Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn eieren melkachtig? + Wat u moet weten over de eieren die u eet

Risico's en voorzorgsmaatregelen

 1. Het is een van die vragen die je misschien bang bent om te stellen, uit angst dat het een domme vraag is, maar het is geen domme vraag. Zijn eieren zuivelproducten? Veel mensen weten niet zeker of eieren als zuivelproducten worden beschouwd.

 2. Eieren worden immers vaak afgebeeld naast zuivelproducten, om nog maar te zwijgen van de verkoop in de zuivelgang bij de meeste supermarkten.

 3. Laten we dus de vraag beantwoorden of eieren eieren zuivelproducten zijn en kijken waarom ze als een integraal onderdeel van de meeste gezonde levensstijlen worden beschouwd.

Zijn eieren melkachtig?

 1. Dus zijn eieren zuivelproducten? Laten we om te beginnen bij het begin de vraag beantwoorden: zijn eieren zuivelproducten? Nee, eieren zijn geen zuivelproducten. Ze passen echter wel in één klasse met zuivelproducten, omdat zowel zuivelproducten als eieren dierlijke bijproducten zijn.

 2. Een van de belangrijkste punten hier is dat eieren geen melkallergie of lactose-intolerantie verergeren. Allergische reacties op melk zijn te wijten aan een abnormale immuunrespons op de eiwitten in dierlijke melk (meestal koeien, maar soms geiten en andere soorten melk). Lactose-intolerantie treedt op wanneer het lichaam niet voldoende lactase produceert om lactose in glucose af te breken.

 3. Omdat eieren geen melkeiwitten of lactose bevatten, kun je waarschijnlijk eieren eten, zelfs als je een zuivelvrij dieet volgt. Natuurlijk is het mogelijk om een ​​ei-allergie te hebben, maar die aandoening is zeldzamer dan de anderen.

 4. (Bonusfeit: Mayonaise, gemaakt met eieren, is ook geen zuivelproduct - het wordt gemaakt met eierdooiers, olie, citroensap / azijn en kruiden.)

 5. Wat worden eieren beschouwd?

 6. Nu dat we de vraag hebben beantwoord zijn eieren zuivelproducten en weten ze dat niet, wat zijn ze? Eieren staan ​​bekend als een eigen classificatie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), vermeld naast vlees en gevogelte. (1) Nogmaals, ze worden beschouwd als een dierlijk bijproduct, dat is waarom mensen met een veganistisch dieet ze niet eten.

 7. In MyPlate (de nieuwe versie van de voedselpiramide van USDA) bevinden eieren zich in de Protein Foods Group. Hetzelfde geldt voor Harvard's Healthy Eating Plate. Het houdt rekening met eieren in de Healthy Protein-groep. (2)

 8. Ze zijn geen vlees, hoewel ze een goede hoeveelheid eiwitten bevatten. Afhankelijk van hoe je ze bekijkt, kunnen eieren ook in een Healthy Fats-groep passen, omdat hun eiwit- en vetgehalte bijna gelijk is.

 9. Wat is zuivel?

 10. Zuivel is ook een bijproduct van dieren, maar het is geclassificeerd als een specifiek type: een product van de borstklier van zoogdieren. (3) Zuivelproducten omvatten meestal alles gemaakt van dierlijke melk: grasgevoerde boter, ghee, yoghurt, kaas en rauwe melk, om er maar een paar te noemen. Ze bevatten over het algemeen een grote hoeveelheid verzadigd vet en cholesterol in de voeding.

 11. Niet om meer verwarring te veroorzaken, maar zorg ervoor dat u aan de oorsprong van producten denkt wanneer u zuivel vermijdt. Amandelmelk en kokosmelk zijn ook geen zuivelproducten omdat ze afkomstig zijn van plantaardige bronnen, niet de melk van een dier.

Voordelen van eieren

 1. Zijn eieren zuivelproducten? Nee. Dat is goed nieuws voor diegenen die zuivel niet goed verdragen, omdat eieren een aantal leuke voordelen hebben. Het meeste onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van eieren is gericht op kippeneieren, omdat dit de meest geconsumeerde variëteit aan eieren is. Nu we weten dat het antwoord eieren-zuivelproducten zijn, laten we eens kijken waarom eieren zo goed voor je zijn.

 2. Eieren bevatten voedingsstoffen die u kunnen helpen beschermen tegen verschillende ziekten door risicofactoren voor hartaandoeningen, diabetes en beroertes te verminderen.

