Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn avocado's nuttig voor gewichtsverlies of mesten?

De onderste regel

 1. Avocado's zijn een unieke en heerlijke vrucht.

 2. De meeste mensen beschouwen avocado's als gezond omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen en gezonde vetten.

 3. Sommige mensen geloven ook dat de gezonde vetten erin perfect zijn voor gewichtsverlies.

 4. Anderen vrezen echter dat deze vetten ervoor kunnen zorgen dat u aankomt.

 5. Dit artikel onderzoekt of avocado's gewichtsverliesvriendelijk of dikmakend zijn.

Avocado-voedingsfeiten

 1. Avocado's zijn een geweldige bron van verschillende vitamines, mineralen, gezonde vetten en vezels. 100 gram, of ongeveer een halve avocado, bevat ongeveer 160 calorieën (1).

 2. Deze portie bevat ook:

 3. Avocado's bevatten ook een behoorlijke hoeveelheid niacine, riboflavine, koper, magnesium, mangaan en antioxidanten (2, 3).

 4. Bovendien bevatten avocado's weinig koolhydraten en een geweldige bron van vezels. Elke portie bevat slechts 9 gram koolhydraten, waarvan 7 uit vezels.

 5. Anders dan de meeste andere soorten fruit, bevatten avocado's relatief veel vet - ongeveer 15 gew.%.

Avocado's bevatten veel hart-gezonde vetten

 1. Hoewel avocado's technisch gezien een vrucht zijn, worden ze qua voedingswaarde beschouwd als een bron van vet.

 2. Anders dan ander fruit bevatten avocado's veel vet. 77% van hun calorieën komt zelfs uit vet (1).

 3. Avocado's bevatten meestal enkelvoudig onverzadigd vet, plus een kleine hoeveelheid verzadigd vet en meervoudig onverzadigd vet.

 4. Het grootste deel van dat enkelvoudig onverzadigde vetzuren is oliezuur, hetzelfde vetzuur als in olijven en olijfolie. Dit type vet wordt als zeer gezond beschouwd.

 5. Talrijke onderzoeken hebben oliezuur gekoppeld aan gezondheidsvoordelen, zoals verminderde ontsteking en een lager risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen (4, 5).

 6. Verschillende onderzoeken hebben ook aangetoond dat het vervangen van wat verzadigd vet in het dieet door enkelvoudig onverzadigd vet of meervoudig onverzadigd vet kan leiden tot gezondheidsvoordelen.

 7. Deze voordelen zijn onder meer verhoogde insulinegevoeligheid, betere bloedsuikerspiegel en lagere niveaus van "slechte" LDL-cholesterol (6).

 8. Een beoordeling van 10 studies wees uit dat het vervangen van sommige vetten in het dieet door avocado het totale cholesterol met gemiddeld 18,8 mg / dl kan verlagen, het "slechte" LDL-cholesterol met 16,5 mg / dl en triglyceriden met 27,2 mg / dl (7).

 9. Een ander onderzoek vergeleek diëten met matig vetgehalte die avocado's of oliën bevatten die veel oliezuur bevatten. Het dieet met avocado's verbeterde de bloedlipideniveaus zelfs meer dan een dieet met oliën die veel oliezuur bevatten (8).

 10. Het avocadodieet verminderde ook het "slechte" LDL-cholesterol met 10% en het totale cholesterol met 8%. Het was ook het enige dieet dat het aantal LDL-deeltjes verminderde.

 11. En alsof die voordelen niet genoeg zijn, bevatten avocado's bijna 20 keer meer in vet oplosbare fytosterolen dan andere vruchten. Fytosterolen zijn plantaardige stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze positieve effecten hebben op de gezondheid van het hart (3).

Avocado's kunnen je helpen langer vol te voelen

 1. Voedingsmiddelen die veel vet of vezels bevatten, kunnen u helpen om u na het eten voller en tevredener te voelen. Dit komt deels omdat vet en vezels de afgifte van voedsel uit uw maag vertragen (9, 10).

 2. Hierdoor voel je je langer vol en kan het zijn dat je langer tussen de maaltijden door gaat, waardoor je in het algemeen misschien zelfs minder calorieën eet.

