Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn er toepassingen voor Macadamia-notenolie op de huid?

Waarschuwing

 1. De macadamia-noot van de boom met dezelfde naam werd voor het eerst ontdekt in Australische regenwouden. Australische aboriginals hebben de noot al lang vereerd vanwege zijn hoge voedingswaarde en voordelen voor een gezonde huid en haar. Macadamia-notenolie bestaat uit hoge concentraties antioxidanten en vetzuren en wordt gewaardeerd in natuurlijke huidverzorgingsproducten. Veel shampoo en conditioners, gezichtscrèmes en bodylotions bevatten deze voedende olie.

Behandeling voor droge huid

 1. Antioxidantrijk oliezuur maakt ongeveer 60 procent uit macadamia-notenolie. De stof helpt de olie werken tegen vrije radicalen, dit zijn beschadigde cellen die een nodig elektron missen en vervolgens andere cellen aanvallen om dat ontbrekende elektron te krijgen. Kortom, oliezuur voorkomt dat deze beschadigde cellen gezonde cellen aanvallen. Oliezuur is ook een geweldig verzachtend middel, omdat het diep in de buitenste huidlaag doordringt voor intens en langdurig vocht. Dit ondermijnt de ontwikkeling van een vlekkerige, droge of schilferige huid.

Rimpelbestrijdende olie

 1. De olie van de macadamia-noot heeft ook een hoge concentratie palmitolzuur. Dit omega-7-vetzuur komt van nature voor in de jonge huid en begint af te nemen naarmate we ouder worden, waardoor de huid kwetsbaar wordt voor rimpels en vrije radicalen. Macadamia-notenolie vult de huid aan met palmitolzuur, kalmeert en hydrateert en stimuleert de weefsels om te regenereren. Ook een verzachtend, palmitolzuur helpt de huid zacht en soepel te houden.

Anti-acne-effecten

 1. In een studie uitgevoerd door de Marshall Dermatology Research Laboratories, bleken acne-patiënten lage niveaus van linolzuur op hun huidoppervlak te hebben. Zonder dit zuur is de huid meer vatbaar voor het ontwikkelen van whiteheads, mee-eters en acne, omdat de natuurlijke oliën van de huid dik en plakkerig worden en de poriën verstoppen. Erger nog, hoe ernstiger de acne, hoe minder de huid linolzuur produceert. Omdat ongeveer 3 procent van macadamia notenolie bestaat uit dit belangrijke zuur, kan het aanbrengen van de olie op je huid helpen de onbalans te reguleren en de vicieuze cirkel van acne te voorkomen.

Collageenbeschermer

 1. Macadamia-notenolie bevat veel fytosterolen, plantaardige verbindingen die dezelfde structuur en functie hebben in planten als cholesterol in dieren. In het bijzonder produceren de verbindingen steroïde hormonen die nodig zijn voor een normale ontwikkeling en werking. Wanneer fytosterolen op de huid worden aangebracht, ontdekten de onderzoekers van het Institute for Environmental Medicine in Düsseldorf, Duitsland, dat ze niet alleen het vermogen hebben om de collageenreductie te blokkeren, ze kunnen ook nieuwe collageenproductie stimuleren. Als de "lijm die het lichaam samenhoudt", is collageen essentieel voor het voorkomen van rimpels en andere huidaandoeningen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407