 3. Hoewel er al een tijdje een idee is dat eieren of de dooier van eieren gevaarlijk zijn en kunnen leiden tot hartaandoeningen, blijkt uit recent onderzoek dat het eten van de juiste soorten eieren helpt de risico op hart- en vaatziekten, ongeacht eventuele reeds bestaande aandoeningen. (4)

 4. Hogere eiconsumptie is ook geassocieerd met een significante impact op het metabool syndroom, een cluster van aandoeningen geassocieerd met het ontwikkelen van hartaandoeningen, diabetes en beroerte. (5)

 5. De meeste mensen denken aan groenten en fruit wanneer ze voedsel zoeken om de gezondheid van de ogen te verbeteren. Eieren bevatten echter luteïne en zeaxanthine, de carotenoïden die erom bekend staan ​​dat ze beschermen tegen problemen zoals maculaire degeneratie en glaucoom.

 6. Er zijn verschillende onderzoeken gevonden waarbij eieren om verschillende redenen een rol spelen bij het afvallen. Om te beginnen helpen eieren je minder te eten, omdat ze je helpen om je vol te voelen, zodat ze je hersenen en lichaam kunnen helpen bij het voorkomen van te veel eten bij volgende maaltijden. (6, 7)

 7. Bovendien kan de luteïne in eieren het activiteitsniveau positief beïnvloeden. (8)

 8. Een andere belangrijke macronutriënt in eieren wordt choline genoemd. Er zijn een aantal ongelooflijke voordelen van choline in het dieet, maar twee van de meest voorkomende zijn de manier waarop choline wordt geassocieerd met een verminderd risico op leververvetting en de manier waarop het sommige neurologische problemen zoals depressie en geheugenverlies kan aanpakken. (9, 10)

 9. Omdat het luteïne en zeaxanthine bevat, maken eieren ook deel uit van een voedingspatroon voor een gezonde huid. (11)

 10. Eieren bevatten ook een grote hoeveelheid collageen, het eiwit dat helpt bij het opbouwen en versterken van de huid, gewrichten en bindweefsel. Er zijn veel voedingsmiddelen die de collageenproductie in het lichaam bevorderen, maar eieren bevatten eigenlijk collageen, in tegenstelling tot de meeste voedingsmiddelen.

 11. Het collageengehalte van eieren verandert wanneer eieren worden gekookt, dus het kan nuttig zijn om het in supplementvorm te nemen om de volledige voordelen van het collageen te krijgen - tenzij u natuurlijk van eieren houdt in je smoothies.

De beste en slechtste eieren om te eten

 1. Terugkomend op kippeneieren, aangezien zij degene zijn die u waarschijnlijk zult eten, moet een belangrijke verduidelijking worden gegeven over de soorten eieren die u koopt.

 2. Alle eieren zijn niet gelijk gemaakt.

 3. Typische batterijkooien voor kippen

 4. Bijna 87 procent van de eieren in de Verenigde Staten is afkomstig van kippen in "batterijkooien", kleine en onhygiënische kooien die vaak omgeven zijn door diepe mestputten aangetast door vliegen, maden en knaagdieren. (13) Gekooide kippen ervaren vaak een groot aantal gezondheidsproblemen, waaronder gebroken botten en botverlies. (14)

 5. In deze kooien zijn kippen niet in staat om hun natuurlijke, instinctieve gedrag te volgen, zoals nestelen, stofbaden, neerstrijken en meer. De hoeveelheid kippen die in deze kleine ruimtes zijn vastgezet, verbiedt de misbruikte vogels in feite om een ​​van de volgende dingen te doen: gaan liggen, opstaan, strekken, draaien, met hun vleugels klappen of zichzelf verzorgen.

 6. Vaak veroorzaken deze krappe, onnatuurlijke leefomstandigheden een zo grote hoeveelheid stress en spanning op de hulpeloze dieren dat ze hun toevlucht nemen tot voorheen ongehoord gedrag. Van het plukken van elkaars veren tot kannibalisme, deze levensomstandigheden duwen de ongezonde en ongelukkige kippen voorbij hun grenzen.

 7. Het is in de branche gebruikelijk om de snavels van deze hulpeloze kippen te verbranden, af te snijden of te laseren om de aanvallen en kannibalisme te voorkomen - een pijnlijk, slopend en misbruikend proces dat ik niet kan ondersteunen.

 8. Bovendien zijn veel van deze boerderijen aan het vervellen. Dit is het proces waarbij kippen bijna uitgehongerd zijn om hun eiproductie te verhogen.

