Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn er gezondheidsvoordelen van wodka?

Groene smoothies

 1. Kleurloos, smaakloos en geurloos, mengt wodka naadloos met de meeste andere vloeistoffen zonder zichzelf te doen gelden of de smaak van de mixer af te vlakken. Het is daarom populair onder cocktaildrinkers, maar er zijn ook enkele verrassende gezondheidsvoordelen die uit wodka komen. Toegegeven, het is geen tarwegrassap, maar als je al wodka drinkt, is het leuk om enkele positieve dingen te weten die het voor je lichaam kan doen, tenzij je zwanger bent of een medische of psychische aandoening hebt die alcoholgebruik uitsluit. Zoals met alles is moderatie de sleutel. Raadpleeg bij twijfel uw arts voordat u een drankje mengt.

Stressreductie

 1. Mogen mensen bekend zijn met het ontspanningseffect van alcoholische dranken, maar wodka tot uw favoriete drankje maken kan wetenschappelijk meetbaar voordeel opleveren. Een studie uit 1997 in het "Journal of Psychopharmacology" vond dat wodka stress effectiever vermindert dan het alcohol-equivalent van rode wijn. Een studie uit 2009 in het "Journal of Abnormal Psychology" wees uit dat deelnemers die een één-op-vijf mengsel van 100-proof wodka en tonic kregen, een lagere respons vertoonden op stressoren die werden gecontroleerd op hersenscans, hoewel ze ook een verminderde aandachtsspanne vertoonden dan deelnemers een placebo gegeven.

Medicinal

 1. Russische folklore staat bekend om het gebruik van wodka als remedie voor alles, van hoofdpijn tot verkoudheid tot een kater. Geen van deze remedies heeft ooit betrouwbare effecten opgeleverd, maar wodka wordt nog steeds in de kruidengeneeskunde gebruikt om tincturen te maken. Kruidkundigen weken de bladeren, stengels en bloemen van hun keuze in high-proof wodka, die de vluchtige etherische oliën die de medicinale effecten bevatten naar voren haalt. Omdat wodka reukloos en smaakloos is, kan de tinctuur de smaak van de kruiden aannemen. Tincturen kunnen oraal worden ingenomen of lokaal worden gebruikt als een mild verdovingsmiddel.

Low-Calorie

 1. Als u probeert af te vallen of een koolhydraatarm dieet volgt, is wodka een redelijke alcoholkeuze. Volgens het USDA Nutrient Data Laboratory bevat het slechts 64 calorieën per ounce en is het volledig vrij van koolhydraten; bier daarentegen is bijna volledig koolhydraten en kan meer dan 100 calorieën per portie bevatten. De truc is om tonic te kiezen als je mixer of om de wodka puur of op de rotsen te drinken. De veelzijdigheid van Vodka als cocktailbasis betekent dat veel mensen de neiging hebben om het te mengen met suikerachtige sappen of romige likeuren die honderden calorieën kunnen toevoegen, waardoor het caloriearme voordeel van de wodka zelf teniet wordt gedaan.

Algemene gezondheidsvoordelen

 1. Matig alcoholgebruik is in verband gebracht met een aantal algemene gezondheidsvoordelen, die van toepassing zijn op wodka, evenals wijn en andere sterke dranken. Het consumeren van één dagelijkse drank voor vrouwen of twee dagelijkse dranken voor mannen is in verband gebracht met een lagere mortaliteit, verhoogde cardiovasculaire gezondheid, minder acute ziekenhuisopnames, lager lichaamsgewicht en verminderd risico op een beroerte, Alzheimer, diabetes type 2 en vergrote prostaat dan degenen die dat niet doen alcohol drinken. Volgens dr. David Hanson van de Staatsuniversiteit van New York ervaren onthouders die matig beginnen te drinken, positieve veranderingen in hun gezondheid. De sleutel is matiging: zwaar drinken wordt nog steeds geassocieerd met een aantal negatieve gezondheids- en sociale gevolgen, en meer dan twee drankjes per dag kan elk voordeel dat u eerder had gekregen ongedaan maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407