Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn bieten- en radijsgroenten veilig om te eten?

Serveersuggestie

 1. Rode biet en radijs zijn niet alleen veilig om te eten, ze zitten boordevol voedingswaarde. Beide zijn winterharde planten die gemakkelijk te kweken zijn. Je kunt ze zelfs in de eerste plaats voor hun bladeren laten groeien, die geleidelijk kunnen worden geoogst als de plant rijpt. In de winkel gekochte bieten en radijsjes bevatten vaak ook intact groen om de versheid van de groenten te verlengen. Biet- en radijsgroen zijn veelzijdig en geschikt voor verschillende culinaire toepassingen.

Iron

 1. Gooi de lommerrijke toppen niet weg als u verse bieten koopt. Bietengroenten zijn zeer voedzaam, bijzonder rijk aan mineralen, en zijn een uitstekende bron van ijzer, zegt chiropractor Douglas Margel, D.C., in zijn boek "The Nutrient-Dense Eating Plan: A Lifetime Eating Guide to Exceptional Foods". Bietengroenten bevatten meer calcium, ijzer, vitamine A en vitamine C dan de bietenwortels, waardoor ze potentieel voedzamer zijn en minder suiker bevatten dan bietenwortels, volgens natuurgeneeskundige Michael T, Murray, in zijn boek "The Encyclopedia of Healing Foods." Zowel de groenten als de wortels bevatten goede hoeveelheden magnesium, fosfor en vitamine B-6. Ze bieden 27 calorieën en 3,0 g vezels in een 3,5 oz. portie.

Koken en bewaren

 1. Kook ze door sauteren, vergelijkbaar met spinazie, of gebruik ze rauw in salades om de meeste voedingswaarde te halen uit bietengroenten. Zoek naar frisse, knapperige bladeren en vermijd verwelkte of beschadigde bladeren. Je kunt licht verwelkende bladeren nieuw leven inblazen door ze van de bietenwortels af te snijden en ze in een glas water in je koelkast te leggen. Bietengroenten blijven meestal tot vijf dagen houdbaar.

Anti-Cancer

 1. Radijsgroen verschijnen naast broccoli en boerenkool in een lijst met groenten die veel anti-kankerverbindingen bevatten, genaamd sulporaphane indoles in het boek 'Healthy Longevity Techniques: East-West Anti-Aging Strategies, "door Joseph P. Hou, Ph.D. Radijsgroen kan ook worden gebruikt voor de behandeling van allergieën en sommige hartkwalen. Raadpleeg uw arts voordat u probeert een specifieke gezondheidstoestand via de voeding te behandelen.

Antioxidant

 1. Een studie gepubliceerd in het februari 2004 nummer van het "International Journal of Food Science and Nutrition" wees uit dat greens van wilde radijs een aanzienlijk vermogen hadden om vrije radicalen op te ruimen. Andere greens die in de studie werden getest, waren wilde wortel, venkel en witlof. Onderzoekers bevelen een verhoogde consumptie van radijs en andere plantaardige groenten aan om de antioxidantactiviteit te bevorderen.

Groenen Smoothies

 1. Radijsgroen bevatten maar liefst zes keer het vitamine C-gehalte van de wortels. Het sporenmineraal molybdeen is ook aanwezig in radijsgroen, net als kalium en het B-complex vitamine foliumzuur. Voeg radijsgroen toe aan je fruitsmoothies, zegt Victoria Boutenko in het boek "Green Smoothie Revolution: The Radical Leap Towards Natural Health." Hun vezels helpen de opname van suiker uit het fruit te vertragen en hun voedingsstoffen dragen bij aan de voedingswaarde zonder aanzienlijk toe te voegen aan het aantal calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407