Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn eiwitten gezond?

Biedt vitamine B

 1. Eiwitten bevatten weinig calorieën en veel eiwitten, waardoor ze een goed voedsel zijn voor mensen die op hun gewicht letten. Eiwitten zijn een goedkope bron van complete eiwitten, wat betekent dat ze alle aminozuren leveren die het lichaam niet zelf kan produceren. Eiwitten vormen een gezonde aanvulling op elke maaltijd van de dag.

Nutriënten

 1. Eén groot eiwit bevat 16 calorieën, volgens MyPlate calorieteller. Het biedt 3,6 gram eiwit en geen vet. Eén groot eiwit levert ook 9 procent van de aanbevolen hoeveelheid voor selenium.

Cholesterolproblemen

 1. De American Heart Association beveelt aan om niet meer dan 300 milligram cholesterol dagelijks te eten. Een groot ei bevat ongeveer 213 milligram, waardoor je heel dicht bij deze limiet voor de dag komt. Eiwit bevat geen cholesterol, waardoor ze een goede manier zijn om te profiteren van het volledige eiwit in eieren zonder dat het cholesterol betreft.

Overwegingen

 1. Als u geen hele eieren wilt scheiden, kunt u dozen met eiwit kopen. Eiwit bevat geen koolhydraten, waardoor ze een gezonde aanvulling zijn op koolhydraatarme diëten. Vermijd het koken van eiwitten in veel olie of boter om het aantal calorieën en het vetgehalte tot een minimum te beperken.

Gebruikt

 1. Als u hele eieren hard kookt, kunt u het wit gemakkelijk van de dooier scheiden. Eet het eiwit alleen als snack met zout en peper, snijd het in een lichte eiersalade of gebruik het als topping voor een groene salade. Roerei zoals je hele eieren zou maken of maak er een omelet van gebakken groenten en magere kaas. Je kunt ook eiwitten gebruiken in plaats van hele eieren in gebakken producten om recepten te verlichten. Vervang twee eiwitten door één heel ei.

Eierdooiers

 1. Hoewel eidooiers de meeste calorieën, vet en cholesterol van het ei bevatten, zijn ze ook een bron van veel van de vitamines en mineralen. Overweeg om een ​​heel ei te mengen met drie eiwitten om een ​​kruimel te maken die 17 gram eiwit en 5 gram vet bevat. De eierdooier biedt u extra voedingsstoffen die in het wit ontbreken, waaronder choline, luteïne, B-vitamines en vitamine A, D en E.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407