Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn eieren goed voedsel voor hoge bloeddruk?

Voedingswaarde van eieren

 1. Eieren bieden een aantal essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, riboflavine, fosfor en selenium. Eieren eten heeft echter ook enkele nadelen, waaronder de hoeveelheid verzadigd vet en cholesterol die ze bevatten. Toch kunnen eieren een gunstig effect hebben op uw bloeddruk wanneer ze met mate worden geconsumeerd.

Eieren en bloeddruk

 1. Hoewel je niet gek moet worden en meerdere eieren per dag moet eten, kan het een paar keer per week eten een aantal voordelen voor de bloeddruk hebben. Een studie gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition" in december 2005 wees uit dat mensen die een tot drie eieren per week aten een 11 tot 21 procent lager risico hadden op het ontwikkelen van hoge bloeddruk dan mensen die minder vaak eieren aten.

Eiwitkracht

 1. Het eiwitgehalte in eieren, met 6,3 gram per groot ei, is mogelijk gedeeltelijk verantwoordelijk voor hun potentiële gunstige effecten op de bloeddruk. Hogere niveaus van eiwit uit de voeding werden geassocieerd met kleine verlagingen van de bloeddruk in een meta-analyse gepubliceerd in "PLOS ONE" in augustus 2010. Niet alle studies in de analyse toonden echter een voordeel van eiwitconsumptie, en het lijkt erop dat voordeel is het sterkst van het consumeren van plantaardige eiwitten. Onderzoek aan de Jilin University in China heeft aangetoond dat een bepaald peptide, een component van eiwitten, in eiwitten een vergelijkbaar effect op de bloeddruk kan hebben als de algemeen voorgeschreven medicijnen die ACE-remmers worden genoemd, volgens een artikel in april 2013 dat is gepubliceerd in de "Daily Mail" . "

Verzadigde vetsituatie

 1. Mensen met hoge bloeddruk wordt meestal geadviseerd om hun verzadigde vetconsumptie te verlagen om het totale risico op hartaandoeningen te verlagen. Verzadigd vet zelf lijkt de bloeddruk niet te verhogen of te verlagen, volgens een studie gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition" in februari 2006. Je moet je verzadigde vetconsumptie nog steeds beperken, wat moeilijk kan zijn als je eet meer dan één ei per dag. Elk ei heeft ongeveer 8 procent van de dagelijkse waarde voor verzadigd vet voor een persoon die een dieet van 2000 calorieën per dag volgt.

Cholesteroloverwegingen

 1. Eieren bevatten veel cholesterol, met ongeveer 186 milligram per groot ei - 62 procent van de DV voor cholesterol. Dit heeft ertoe geleid dat sommige mensen het eten van eieren vermijden vanwege bezorgdheid over het verhogen van hun risico op hoog cholesterol en hartziekten. Onderzoek is op dit gebied tegenstrijdig, maar sommige studies tonen geen verhoogd risico op matige consumptie van eieren. Een meta-analyse uit 2013, gepubliceerd in het "British Medical Journal", vond bijvoorbeeld dat het eten van maximaal één ei per dag het risico op hartaandoeningen of beroertes bij gezonde mensen niet verhoogde, hoewel er een potentieel verhoogd risico was bij mensen met diabetes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407