 3. Avocado's bevatten veel vet en vezels, wat betekent dat ze een sterk effect moeten hebben op gevoelens van volheid.

 4. In één onderzoek werd gekeken hoe het eten van een maaltijd met avocado de eetlust van mensen met overgewicht en obesitas beïnvloedde (11).

 5. Mensen die bij de lunch een halve avocado aten, hadden na vijf uur minder zin om te eten, hoewel het effect het sterkst was binnen de eerste drie uur.

 6. Deelnemers voelden ook 23% meer tevreden na de maaltijd die avocado bevatte, vergeleken met wanneer ze zonder de controlemaaltijd aten.

 7. Deze eigenschappen kunnen avocado's tot een waardevol hulpmiddel maken als het gaat om eetlustregulatie en gewichtsverlies.

Avocado's kunnen helpen bij het handhaven van het gewicht

 1. Studies hebben aangetoond dat mensen die groenten en fruit eten, meestal een lager lichaamsgewicht hebben (3).

 2. Een groot observationeel onderzoek onderzocht de voedingspatronen van Amerikanen. Degenen die avocado's aten, hadden meestal een gezonder dieet, een lager risico op het metabool syndroom en een lager lichaamsgewicht dan degenen die geen avocado's aten (12).

 3. Hoewel dit niet noodzakelijk betekent dat avocado's ervoor zorgden dat mensen gezonder werden, toont het wel aan dat avocado's goed in een gezond dieet passen.

 4. Er is ook geen reden om aan te nemen dat avocado's moeten worden vermeden bij het verliezen van gewicht.

 5. Uit een onderzoek bleek zelfs dat wanneer 30 gram vet van avocado's werd vervangen door 30 gram ander soort vet, deelnemers dezelfde hoeveelheid gewicht verloren (13).

 6. Hoewel er momenteel geen aanwijzingen zijn dat avocado's gewichtsverlies kunnen verbeteren, zijn er redenen om aan te nemen dat avocado's een gunstig effect kunnen hebben.

 7. Dit komt omdat, naast het verbeteren van de gezondheid van het hart, de enkelvoudig onverzadigde vetten in avocado's verschillende andere nuttige eigenschappen lijken te hebben (4):

 8. Het is echter belangrijk op te merken dat deze effecten nog niet goed zijn onderzocht.

 9. Toch suggereren voorlopig bewijs dat avocado's kunnen helpen gewichtstoename te bestrijden. [! 5519 => 1140 = 5!

 10. Een tweede onderzoek wees ook uit dat ratten die avocado-extract kregen met een vetrijk dieet minder lichaamsvet kregen (15).

 11. Deze onderzoeken zijn vooral interessant omdat ontvette avocadopulp en avocado-extract geen vet bevatten. Dit betekent dat er andere componenten in avocado's kunnen zijn die ook de eetlust en gewichtstoename helpen verminderen.

Avocado's zijn relatief rijk aan calorieën

 1. Omdat avocado's relatief veel vet bevatten, bevatten ze ook veel calorieën.

 2. Bijvoorbeeld, 100 gram aardbeien bevat 32 calorieën, vergeleken met 160 calorieën in 3,5 gram avocado (1, 16).

 3. Hoewel veel verschillende dingen gewichtsverlies of gewichtstoename kunnen beïnvloeden, is de grootste factor het aantal calorieën dat je eet.

 4. Omdat avocado's relatief veel calorieën bevatten, kan het gemakkelijk zijn om teveel te eten zonder het te beseffen.

 5. Dus als u probeert af te vallen, houd u dan aan redelijke porties. Eén portie wordt doorgaans beschouwd als een kwart tot de helft van een avocado - niet de hele zaak.

Gewichtsverlies vriendelijk of mesten?

 1. Er is geen reden om te vrezen dat avocado's dik zullen worden, zolang je ze eet als onderdeel van een gezond dieet op basis van volledig voedsel.

 2. Integendeel, avocado's hebben veel eigenschappen voor gewichtsverliesvriendelijk eten.

 3. En hoewel er momenteel geen direct bewijs is dat avocado's gewichtsverlies veroorzaken, zijn er enkele redenen om aan te nemen dat ze kunnen helpen.

 4. Zolang je ze in redelijke hoeveelheden eet, kunnen avocado's zeker deel uitmaken van een effectief dieet voor gewichtsverlies.

 5. Meer over avocado's:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407