Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn eiwitrepen goed voor gewichtsverlies?

Onderweg

 1. Eiwitrepen zijn een soort energiereep die een hogere verhouding eiwit tot koolhydraat bevat. De repen zijn ideaal voor fitnessliefhebbers die op zoek zijn naar optimale spierreparatie en groei. Sommige eiwitrepen zijn ontworpen als maaltijdvervanger voor consumenten die willen afvallen. Het is echter belangrijk op te merken dat permanent langdurig gewichtsverlies vaak het resultaat is van een combinatie van voeding en lichaamsbeweging. Hoewel het algemeen bekend is dat eiwitrepen helpen bij het afvallen, is het raadzaam om uw arts of voedingsdeskundige te raadplegen voordat u een afslankprogramma toepast.

Voordelen

 1. Eiwitrepen zijn handig voor mensen met een drukke levensstijl. Veel mensen stoppen vaak bij de fastfood drive-thru voor een snelle maaltijd of snack die na verloop van tijd ongewenste centimeters op de taille kan toevoegen. Eiwitrepen reizen goed, dus ze vormen een voedzamere vervanging voor fastfoodmaaltijden. Door een eiwitreep boven een hamburger te kiezen, kunnen consumenten genieten van de voordelen van eiwitten zonder de schadelijke effecten van cholesterol en verzadigde vetten. Ze bevatten niet alleen veel eiwitten, maar ook weinig natrium en zijn meestal verrijkt met mineralen en vitamines voor een optimale gezondheid.

Nadelen

 1. Hoewel eiwitrepen zijn verrijkt met essentiële vitamines en mineralen, komen ze nauwelijks in de plaats van voedzame groenten en fruit. Ze bieden niet alleen dezelfde vitamines en mineralen, maar voeden ook het lichaam met een overvloed aan fotochemische, bioflavonoïden en vezels. Een ander nadeel van eiwitrepen is de smaak. Niet alle eiwitrepen smaken goed en degenen die dat wel doen, zitten boordevol suiker, wat het doel van afvallen tenietdoet.

Overwegingen

 1. Bij het kiezen van een eiwitreep helpt het om het voedingsetiket te beoordelen, omdat niet alle eiwitrepen hetzelfde zijn. Volgens de website Diet Surf bevatten sommige repen stimulerende middelen zoals cafeïne of kruidensupplementen die uw levensstijl kunnen beïnvloeden. Als je merkt dat cafeïne je aan kriebels geeft, kies dan een reep zonder ingrediënten waarvan je weet dat die je slaappatroon zal remmen. Sommige eiwitrepen bevatten ook veel verzadigde vetten en bevatten palm- of gehydrogeneerde oliën. In het ideale geval mogen ze niet meer dan 2 of 3 g van deze vetten bevatten. Een andere overweging is dat eiwitrijke diëten gedurende een langere periode schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Volgens MayoClinic.com kunnen eiwitrijke diëten leiden tot voedingstekorten, een verhoogd risico op hartaandoeningen en een verslechtering van lever- en nieractiviteiten.

Gewichtsverlies

 1. Eiwitrepen in plaats van een goede maaltijd kunnen helpen bij het afvallen, maar dat kan vooral te wijten zijn aan een afname van calorieën in plaats van aan de reep zelf. Veel eiwitrepen bevatten minder dan 300 calorieën, wat het aantal calorieën is dat typisch is voor een snack, niet voor een maaltijd. Als de keuze wordt gemaakt tussen een hogere calorie, maar meer voedingswaarde dicht, salade en een eiwitreep, kan de salade grotere voordelen bieden. Als uw opties tussen de drive-thru en de eiwitreep liggen, kan de balk echter even bevredigend blijken te zijn met minder calorieën. Als een boost van eiwitten nodig is in uw dieet, overweeg dan opties die van nature rijk zijn aan eiwitten, zoals vis, sojaproducten of noten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407