Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn bagels goed of slecht?

Serving Tips en overwegingen

 1. Het is onmogelijk om een ​​algemene verklaring af te leggen dat alle bagels goed zijn of alle bagels slecht. Als je te veel bagels eet, kunnen ze slecht voor je zijn. Als u echter het juiste type selecteert, kunnen bagels een goede keuze zijn voor het ontbijt als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Voedingswaarde Informatie

 1. Een standaard bagel hoeft niet per se slecht voor u te zijn. Het is voornamelijk bloem, een rijsmiddel, zout, water en wat suiker of andere zoetstof. Als voorbeeld bevat een medium gewoon bagel ongeveer 289 calorieën en 1,68 g vet. Het heeft geen cholesterol, maar het bevat wel 561 g natrium. Het bevat echter ook 2,4 g vezels en 11,03 g eiwit. Op zichzelf is een gewoon bagel niet beladen met slechte ingrediënten.

Koolhydraten

 1. Bagels kunnen slecht voor je worden als je er te veel eet, vooral omdat ze veel koolhydraten bevatten. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention heeft je lichaam koolhydraten nodig om op te splitsen in glucose, het eenvoudige suikermolecuul dat je lichaam van brandstof voorziet. Als u echter meer koolhydraten eet dan u verbrandt, slaat uw lichaam de glucose op als vet. Volgens het U.S. Department of Agriculture Nutrient Data Laboratory bevat een gewone bagel meer dan 56 g koolhydraten. Als je te veel eet, kun je gemakkelijk te veel koolhydraten krijgen, die je lichaam dan als vet opslaat. U zou slechts 45 tot 65 procent van uw dagelijkse calorie-inname van koolhydraten moeten behouden.

Soorten bagels

 1. Het type bagel is ook belangrijk bij de voedingswaarde. Een meergranen of volkoren bagel is een gezondere keuze, omdat het meer vezels en voedingsstoffen bevat in ongeraffineerde bloem. Veel gearomatiseerde bagels bevatten echter extra suiker, kaas of andere ingrediënten die de voedingswaarde kunnen verminderen.

Beleg

 1. Ongezonde toppings kunnen bagels slecht voor u maken, terwijl gezonde degenen bagels kunnen helpen een goede keuze te maken voor ontbijt of een snack. Roomkaas en boter, twee van de meest populaire bagelbeleg, bevatten veel vet en lege calorieën, waardoor ze ongezonde toevoegingen zijn aan je bagel. Vetarme pindakaas, vetarme kaas, jam met minder suiker of vers fruit kunnen smaak en interesse aan uw bagel toevoegen zonder zich te stapelen op vet en suiker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407