Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn bevroren aardbeien gezond?

Hoe kalkoen diner nog gezonder te maken

 1. Verse aardbeien zijn een gezonde aanvulling op elk dieet. De gezondheidswaarde van bevroren aardbeien is afhankelijk van het type dat u kiest. Ongezoete bevroren aardbeien bieden veel dezelfde voedingsstoffen als vers en hun voordelen zijn het hele jaar door beschikbaar; gezoete versies kunnen echter te veel suiker aan uw dieet toevoegen.

Nutriënten

 1. Een kopje ontdooide, ongezoete aardbeien, levert 77 calorieën en geen vet. Deze portie bevat meer dan 150 procent van de aanbevolen hoeveelheid voor vitamine C, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Aardbeien zijn ook een bron van vitamine K, folaat en mangaan. Het eten van ongezoete, bevroren aardbeien in plaats van snacks met een hoger caloriegehalte, zoals chips of snoep, kan u helpen uw gewicht te beheersen. Als u echter voor gezoete aardbeien kiest, neemt het aantal calorieën per kopje toe tot 199 calorieën.

Fiber

 1. Zowel gezoete als ongezoete aardbeien leveren 5 gram vezels per ontdooide kop. Vezel kan constipatie helpen voorkomen, de darmgezondheid bevorderen en het cholesterol verlagen. Het Institute of Medicine beveelt aan dat vrouwen dagelijks minstens 25 gram vezels consumeren en mannen 38 gram eten.

Suikerproblemen

 1. Een kopje ongezoete aardbeien bevat 10 g natuurlijk voorkomende suikers. De portie gezoete aardbeien van dezelfde grootte bevat 47 gram suiker - goed voor meer dan 9 theelepels toegevoegde suiker per kop. De American Heart Association beveelt aan om toegevoegde suiker te beperken tot 6 theelepels per dag voor vrouwen en 9 theelepels per dag voor mannen. De natuurlijke suiker in ongezoete aardbeien telt niet mee voor deze limiet, maar een portie gezoete, bevroren aardbeien brengt je snel op of over je dagelijkse toegevoegde suikertoewijzing.

Overwegingen

 1. Bevroren fruit wordt verpakt op het hoogtepunt van rijpheid. Verse aardbeien die in verre gebieden komen, kunnen worden geplukt voordat ze volledig rijp zijn, waardoor ze mogelijk hun voedingspotentieel niet kunnen bereiken. Tijdens het transport kunnen deze vruchten ook aantasting van voedingsstoffen ondergaan door blootstelling aan hitte en licht. Bevroren aardbeien bieden ook een voorkeurstextuur en een intensere smaak voor smoothies of puree. Als ze worden ontdooid, zijn bevroren aardbeien echter slap en vormen ze geen goede toevoegingen aan fruitsalades en taarten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407