Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn er gevaren na het eten van koud water na de maaltijd?

Voordelen

 1. Koud water drinken na een maaltijd is niet schadelijk voor uw gezondheid. Drinkwater op elk moment, ongeacht de temperatuur, is goed voor je. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt over wanneer u uw water en de juiste temperatuur moet drinken.

Mythen over koud water

 1. Er bestaan ​​een aantal misvattingen over het drinken van koud water en hoe dit uw gezondheid kan beïnvloeden. Volgens de Ayurvedische geneeskunde zijn koude dranken zoals ijswater te koud om te verteren, en als je ze drinkt, stopt de vertering. Anderen geloven dat het drinken van koud water organen in je lichaam kan aantasten - niet alleen je maag, maar ook je nieren. Columbia Health rapporteert echter geen bewijs om deze gezondheidsproblemen te ondersteunen als het gaat om het drinken van koud water.

Voordelen van koud water

 1. Meer dan 66 procent van de mensen in de VS drinken niet genoeg water, volgens een rapport van Boston College. Volgens het American College of Sports Medicine drinken mensen liever koud water. Als het koud drinken je inname helpt, is dat een goede zaak. Ook kan koud water je helpen afkoelen op warme dagen. Dit is vooral belangrijk als u traint, omdat dit kan helpen voorkomen dat u oververhit raakt.

Voordelen van water na een maaltijd

 1. Drinkwater na een maaltijd kan de spijsvertering helpen, vooral voor mensen met frequente constipatie. Water na een maaltijd fungeert als een soort smeermiddel, dat helpt het voedsel door uw spijsverteringskanaal te laten bewegen. Het helpt u ook om aan uw dagelijkse waterbehoeften te voldoen. Als je het moeilijk vindt om de aanbevolen 8 kopjes tot 12 kopjes water per dag in te passen, dan is het een gewoonte om na het eten een kop koud water te drinken.

Wanneer moet u water beperken

 1. Koud water drinken na een maaltijd is misschien niet voor iedereen gezond, maar niet omdat het de spijsvertering beïnvloedt. Sommige mensen moeten de hoeveelheid vloeistof in hun dieet beperken vanwege problemen met vochtretentie veroorzaakt door chronische ziekten zoals hartfalen of nierziekte. Mensen met dit soort gezondheidsproblemen moeten de hoeveelheid vloeistof die ze de hele dag drinken beperken, niet alleen na de maaltijd. Als u problemen heeft met het vasthouden van vocht, bespreek dan met uw arts of u uw vochtinname al dan niet moet beperken, inclusief uw waterinname bij elke temperatuur na de maaltijd. [! 8409 => 1130 = 5!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407