Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn augurken goed voor u?

Overzicht

 1. Misschien heb je wel eens gehoord over de gezondheidsvoordelen van augurken en augurken. Zure, zoute ingelegde komkommers kunnen helpen bij gewichtsverlies, diabetes en zelfs kankerpreventie. Maar mogelijk hebt u ook waarschuwingen gehoord over een hoog natriumgehalte en een verhoogd risico op maagkanker.

 2. Dit is wat u moet weten om te beslissen of u de volgende dille augurk die u ziet wilt knabbelen of wilt doorgeven.

Feiten

 1. Peter Piper, degene die een pik van ingemaakte paprika's heeft geplukt, heeft waarschijnlijk niet de hele pik gegeten. Een pik gaat ongeveer twee gallons, veel te veel augurken van welke aard dan ook voor één persoon. Afhankelijk van het merk en type kunnen voedingsfeiten sterk variëren, maar bijna alle augurken bevatten veel natrium.

 2. - US Department of Agriculture, Agricultural Research Service, Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database voor Standard Reference, Legacy. Versie: april 2018 Augurken, komkommer, dille of koosjere dille.

Gefermenteerde?

 1. Fermentatie is een methode voor het beitsen, maar niet alle augurken worden gefermenteerd.

 2. Wanneer groenten en fruit worden gefermenteerd, breken gezonde bacteriën de natuurlijke suikers af. Dit proces geeft gefermenteerde augurken hun zure smaak. De augurken zitten in zout water en fermenteren gedurende vele dagen.

 3. Fermentatie is de reden dat sommige mensen die lactose-intolerant zijn, mogelijk yoghurt kunnen eten. De goede bacteriën in yoghurt breken de suiker lactose af. Deze bacteriën, ook bekend als probiotica, behouden voedsel en hebben veel gezondheidsvoordelen voor uw lichaam.

 4. Wanneer augurken niet worden gefermenteerd, geeft azijn ze hun smaak. Azijn zelf wordt geproduceerd door een gistingsproces, maar alleen azijn die rauw en ongepasteuriseerd blijven, zoals rauwe appelazijn, behouden delen van de 'moedercultuur', die voor die goede bacteriën zorgt.

 5. De meeste augurken in de supermarkt zijn niet-gegiste augurken. In deze gevallen nemen de komkommers de azijn en kruiden op. Ze zijn ook gemakkelijk thuis te maken.

Gezondheidsvoordelen

 1. Het eten van gefermenteerd voedsel kan van alles helpen, van insulineresistentie tot ontsteking. Zuurkool, een van de meest populaire gefermenteerde voedingsmiddelen ter wereld, heeft aangetoond dat het kankerbestrijdende voordelen heeft, terwijl het regelmatig eten van yoghurt het risico op obesitas kan verminderen.

 2. Pickles die niet zijn gefermenteerd, bieden nog steeds de voordelen van azijn, kruiden en komkommers. Het drinken van augurkensap is een trend geworden vanwege aangeprezen voordelen met betrekking tot spierkrampen, gewichtsverlies, diabetes en meer.

 3. Augurkensap is ook een favoriet van degenen die een ketogeen dieet volgen, die misschien meer natrium nodig hebben om de elektrolytenbalans te beheren.

 4. Augurken kunnen uw inname van antioxidanten verhogen. De natuurlijke antioxidanten in alle soorten groenten en fruit helpen bij de strijd tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onstabiele chemicaliën die zich van nature in het lichaam vormen en zijn gekoppeld aan problemen zoals hartaandoeningen en kanker.

 5. Het koken van voedsel kan warmtegevoelige voedingsstoffen afbreken, inclusief antioxidanten. Beitsen van rauwe groenten en fruit behoudt hun antioxiderende kracht.

Natrium in augurken

 1. Voor het bewaren van alle soorten voedsel moet zout worden toegevoegd, en zout vormt ongeveer 5 procent van de meeste beitsrecepten. Twee kleine speren bevatten bijna 600 mg natrium, meer dan een kwart van de aanbevolen dagelijkse limiet.

 2. Naast een zorg voor de meeste mensen met hoge bloeddruk, kan extreem zout ingemaakt voedsel u ook een groter risico op maagkanker geven. Een beoordeling uit 2015 van het onderzoek wees uit dat zoutrijke voedingsmiddelen in verband werden gebracht met het risico op maagkanker, samen met bier en sterke drank.

 3. Een manier om de hoeveelheid natrium in augurken te regelen is om ze zelf te maken.

Komkommers inmaken

 1. Beitsen, door middel van gisting of een zoutwaterpekel, wordt al duizenden jaren gebruikt om voedsel buiten het groeiseizoen te bewaren. Meestal vragen recepten voor beitsen om zout, witte azijn en kruiden, zoals dille en mosterdzaad. In delen van Azië wordt ook olie gebruikt.

 2. Terwijl komkommers het meest voorkomen in Noord-Amerika, worden over de hele wereld allerlei soorten fruit en groenten, en zelfs vlees, ingelegd. Je kunt komkommers, wortelen, bloemkool, bieten, kool en meer inmaken.

 3. Alles wat je doet is giet hete, gezouten azijn en water over de bovenkant, laat afkoelen, dek af en laat ze een paar dagen in de koelkast weken. Zelfgemaakte augurken worden vaak snelle augurken of koelkast augurken genoemd.

 4. Als u niet gevoelig bent voor zout, geen hoge bloeddruk heeft of zelf augurken kunt maken, kunt u genieten van de gezondheidsvoordelen en de zoute crunch van een heerlijke dille augurk .Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407