Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Atkins koolhydraatarme repen gezond? Een kritische blik

De onderste regel

 1. Ik heb verschillende e-mails ontvangen met vragen over de koolhydraatarme repen van het bedrijf Atkins.

 2. Deze omvatten Atkins Advantage Bars en Atkins Endulge Bars.

 3. Deze producten worden verkocht als koolhydraatvriendelijke maaltijdvervangers.

 4. Voordat ik op dit bericht inga, wil ik erop wijzen dat wijlen Dr. Atkins hier echt niets mee te maken had.

 5. Hij stierf in het jaar 2003 en het bedrijf dat deze producten op de markt brengt, is nu in handen van een gigantisch bedrijf.

Koolhydraatarme diëten zijn geweldig

 1. Ik ben een groot voorstander van koolhydraatarme diëten. Ik geloof echt dat ze een mogelijke remedie zijn voor enkele van 's werelds grootste gezondheidsproblemen.

 2. Het onderzoek is het zelfs met mij eens. Meer dan 20 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken bewijzen dat koolhydraatarme diëten een uitstekende optie zijn om obesitas en metabole problemen zoals diabetes te behandelen (1, 2, 3).

 3. Ze zijn zeker een veel betere optie dan het vetarme dieet dat nog steeds wordt aanbevolen door de reguliere voedingsorganisaties, die notoir ineffectief is (4, 5).

 4. Ik denk echter niet dat het aspect "koolhydraatarm" de enige reden is waarom deze diëten zo goed werken.

 5. Een van de belangrijkste redenen waarom deze diëten zo effectief zijn, is dat ze mensen aanmoedigen om echt, onbewerkt voedsel te eten in plaats van het bewerkte voedsel dat ze eerder aten.

 6. Helaas zijn de Atkins-repen geen "echt" voedsel. Het zijn sterk verwerkte producten die in fabrieken worden gemaakt.

 7. Hoewel deze repen technisch "koolhydraatarm" zijn - ik denk niet dat u ze zou moeten consumeren. Laat me uitleggen waarom ...

Atkins-repen - wat zit erin?

 1. U kunt veel leren over een voedingsproduct door de ingrediëntenlijst te bekijken.

 2. De beste voedingsmiddelen zijn degenen die zelfs geen ingrediëntenlijst nodig hebben. Dat betekent dat het onbewerkte, hele voedingsmiddelen zijn.

 3. Bekijk de ingrediëntenlijst voor een Atkins Advantage-balk:

 4. Lijkt u dat op eten?

 5. Het is duidelijk dat er heel weinig echt voedsel in zit. Dit product is uitsluitend gemaakt van zeer geraffineerde ingrediënten en kunstmatige chemicaliën.

 6. Een paar belangrijke dingen kunnen worden geleerd uit deze ingrediëntenlijst:

 7. Echt ... deze repen zijn geen eten. Het zijn sterk bewerkte producten met een enorm scala aan kunstmatige chemicaliën, waarvan sommige potentieel schadelijk zijn.

Zijn "netto koolhydraten" echt?

 1. Verwerkte koolhydraatarme producten hebben vaak labels waarop staat dat ze een bepaalde hoeveelheid "netto koolhydraten" bevatten!

 2. Deze producten bevatten meestal een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten, maar een groot deel van deze koolhydraten is onverteerbaar.

 3. Dit omvat vezels en bepaalde suikeralcoholen.

 4. Het is echter belangrijk om te onthouden dat voedselproducenten mensen vaak bedriegen met hun etikettering.

 5. De claim "netto-koolhydraten" wordt NIET gereguleerd door de FDA of enige andere regelgevende instantie en kan niet worden vertrouwd.

 6. Er zijn veel gevallen van zogenaamde "koolhydraatarme" producten die in staat zijn om de bloedsuikerspiegel evenveel te verhogen als hun reguliere tegenhangers.

 7. Er is nooit echt onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van de Atkins-repen, maar ik heb wel naar verschillende chatforums gekeken en veel mensen hebben spijsverteringsproblemen en vastgelopen gewichtsverlies gemeld nadat ze deze hadden geconsumeerd.

Junkfood met weinig koolhydraten is nog steeds Junk Food

 1. Deze repen kunnen prima zijn als incidentele traktatie, of om in uw dashboardkastje te bewaren voor het geval u onderweg bent en nergens een gezonde koolhydraatarme maaltijd kunt vinden.

 2. Je zou ze waarschijnlijk zo nu en dan kunnen eten zonder je koolhydraatarm dieet te "breken" en jezelf uit ketose te halen.

 3. Het zou echter veel beter zijn om uw caloriebudget uit te geven aan echte, onbewerkte voedingsmiddelen ... voedingsmiddelen die niet in fabrieken worden gemaakt en eigenlijk natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals vlees en groenten.

 4. Uiteindelijk is koolhydraatarm junkfood nog steeds junkfood. Periode.

 5. Deze repen kunnen prima zijn als incidentele traktatie, of om in uw dashboardkastje te bewaren voor het geval u onderweg bent en nergens een gezonde koolhydraatarme maaltijd kunt vinden.

 6. Je zou ze waarschijnlijk zo nu en dan kunnen eten zonder je koolhydraatarm dieet te "breken" en jezelf uit ketose te halen.

 7. Het zou echter veel beter zijn om uw caloriebudget uit te geven aan echte, onbewerkte voedingsmiddelen ... voedingsmiddelen die niet in fabrieken worden gemaakt en die eigenlijk natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals vlees en groenten.

 8. Uiteindelijk is koolhydraatarm junkfood nog steeds junkfood. Periode.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407