Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn de hoogtepunten van folie of dop beter?

Recept voor bananensap

 1. Kleur speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen van het haar en de beslissing om hoogtepunten toe te voegen wordt dagelijks genomen door zowel mannen als vrouwen, of het nu in de salon is of met kleurpakketten voor thuis. Of u nu uw natuurlijke schaduw wilt verlichten of een gloednieuwe kleur wilt uitproberen, de juiste markeringsmethode kan veranderingen van subtiel naar vet maken, waardoor een frisse nieuwe look wordt gecreëerd die stijl en flair aan uw levensstijl toevoegt.

Hoogtepunten 101

 1. Haarmarkering verwijst naar het proces van het gedeeltelijk verlichten of kleuren van het haar, waardoor het effect ontstaat door strategisch kleur toe te passen op afzonderlijke secties. Wanneer u een lichtere kleur gebruikt, lijkt dit gebied vooruit te gaan, terwijl donkerdere kleuren lijken af ​​te nemen. Wanneer deze rond het voorhoofd, de wangen en de tempel worden geplaatst, kunnen deze speciale effecten het gezicht optimaal omkaderen, waardoor functies worden verbeterd of geminimaliseerd om een ​​opvallender uiterlijk te creëren.

Maak uw keuze

 1. De twee belangrijkste methoden voor het toepassen van highlights zijn de folietechniek en de doptechniek. De folietechniek omvat het weven van subsecties van haar met een kam met lange staart en het vervolgens selecteren van alternerende strengen uit elke subsectie. Deze gekozen strengen worden vervolgens over een vierkant van folie geplaatst en de geselecteerde tint lichter of high-lift tint wordt aangebracht, meestal met een borstel. Op deze manier kunnen hoogtepunten strategisch met precisie worden geplaatst. De folie wordt vervolgens over de behandelde strengen gevouwen om niet-geweven haren te verlichten.

 2. De dopmethode voor het aanbrengen van highlights omvat het gebruik van een speciale geperforeerde dop die over het hoofd wordt geplaatst. Haarstrengen worden door de perforaties getrokken met behulp van een haakwerktuig. De hoeveelheid haar die wordt gekozen om door elk gat te worden getrokken, bepaalt de hoeveelheid markeringen die wordt bereikt. Voor een subtiele uitstraling moeten minder strengen worden doorgetrokken en kunnen omliggende gaten over het hoofd worden gezien. Voor een sterker, meer dramatisch effect kan het haar door elke opening en in grotere diktes worden getrokken. Haarverf wordt vervolgens aangebracht op de doorgetrokken strengen, meestal met behulp van een knijpapplicator.

Voors en tegens

 1. Beide toepassingsmethoden zijn effectief bij het creëren van aantrekkelijke hoogtepunten. Voordelen van het gebruik van de foliemethode zijn minder stress op het haar en geen ongemak op de hoofdhuid, het vermogen om hoogtepunten te bereiken in de buurt van de hoofdhuid en haarlijn en een algehele grotere precisie bij de plaatsing van elke highlight. De nadelen zijn kosten, omdat het een tijdrovende procedure is en kapsalons meestal top dollar kosten, vaak met een keuze uit gedeeltelijke of volledige hoogtepunten. Folietoepassingen vereisen ook een hogere mate van vaardigheid, met slechte resultaten als ze niet goed worden toegepast.

 2. De kapmethode is eenvoudiger voor de thuishaarkleuraar, maar het is moeilijker om de exacte plaatsing van hoogtepunten te controleren, vooral rond de nek. Deze methode werkt goed voor kort haar, maar voor krullend haar of langere stijlen kan het moeilijk en zelfs pijnlijk zijn om lange draden door de kap te trekken.

Your Crowning Glory

 1. Of u nu grijs wilt bedekken, uw natuurlijke kleur wilt opfleuren of een nieuwe look wilt proberen, hoogtepunten kunnen glamour toevoegen, de illusie van textuur creëren door donkere tonen af ​​te wisselen met licht. Psychologisch associëren we lichtere kleuren met jeugd, dus het toevoegen van lichte highlights aan voller ogend haar kan bijdragen aan een jonger, vitaler uiterlijk. Of u nu kiest voor de folie- of dopmethode, highlights kunnen uw natuurlijke schoonheid accentueren, het zelfvertrouwen vergroten en bijdragen aan uw gelukkige, gezonde levensstijl.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407