Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn er nadelen van Tilapia?

Beste recept voor Tilapia-recepten

 1. Net als andere vissen is tilapia een eiwitrijk, caloriearm voedsel. Consumenten vinden het leuk vanwege de redelijke prijs en het gebrek aan "vissmaak". Maar dezelfde consumenten kunnen er ten onrechte van uitgaan dat alle vissen veel hart-gezonde omega-3-vetzuren bevatten, of dat gekweekte soorten zoals tilapia een manier zijn om te voorkomen dat oceanische soorten in gevaar komen. De realiteit is echter niet zo duidelijk.

De Omega-kwestie

 1. Artsen raden u aan om elke week een portie vis te eten met veel omega-3-vetzuren, zoals zalm, haring en tonijn. Omega-3-vetzuren hebben een ontstekingsremmend effect op het lichaam en worden gecrediteerd met het verlagen van cholesterol, het verlagen van de bloeddruk, het verlichten van artritispijn en het stimuleren van de immuniteit. Omega-6-vetzuren daarentegen helpen de cholesterolwaarden in het bloed te reguleren wanneer ze in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd, maar regelmatig consumeren van grote hoeveelheden kan interne ontsteking veroorzaken, wat kan leiden tot artritis, bloedstolsels en kanker.

 2. In 2008 werd in een "Journal of the American Dietetic Association" een onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van tilapia en meervallen, vooral variëteiten die op de boerderij zijn gekweekt. De onderzoekers ontdekten dat tilapia en meervallen te weinig omega-3-vetzuren en te veel omega-6-vetzuren bevatten om als gezond te worden beschouwd. Over het algemeen wordt een verhouding van omega-6 tot omega-3 tussen 2 en 4 op 1 als gezond beschouwd. Tilapia heeft een verhouding van 11 op 1. Het bevat tweemaal zoveel omega-6-vetzuur als een magere hamburger en levert slechts ongeveer 6 procent van het omega-3-vetzuur in zalm.

Impact op het milieu

 1. In 2011 konden de Amerikaanse tilapia-visserijen niet voldoen aan de binnenlandse vraag. Volgens een rapport van mei 2011 in "The New York Times" is slechts ongeveer 5 procent van de tilapia die Amerikaanse consumenten eten gegeten van de Amerikaanse visserij. Het kopen van tilapia van niet-Amerikaanse visserijen kan de voortzetting van milieugevaarlijke praktijken bevorderen. Sommige landen, zoals Nicaragua, staan ​​bijvoorbeeld toe dat tilapia wordt gekweekt in kooien in natuurlijke meren, wat leidt tot vervuiling door visafval. Tilapia voedt zich bovendien met andere vissen en waterplanten, dus incidenten van tilapia die uit de meerkooien ontsnappen, bedreigen de veelzijdigheid van inheemse meervissen en plantenpopulaties, volgens het rapport.

Vitaminen en mineralen

 1. Tilapia bevat minder vitamines dan sommige andere vissen. Het heeft geen vitamine C, in tegenstelling tot de gemiddelde dagelijkse waarde van 4 procent voor vitamine C die een portie zalm en forel bieden. Tilapia bevat ook minder B-vitamines, waaronder foliumzuur, thiamine, riboflavine, niacine, B-5, B-6 en B-12. In tegenstelling tot zalm in blik, sardines en oesters, bevat tilapia geen calcium. Tilapia bevat een aanzienlijke hoeveelheid kalium van 331 milligram per gekookt filet.

Perspective

 1. Tilapia heeft een minder gunstige verhouding van omega-3 tot omega-6-vetzuren dan sommige andere soorten - zoals zalm, volgens SkipThePie.org - maar de vis is niet inherent ongezond . Af en toe eten tilapia heeft waarschijnlijk geen negatieve invloed op uw gezondheid, tenzij u het vervangt door de omega-3-rijke soorten artsen raden u aan om twee keer per week te eten. Aan de positieve kant is tilapia een van de vissoorten met de laagste kwik die momenteel worden geconsumeerd. Het consumeren van teveel kwik kan leiden tot schade aan het zenuwstelsel en de ontwikkeling van de hersenen negatief beïnvloeden. Kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden, kunnen volgens de American Pregnancy Association veilig tilapia eten. Als je wat kwik met veel kwik eet, vraag dan je arts of je kwik met lage kwik in je wekelijkse "budget" voor kwik moet verwerken. Tilapia heeft meer eiwitten dan zalm of forel en bevat minder verzadigd vet. Het bevat slechts 128 calorieën per portie. Tilapia verslaat zelfs andere vissen in het mineraal selenium en draagt ​​78 procent van de DV bij.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407