 9. Het is niet alleen een ongelooflijk wrede manier om te leven - de ziektesnelheid, zoals salmonella, bij kippen in batterijkooien is enorm en een ernstige bedreiging voor de gezondheid van het publiek.

 10. Kippen met vrije uitloop

 11. Aan de andere kant van de medaille zijn kippen met vrije uitloop. Deze kippen mogen ronddwalen en genieten van zonlicht en het buitenleven, en ze produceren eieren die gewoon beter zijn.

 12. Eieren bevatten 18 belangrijke aminozuren die nodig zijn voor lichaamsfuncties. Scharreleieren bevatten echter niet alleen dezelfde aminozuren, maar hebben over het algemeen een beter voedingsprofiel. Scharreleieren bevatten: (15)

 13. Eierdoosetiketten ontcijferen

 14. Als u vastbesloten bent om alleen eieren te kopen van gezonde kippen met vrije uitloop, hoe ontcijfert u de etiketten op de verpakking om te weten wat u krijgt? Hier zijn enkele veel voorkomende labels en wat ze betekenen: (16)

 15. Naar mijn ervaring is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je eieren krijgt die aan je honger, voedingsbehoeften en geweten voldoen, het vinden van een lokale boer in je omgeving en eieren kopen van hem of haar. Veel boeren zullen je zelfs toestaan ​​om de leefomstandigheden van hun kippen te zien als je het vraagt.

 16. Bottom line? Vermijd conventionele eieren en koop alleen gecertificeerde biologische eieren, bij voorkeur van een lokale boer als je in staat bent.

Eierrecepten

 1. Een van mijn favoriete dingen aan het ongelooflijke ei is de grote verscheidenheid aan toepassingen die het in recepten heeft. Van eiergerichte recepten tot bakken en alles daartussenin, er zijn eierrecepten voor vrijwel elk dieet of verlangen.

 2. Een Paleo-dieet volgen? Je gaat dol zijn op deze Banana Egg Paleo-pannenkoeken. Geniet van een heerlijk ontbijt, zonder schuldgevoel.

 3. Eieren zijn ook een groot deel van het populaire ketogeen dieet. Avocado Deviled Eggs zijn een van mijn favoriete snacks op keto omdat ze heerlijk, vullend en (uiteraard) ongelooflijk voedzaam zijn.

 4. Probeer Gebakken eieren en Spinazie voor een eenvoudig recept met de krachtige antioxidanten van spinazie. Het is geweldig voor elke maaltijd en smaakt geweldig.

Zijn eieren melkachtig? Geschiedenis en interessante feiten over eieren

 1. Er is geen duidelijk begin in de geschiedenis voor het gebruik van eieren als voedsel omdat ze zo lang zijn gegeten. Historici zijn het er in het algemeen over eens dat kippen gedomesticeerd waren vanwege het nut van hun eieren duizenden jaren geleden.

 2. Kippen kwamen rond 1500 v.Chr. Uit Zuidoost-Azië en India naar Egypte en vervolgens in 800 v.Chr. Naar Griekenland. en exponentieel verspreid in populariteit vanaf daar.

 3. Eieren worden afgebeeld in verschillende oude kunstwerken. Ze hebben ook een behoorlijk deel van de folklore gehad. Oude Romeinen geloofden dat het verpletteren van eierschalen in hun bord kon voorkomen dat boze geesten zich zouden verbergen.

 4. De eierdoos werd in 1911 uitgevonden door Joseph Coyle in British Columbia, gemaakt van papier en gemaakt om een ​​probleem op te lossen tussen een boer en een klant over de gemeenschappelijke breuk van eieren.

 5. Tenzij u een ei-allergie heeft, zijn er weinig gevaren of risico's aan het eten van eieren. Een groeiend aantal onderzoeken weerlegt in het algemeen de theorie dat eieren gevaarlijk zijn voor je hart zoals eerder geïmpliceerd.

 6. De uitzondering op de hartregel heeft te maken met hoe u uw eieren kookt. Dieetcholesterol komt niet noodzakelijkerwijs overeen met hoge cholesterolwaarden in het menselijk lichaam, tenzij het geoxideerde cholesterol is. Eieren bevatten geen geoxideerd cholesterol, maar als ze lang op hoog vuur worden gekookt (lees: gefrituurd), kan het cholesterol oxideren, wat een factor kan zijn in de ontwikkeling van hartaandoeningen. (18)

 7. Om dit probleem te voorkomen, kook je eieren op lagere temperaturen en denk je goed na over wat je gebruikt om ze te koken.

 8. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407