezel. Yoghurt bevat van nature geen vitamine D, die aanwezig moet zijn zodat uw lichaam calcium kan opnemen. Als het is versterkt, krijg je 115 internationale eenheden vitamine D uit een portie magere yoghurt van 1 kopje met laag vetgehalte. Je kunt alle behalve 1 gram vet elimineren door vetvrije yoghurt te kopen, hoewel de vetarme variëteit slechts 3 gram heeft. Volgens het Institute of Medicine moet 20 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën afkomstig zijn van vetten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407