Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn avocado's goed voor je huid?

Stap 12

 1. Als u een mooi ogende huid wilt zonder dure huidproducten te kopen, maak dan avocado's deel uit van uw dieet. Avocado's zijn romig, smakelijk, goedkoop en veelzijdig. Je kunt hiermee guacamole, top sandwiches of salades maken of avocado toevoegen aan quesadillas en taco's. Als je het beu bent om ze op te eten, kun je avocado's rechtstreeks op je huid aanbrengen voor een gloed.

Gezonde vetten

 1. Avocado's bevatten poly- en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die uw huid beschermen. Enkelvoudig onverzadigde vetten houden de bovenste laag van je huid vochtig, zodat deze er zacht en gezond uitziet. Meervoudig onverzadigde vetzuren beschermen de huid tegen schade door de zon en beschermen tegen symptomen van huidgevoeligheid en ontsteking, volgens het Linus Pauling Institute aan de Oregon State University.

Antioxidanten

 1. Wanneer u voedsel metaboliseert of wordt blootgesteld aan verontreinigende stoffen, maakt uw lichaam vrije radicalen aan. Vrije radicalen beschadigen cellen, waaronder huidcellen. Antioxidanten in avocado's, zoals carotenoïden, vitamine E en vitamine C, helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Een bepaald carotenoïde, luteïne, bevordert het watergehalte en de elasticiteit van de huid en vermindert de vernietiging van heilzame huidlipiden. Vitamine E beschermt u tegen ultraviolet licht. Je lichaam heeft vitamine C nodig om collageen aan te maken, het belangrijkste structurele bestanddeel van de huid en de bron van elasticiteit en stevigheid.

Biotine

 1. Avocado's bevatten tussen 2 en 6 microgram biotine of tussen 6 en 16 procent van de voedingsreferentie-inname. Biotine maakt deel uit van de B-complexvitaminen. Volgens het Linus Pauling Institute zijn alle B-vitamines nodig voor een gezonde huid. Zonder voldoende biotine, kunt u een droge huid en een schilferige, rode uitslag ontwikkelen.

Voordelen voor actuele huid

 1. Gebruik avocado's voor een thuisdag in de spa. Pureer avocado en verdeel het over je lichaam. Laat het 10 tot 15 minuten intrekken en neem dan een lauwwarm bad of douche. De oliën zullen je huid doordringen en verzachten. Doe gepureerde avocado op je gezicht om tekenen van veroudering weg te vegen, of meng avocado met rauwe honing en yoghurt om dode huidcellen te verwijderen voor een stralende en jeugdige gloed. Als je te lang in de zon bent gebleven, breng dan avocado rechtstreeks aan op een verbrande huid om de pijn te verzachten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407