Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn datums gezond?

Zijn datums gezond?

 1. Datums groeien op dadelpalmen in kleine clusters. De term datum komt van het Griekse woord daktulos, wat vingers betekent.

 2. Boeren oogsten dadels in de herfst en de vroege winter, zodat dadels meestal het meest vers smaken in deze tijd van het jaar. Veel mensen eten echter gedroogde dadels, die lang kunnen meegaan in een afgesloten bakje.

 3. In dit artikel leert u meer over de gezondheidsvoordelen van dadels en hoe u ze kunt opnemen in een uitgebalanceerd dieet.

Voedingswaarde informatie

 1. Deglet Noor-dadels zijn een van de meest voorkomende soorten datums die mensen in de supermarkt kunnen vinden.

 2. Hieronder volgt de voedingswaarde-informatie voor een gemiddelde Deglet Noor-date:

 3. Een andere veel voorkomende variëteit is de Medjool-datum. Medjool-dadels hebben een vergelijkbare voedingswaarde en zijn vaak groter dan Deglet Noor-dadels.

Vijf voordelen van dadels eten

 1. Naast dat ze geweldig smaken, bevatten dadels eiwitten, vitamines en mineralen. Zij zijn ook:

Risico's en overwegingen

 1. Datums hebben een zeer hoog suikergehalte in verhouding tot de rest van hun voedingswaarde. Mensen die proberen hun bloedsuiker te beheersen, zoals mensen met diabetes, moeten bij het consumeren van dadels rekening houden met hun totale suikerinname.

 2. Het eten van dadels met mate eten zal de bloedsuikerspiegel waarschijnlijk niet excessief verhogen, zelfs als ze diabetes hebben.

 3. Volgens één onderzoek zijn dadels een voedsel met een lage glycemische index dat niet leidt tot een significante toename van de bloedsuikerspiegel bij mensen met of zonder diabetes.

 4. Hoewel de onderzoekers slechts een kleine steekproefomvang hadden, wijzen hun bevindingen erop dat het eten van dadels met mate geen dramatische invloed moet hebben op iemands bloedsuiker.

Hoe eet je dadels

 1. Datums kunnen vers of gedroogd worden gegeten, net als rozijnen. Mensen kunnen ze ook toevoegen aan een verscheidenheid aan zoete of hartige gerechten.

 2. Enkele voorbeelden van gerechten met datums zijn:

 3. Bij het winkelen voor datums moeten mensen op zoek gaan naar die die glanzend en ononderbroken zijn.

 4. Een persoon kan verse dadels vele maanden in de luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren en zelfs nog langer in de vriezer. In de luchtdichte verpakking gaan gedroogde dadels ongeveer 1 jaar mee in de luchtdichte verpakking en vele jaren ingevroren. [! 104 => 1140 = 5!

Samenvatting

 1. Dadels eten kan een gemakkelijke manier zijn voor een persoon om nieuw fruit in zijn dieet op te nemen.

 2. Wanneer met mate gegeten, kunnen dadels ook bijdragen aan essentiële voedingsstoffen, zoals kalium, magnesium, ijzer en mangaan.

 3. Artikel laatst beoordeeld op ma 23 juli 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 6. Dadels eten kan een gemakkelijke manier zijn voor een persoon om nieuw fruit in zijn dieet op te nemen.

 7. Wanneer met mate gegeten, kunnen dadels ook bijdragen aan essentiële voedingsstoffen, zoals kalium, magnesium, ijzer en mangaan.

 8. Artikel laatst beoordeeld op ma 23 juli 2018 Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407